20 Μαΐου, 2017

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ»

 

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε αμέσως με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

Με τους ακόλουθους τρόπους:Τηλεφωνικά:11188,- Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D, Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το νέο διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»). Πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες. 

Η «μπλε φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές στις τάξεις των εφήβων. Ο κύκλος διάρκειάς του υπολογίζεται σε 50 μέρες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι χρήστες λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής». 

Προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Σε πολλές χώρες υπάρχουν θύματα, νέα παιδιά που έπαιξαν και έχασαν τη ζωή τους. Στη χώρα μας, το πρώτο θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού είναι, όπως όλα δείχνουν, μία νεαρή κοπέλα από την Κατερίνη, η οποία τη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που φέρεται να έχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις 7 Μαΐου η μητέρα της 15χρονης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και κατήγγειλε ότι μερικές μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 1 Μαΐου, η κόρη της λάμβανε μέσω διαδικτύου οδηγίες από κάποιον άγνωστο για το πώς να προκαλέσει τραυματισμό με ξυραφάκι στους μηρούς της.

Δύο μέρες αργότερα, ο ίδιος άγνωστος της υπαγόρευε, πάλι μέσω διαδικτύου, πώς να πάρει χάπια για να αυτοκτονήσει. Η κοπέλα όμως φαίνεται πως τρόμαξε και πήρε μόνο δύο χάπια και όχι την ποσότητα που της είχε υποδείξει ο άγνωστος.

Τότε ήταν που οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο και έτσι αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το φρικτό περιστατικό, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η 15χρονη να είναι το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα.

Η ελληνική αστυνομία καλεί όποιον γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιο πολίτη γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό.


Αναλυτικά:
«Μπλε Φάλαινα»: Αγωνία για το επικίνδυνο «παιχνίδι» αυτοκτονίας - Δύο ήδη τα θύματά του στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ένα ακόμα κορίτσι φέρεται να έπεσε θύμα του «παιχνιδιού» αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που έχει συγκλονίσει τον κόσμο.

Μετά την 15χρονη από την Κατερίνη, η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν το πρώτο θύμα του «παιχνιδιού», ένα ακόμα κορίτσι, αυτή τη φορά μια 14χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε με σημάδια στα άκρα, χαρακτηριστικά του επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

Η Ελληνική Αστυνομία ερευνά το περιστατικό αυτοτραυματισμού της 14χρονης στην Θεσσαλονίκη, ως δεύτερο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Τούμπας κι έγινε γνωστό ύστερα από καταγγελία καθηγήτριας που αντιλήφθηκε ότι 14χρονη μαθήτρια είχε χαράξει αριθμούς στα πόδια και τα χέρια της.

Ο συνάδελφος της καθηγήτριας, κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» υποστήριξε ότι η 14χρονη μαθήτρια είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να αποκαλύπτει στη συνέχεια στην εκπαιδευτικό ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας». 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην «πρόκληση της Μπλε Φάλαινας», άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο «παιχνίδι» αυτοκτονίας.

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη, ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση. 

15χρονη το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.
Πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα, ήταν μία 15χρονη από την Κατερίνη η οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η 15χρονη έφερε τραύματα τα οποία είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε ανησυχία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών!

Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ..

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Κατερίνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι ενώ έχει ζητήσει ήδη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

Γονείς γ ρ η γ ο ρ ε ί τ ε !!!!!

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: