11 Μαρτίου, 2018

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΝΩΤΙΚΟ ΑΓΟΣ»

 

Με αφορμή τα λεχθέντα του κ. Βαρθολομαίου στους προσκυνητάς της Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής στις 7/3/2018 περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εδόθη το 1850 καθώς και τα λεγόμενά του περί «Μητέρας» Εκκλησίας που είπε στους Φοιτητές των Ιωαννίνων 9/3/2018 έχουμε να σχολιάσουμε τα κάτωθι:

Ο κ. Βαρθολομαίος ως υπέρμαχος του ανατολικού Παπισμού, πιστεύει ότι έχει όλη την οικουμένη στη δικαιοδοσία του, ως "Πρώτος άνευ Ίσων" και με τους τρεις Πατριάρχες της Ανατολής "φαντάσματα", διακοσμητικά στοιχεία στον μανδύα του "Πρώτου". Ας γνωρίζει λοιπόν ότι:

Στην Εκκλησία δεν ισχύει το:Ότι βρει ο λύκος το αρπάζει, οι Φαναριώτες δεν έδωσαν ποτέ πληροφορία ούτε και κάποιο απολογισμό στην δημοσιότητα για τα δις Ευρώ που εισπράττουν από πολλές πηγές και τώρα προσπαθούν με αισχρό και ανέντιμο τρόπο να αρπάξουν και το Κτήμα Προμπονά!!!

Όλοι αυτοί εκεί κάτω στην Ιστανμπούλ πρέπει να γνωρίζει ο Έλληνας φορολογούμενος ότι οι Δεσποτάδες χούφταλα και μη εισπράττουν κάθε μήνα από το Ελληνικό Δημόσιο 7.000 χιλιάδες Ευρώ, δεν μιλάμε βέβαια για τον κ. Βαρθολομαίο ο οποίος τα παίρνει από παντού όσα απαιτήσει.Δια τούτο και απαιτεί με τόση λύσσα και τις «Νέες Χώρες» και τα δήθεν Σταυροπηγιακά Μοναστήρια εντός του Ελλαδικού χώρου.

Θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης οι Έλληνες φορολογούμενοι 
ότι οι Έλληνες Αρχιερείς μισθοδοτούνται με τα κάτωθι ποσά:

α).Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος 2.600 €

β).Μητροπολίτες 2.210 €

γ).Βοηθοί και Τιτουλάριοι Επίσκοποι 1.820 €

Γι’ αυτό ας αφήσει ο κάθε σφουγγοκωλάριος και ο κάθε συνταξιούχος καθηγητάκος κάποιου νυχτερινού Εκκλησιαστικού Λυκείου και όχι κάποιου Πανεπιστημίου τα περί σημερινής «Μητέρας» Εκκλησίας διότι:

1.Η Αυτοκεφαλία της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε γίνει de facto, αφού με την έναρξη της Επανάστασης και την καταδίκη της από το Πατριαρχείο, οι ιεράρχες της Ελλάδας έπαψαν να μνημονεύουν τον Οικ. Πατριάρχη.

Ο Καποδίστριας είχε αποφασίσει τη θεσμική αλλαγή, αλλά δεν πρόλαβε. Είναι γνωστό ότι δέχθηκε πολύ ψυχρά και έδιωξε κακήν κακώς τους μητροπολίτες που έστειλε το Φανάρι για να ζητήσουν ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ, με αντάλλαγμα την "άφεση αμαρτιών" από τη "Μητέρα Εκκλησία" και την "Υψηλή Πύλη"....

Αυτό το αίσχος αποτελεί κηλίδα στην ιστορία του Φαναρίου και αποδεικνύει πως οι εκεί αρχιερείς δεν δίσταζαν να γίνουν τα πλέον πειθήνια όργανα των Τούρκων προκειμένου να διασώσουν τα προνόμια και τις ζωούλες τους...

Έχει το θράσος ο κ. Βαρθολομαίος να ομιλεί για το Αυτοκέφαλο της Ελλάδος που δεν θα έπρεπε να κοιτάζει καν προς τα εδώ όπως του είχε πει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ από τη στιγμή την οποία ξεστόμισε αυτά που ξεστόμισε για τους Έλληνες όπως:

«Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές». Η δήλωση του κ. Βαρθολομαίου δημοσιεύτηκε από τις εφημερίδες «Ελεύθερη Ώρα» (30 Οκτωβρίου 1991) και «Αυριανή» (26 Δεκεμβρίου 1991).

2.Στην περίπτωση που δεν δινόταν αυτοκεφαλία σε Εκκλησίες όπως της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεγάλο μέρος τους θα προσχωρούσε στην Ουνία, η οποία ακριβώς υπέθαλπε τα εθνικά συναισθήματα των εκεί Ορθοδόξων και είχε ήδη ιδρύσει παρακλάδια (στην Ρουμανία όπου υφίσταται ακόμα ισχυρή ουνιτική κοινότητα στην Τρανσυλβανία). Περί της Ουνίας διαβάστε εδώ...

Ο κ. Βαρθολομαίος προσβάλλει όλους τους Ορθόδοξους λαούς και, ενώ δήθεν καταδικάζει τον εθνοφυλετισμό, γίνεται προαγωγός του πλέον πρωτόγονου ελληνικού εθνικισμού μέσα στην Ορθοδοξία.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, οι Φαναριώτες, καθοδηγούμενοι από υπερατλαντικά κέντρα (δεν είναι μυστικό...), επιδιώκουν εθνικό διχασμό και ρήξη του ελληνισμού με όλους τους Ορθόδοξους λαούς. 

Και όλα αυτά προκειμένου μία συμπλεγματική δράκα υψηλόβαθμων κληρικών άνευ ποιμνίου να διατηρήσει τους σκονισμένους τίτλους της...Ο Φαναριωτισμός τείνει να εξελιχθεί σε ένα είδος ΠΑΡΑΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΚΤΑΣ, με δική της (ψευδο)θεολογία και δική της (ψευδο)εκκλησιολογία. 

Στη θέση του Χριστού, οι Φαναριώτες έχουν τοποθετήσει τον κ. Βαρθολομαίο και στη θέση της σύμπασας Εκκλησίας το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και μάλιστα το Φανάρι, την έδρα του.

Στην πραγματικότητα, λόγω πολιτισμικής αφομοίωσης με τους Οθωμανούς, οι Φαναριώτες έχουν θέσει τον Πατριάρχη εις τύπον, όχι του Χριστού, αλλά του Σουλτάνου.

Οι ίδιοι οι Φαναριώτες, όπως ξεκάθαρα το δηλώνουν, θεωρούν ότι οι επίσκοποι που είναι δούλοι του "αυθέντη" Πατριάρχη, είναι προνομιούχοι έναντι των λοιπών ορθοδόξων επισκόπων.

Είναι θέμα τιμής για όλους τους Ορθοδόξους, σε όποιο έθνος και αν ανήκουμε, να απορρίψουμε αυτό το τερατώδες εκκλησιολογικό κατασκεύασμα που επιδιώκει να δυναμιτίσει όλη την Ορθοδοξία.

Και, τελικά, να υποτάξει ότι μπορεί να αρπάξει από τα ράκη της Ορθοδοξίας στον εκπροτεσταντισμένο παπολατρικό Ρωμαιοκαθολικισμό. Το ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο και όχι η ξύλινη γλώσσα της εκκλησιαστικής ιστορίας μας έχει μάθει ότι:

Η άρση των αυτοκεφαλιών των αρχιεπισκοπών Ιπεκίου και Αχρίδος τον 18ο αιώνα έγινε κατ' απαίτηση του Σουλτάνου, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα ο εκεί ορθόδοξος πληθυσμός, μέσω φυσικά του Πατριαρχείου Κων/πόλεως. Η πράξη αυτή δεν προσέφερε τίποτα το καλό στους Ορθοδόξους των περιοχών αυτών.

Η ανθελληνική εκκλησιαστική κίνηση στα Βαλκάνια τον 19ο και 20ό (προκειμένου για την Αλβανία) αιώνα έχει τις ρίζες της στη φαναριώτικη πολιτική, στην εποχή των αλλαξοπατριαρχειών και των γερών "δοσιμάτων" προς τους Τούρκους.

Για τα οποία οι ελληνόφωνοι (συνήθως) μητροπολίτες του Πατριαρχείου απομυζούσαν το ποίμνιο, Ελληνόφωνο, Σλαβόφωνο, Ρουμανόφωνο, Αλβανόφωνο...Ως Έλληνες χρεωθήκαμε την υπεροψία και τη διαφθορά των πατριαρχικών μητροπολιτών των Βαλκανίων, δυστυχώς...

Αν αυτή τη στιγμή η Εκκλησία της Αλβανίας (ένα παράδειγμα χρησιμοποιώ) έπαυε να είναι αυτοκέφαλη, το Βατικανό θα έφτιαχνε μία ουνιτική εκκλησία (όπως πήγε να φτιάξει..) και θα απορροφούσε το ήμισυ του ποιμνίου, τουλάχιστον.

Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους για το Φανάρι διότι λυπούμεθα που το γράφουμε τείνει να εξελιχθεί σε παραεκκλησιαστική κληρικαλιστική σέκτα.

Από αυτά που γνωρίζουμε από τη βιβλιογραφία δεν προκύπτει ότι ο Καποδίστριας ήθελε ένα καθεστώς ημιαυτονομίας όπως της Εκκλησίας της Κρήτης, το οποίο βεβαίως δεν είχε διαμορφωθεί ούτε ως σκέψη τότε.

Στον Ρέοντος και Πραστού Διονύσιο Παρδαλό έδωσε εντολή τη διερεύνηση των πραγμάτων, ώστε να κατασταλάξει σε κάποια απόφαση, δεν πρόλαβε όμως. Ο δε Διονύσιος δεν πήγε ποτέ στην Πόλη για τον λόγο αυτόν. Τα επιχειρήματα των εν Φαναρίω είναι ότι οι εν Ελλάδι είναι εγκλωβισμένοι σε επαρχιωτισμό, μέγα λάθος!

Η ελληνική κυβέρνηση το Αυτοκέφαλο το έχει κατοχυρώσει συνταγματικά (άρθρο 3 του Σ.) θα πρέπει όμως σε κάποια Αναθεώρηση του Συντάγματος, να συμπεριλάβει και την κατάργηση της Πράξεως του 1928.

Μετά ταύτα να δούμε ποιά θα είναι η θέση των κοσμοπολιτών αλλά άγευστων ποιμαντικής πείρας Φαναριωτών. Χρειάζεται καταλαγή πια και όχι άλλες προκλήσεις.

Ανέφερα πιο πάνω  την Κρήτη για παράδειγμα (τότε η Κρήτη υπάγονταν εξ ολοκλήρου στο Πατριαρχείο), εάν όμως δούμε τα γραφόμενα στο Ελλαδικό Αυτοκέφαλο παραλειπόμενα του π. Μεταλληνού, αλλά και σε άλλες πηγές ο Καποδίστριας ήθελε την εν Ελλάδι Εκκλησια αυτόνομη.

Η αποστολή των Φαναριωτών ιεραρχών στην Ελλάδα επί Καποδίστρια για να ζητήσουν την υποταγή της στον Σουλτάνο αναφέρεται στο βιβλίο του  Charles Frazee, Ορθόδοξος Εκκλησία και ελληνική ανεξαρτησία.  

Ιδού τι παραθέτει πιο κάτω ο κ. Αντώνιος Ευκαρπίου (εννοώ την επιστολή του Καποδίστρια προς τον πατριάρχη Αγαθάγγελο).«Η αλήθεια είναι ότι ευθύς εξαρχής το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, για τους δικούς του λόγους, στάθηκε εχθρικό προς το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Και αυτό ισχύει μέχρι σήμερα. Θα προτιμούσαν σαφώς να μην υπάρχει ανεξάρτητη Ελλάδα».

Το μόνο που ενδιαφέρει το Φανάρι είναι η απόλυτη εξουσία στην ορθόδοξη οικουμένη και η άνευ Αληθείας ένωση με τους αιρετικούς! Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σε κάποιο Θεό; Μάλλον στον εαυτό τους πιστεύουν. Οι Φαναριώτες έχουν παραπέμψει στον 23ο Μακαρισμό της επί του Όρους Ομιλίας "Μακάριοι οι Φαναριώται ότι αυτοί Φαναρωθήσονται". 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη φρικτή πολυετή κακομεταχείριση που υπέστη ο μακαριστός Πατριάρχης Δημήτριος απο τους συγκατοίκους του στο Φανάρι; Τη λεηλασία της αλληλογραφίας του και η τακτική μεταφορά της στην Αθήνα στο Λονδίνο και αλλού εν αγνοία του.

Κανείς δεν τον ήθελε από τους Φαναριώτες για Πατριάρχη αλλά αναγκάσθηκαν να τον εκλέξουν αντί εκείνου τον οποίον απέρριψαν οι Τούρκοι. Ο μακαριστός πατριάρχης κυρός Δημήτριος ήταν μια ταπεινή και αγία μορφή.

Ήταν πρόνοια του Θεού να ανεβεί άκων ο ευλαβέστατος επίσκοπος Δημήτριος στον πατριαρχικό θρόνο, προκειμένου να μην εκλεγεί πατριάρχης άλλος ιεράρχης, υπερ-δραστήριος, αλλά άγαν φιλενωτικός και με εγνωσμένο έλλειμμα ήθους.

Ήταν ανοικτό μυστικό στην 20ετια που ο Δημήτριος διατέλεσε Πατριάρχης ότι άλλος ήταν ο πραγματικός Πατριάρχης και φορέας της εξουσίας.Όλες οι σπουδαίες αποφάσεις ελαμβάνοντο εν αγνοία του Δημητρίου και πολλές φορές ούτε καν τον ενημέρωναν για το τι αποφάσιζαν... Όπου πήγαινε, τον έστελναν άλλοι...

Όλα τα κακά που επηκολούθησαν μετά τον θάνατο του Δημητρίου έχουν την ρίζα τους και την απαρχή τους στην περίοδο της Πατριαρχίας του κατα την οποία δυο κύριοι και μια κυρία, πολλά χιλιόμετρα μακριά απο την Κωνπόλη, διευθετούσαν μόνοι τους όλες τις υποθέσεις του Πατριαρχείου και προετοίμαζαν επιμελώς το "μέλλον" σύμφωνα με τα ιδιότυπα και φιλόδοξα σχέδιά τους.

Όλα αυτά τα σχέδια έγιναν απτή πραγματικότητα αμέσως μετά τον θάνατο του Δημητρίου και εξακολουθούν να εξελίσσονται όπως ακριβώς προγραμματίσθηκαν- μέχρι σήμερα... 

Αυτά όλα ο σπουδαρχίδης και «μέγας» Ιερομνήμων Αριστείδης Πανώτης δεν τα γνωρίζει; Κάποια μέρα θα καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι ότι ο Θεός έχει προικίσει την ανθρώπινη φύση με Ελευθερία. 

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτοί που στηρίζουν τυραννικά καθεστώτα σήμερα είτε πολιτικά είτε εκκλησιαστικά (όπως το κράτος του Βατικανού και το Οικουμενικό Πατριαρχείο) αυτοί ταυτόχρονα εμφανίζονται και ως θεολόγοι της...."ελευθέριας του προσώπου" εντελώς ανίκανοι να αντιληφθούν ότι η Ελευθερία πηγάζει από την κοινή ανθρώπινη φύση μας και δεν είναι προσωπική επιλογή.

Γι αυτό όλοι οι άνθρωποι ορέγονται φύσει να είναι ελεύθεροι και δεν γεννήθηκε κανείς ποτέ με φυσική ιδιότητα να ορέγεται δουλεία και υποτέλεια. 

Όποιος διατηρεί την κατά φύση ελευθερία του θεωρεί φρικτό έγκλημα κάθε άσκηση εξουσίας και κάθε διαδικασία καθυπόταξης (πνευματικής ή σωματικής) ενός ανθρώπου σε άλλον άνθρωπο.

Ο  Ιερός Χρυσόστομος  καίτοι Πατριάρχης  το ξεκαθάρισε μια για πάντα: Η ταξική διάρθρωση της κοινωνίας σε άρχοντες και αρχόμενους οφείλεται αποκλειστικά στην πτώση του ανθρώπου και δεν υπήρχε προπτωτικά.

Οι Φαναριώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει διαπιστωθεί ήδη απο ψυχίατρους και ψυχαναλυτές ότι όλες οι ψυχασθένειες αρχίζουν σαν ακατάσχετη επιθυμία του αρρώστου να επιβάλλει το θέλημα του πάνω στους άλλους...

Το Φανάριον, λένε οι εν Κωνσταντινουπόλει, δεν έχει βατικάνειες βλέψεις. Αλλά η θεωρία του primus sine paribus που έχει διατυπωθεί επισήμως τί είναι;

Ως προς την παραχώρηση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και αμέσως μετά η αποστολή Εξαρχίας στην Ελλάδα, στο τέλος του Αγώνα και όταν ο Κυβερνήτης ετοιμαζόταν να υπογράψει το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, ήταν πράξη που κατέστησε ύποπτο το Πατριαρχείο στο λαό που είχε χύσει τόσο αίμα για την ανεξαρτησία του.

Το τόνισε και ο Ιωάννης Καποδίστριας στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Αγαθάγγελο. Δεν έχω το ηθικό δικαίωμα να ζητήσω κάτι τέτοιο από ένα λαό που έχυσε τόσο αίμα για την ελευθερία του. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως  ότι η χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας το 1850 από το Πατριαρχείο δεν έγινε προς την Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία δεν αναγνώριζε, αλλά πρός την Ελληνική Κυβέρνηση.

Αυτή είναι η αγάπη του Φαναρίου από τότε προς την Εκκλησία της Ελλάδος δια τούτο είναι γελοίο να λέμε και σήμερα ότι ο κ. Βαρθολομαίος αγαπά την αδελφή Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ με τα λόγια και τα έργα του φέρεται ως κακιά και ακόρεστη μητριά!!!  

Άρα λοιπόν η ενδεχόμενη άρση του Αυτοκεφάλου πρέπει να ακολουθήσει την ίδια οδό. Να συμφωνήσει η Εκκλησία της Ελλάδος και η  Ελληνική Κυβέρνηση. Μια τέτοια όμως αναμόχλευση θα οδηγήσει σε νέο σχίσμα.Είναι μέγιστη ντροπή όλη αυτή η ακατανόμαστη τακτική των φαναριωτών να προσπαθούν να εισέρχονται σε αυτοκέφαλες εκκλησίες.

Τον κ. Βαρθολομαίο δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο εκτός από εξουσία! γι αυτό κάνει όλα αυτά κατά καιρούς τα επαίσχυντα πράγματα στην Εκκλησια της Ελλάδος και έχει αμολήσει όλα τα τσιράκια του να προσπαθούν να καταργήσουν το Αυτοκέφαλο.

Δεν μας είπε ο κ. Βαρθολομαίος τι ζητάει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος και όχι (ο «Έξαρχος» του Φαναρίου όπως γράφει ο παρατρεχάμενός του Πανώτης) καθώς και οι συνετοί Ιεράρχες της Ελλαδικής Αυτοκεφάλου εκκλησίας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ζητούν.

Να μπορούν με δημοκρατικό και ελεύθερο τρόπο να αποφασίζουν για την εκκλησία της Ελλάδος, πόση πια εξουσία και δόξα θέλει ο Αρχιεπίσκοπος της Ιστανμπούλ για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του;

Διάβαζα προ ημερών ένα συγχαρητήριο γράμμα του προς τον Αρχιμανδρίτη Ιώβ Getcha με ημερομηνία βη΄ Μαρτίου ια΄ για την διατριβή του όπου ξεκινάει με τα εξής: 

Ως Αρχιποίμην της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κλπ. κλπ. κλπ. Δυστυχώς οι λέξεις δημοκρατία και ελευθερία είναι παντελώς άγνωστες για το Φανάρι αφού εκεί οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον ΠΑΠΑ του Φαναρίου και αποστέλλονται με φαξ ντροπή!

Και είναι ντροπή για κάποιους δεσποτάδες της Ελλαδικής Εκκλησίας που αντί σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια να υπερασπίζονται το στοιχειώδες δικαίωμα αυτό του Αυτοκεφάλου τρέχουν και γίνονται δορυφόροι του κ. Βαρθολομαίου αντί να συστρατευτούν  όλοι μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και να του δώσουν να καταλάβει ότι στη ζωή υπάρχουν και όρια!!!!

Ας ασχοληθεί λιγάκι με τα δικά τους  ο κ. Βαρθολομαίος και να μην κάνει εισπήδηση σε ξένες Εκκλησίες όπως πρόσφατα με το Κληροδότημα – Κτήμα Προμπονά γιατί το θράσος πια των φαναριωτών ξεπερνάει κάθε όριο...και ως Κανονολόγος που το παίζει ο κ. Βαρθολομαίος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι:  

α).Ο Κανών 17ος της 4ης Οικουμενικής Συνόδου και

β).Ο 38ος της 6ης Οικουμενικής Συνόδου επιφέρουν μεγάλες ποινές περί της εισπηδήσεως. (Θρησκευτική Ηθική Εγκυκλοπαίδεια Τόμος 9ος σελ. 951).

Το ξαναλέμε πως υπάρχουν όρια στη ζωή σε όλα τα θέματα ο κ. Βαρθολομαίος και οι συν αυτώ όμως τα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ!!!
Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα γίνει εξάρτημα ή Εξαρχία  του Φαναρίου, ας το καταλάβει μια για πάντα το απρόσεκτο Φανάρι.

Δεν είναι σωστό να συγχέουμε τις έκτακτες ιστορικές συγκυρίες και συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η εφαρμογή Αυτοκεφαλίας στην Βαλκανική χερσόνησο τον 19ο αιώνα με την εκκλησιολογική Αρχή που αναγνωρίζει και σέβεται απο αρχαιοτάτων χρόνων το δικαίωμα κάθε τοπικής Εκκλησίας να είναι Αυτοκέφαλη. 

Φαίνεται ολοκάθαρα απο τα επιχειρήματα και το λεξιλόγιο των εχθρών του Αυτοκεφάλου ότι δεν κάνουν καμία διάκριση μεταξυ ιστορικών περιστάσεων και εκκλησιολογικής Αρχής της Αυτοκεφαλίας.

Κατα την γνώμη των Φαναριωτών όλες οι Αυτοκεφαλίες είναι... "εγκλήματα" Εγκλιμάτισε δηλαδή ακόμη και η Αγία Τρίτη Οικουμενική Σύνοδος που χορήγησε Αυτοκεφαλία στην Κύπρο κ. Βαρθολομαίε; Δυστυχώς όμως το να σκέπτεται κανείς όπως το Φανάρι με τέτοιο τρόπο φαίνεται να είναι το χειρότερο απ' όλα τα εγκλήματα...

Για όσους όμως ανησυχούν εάν ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος μπορεί σήμερα να σηκώσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη τους ενημερώνουμε ότι το έχει αποδείξει χωρίς θόρυβο κατά το παρελθόν και ο νοών νοείτο!

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εάν προκληθεί και πάλι πιεστικά από τον κ. Βαρθολομαίο, θα πρέπει να αποσφραγίσει το σφραγισμένο φάκελο που έχει καταθέσει στις 3 Φεβρουαρίου 2016 στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου  και να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενό του, ώστε έτσι το χριστεπώνυμο πλήρωμα να το γνωρίζει και να συστρατευθεί μαζί του πριν αλέκτωρ φωνήσει τρις. 

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

Γνωστοποίηση μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Φάξ
α).Αρχιεπίσκοπον Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίο:
patriarchate@ec-patr.org

β).Εφημερίδα Η ΒΡΑΔΥΝΗ για τον Ανώνυμο Ειδικό Συνεργάτη για το άρθρο του 10/3/2018 «Το Πατριαρχείο απέκτησε Εκκλησία στην Αθήνα» info@vradini.gr

γ).Οσιολογιώτατονπ.Γερ. Φραγκουλάκη hannover@orthodoxie.net

δ).κ. Αριστείδην Πανώτη Φαξ 210.98 16 408


Δεν υπάρχουν σχόλια: