25 Ιουλίου, 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΗΚΑ

 

Αντιδρώντας στα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες με τα αποσπάσματα που δημοσιεύουν αθηναϊκές εφημερίδες από το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο δωμάτιο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με αποκλειστική του δήλωση προς τον «Εθνικό Κήρυκα» σχολιάζει ότι όσα αναφέρονται τα έχει πει εδώ και δύο χρόνια και δεν είναι κάτι το νέο. Η δήλωση του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Όσοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα των μνημονίων, ίσως παραξενευτούν με την πρακτική εφημερίδων όπως το ‘Βήμα’ και η ‘Καθημερινή  να διαφημίζουν δικές τους ‘αποκαλύψεις’, βασισμένες είτε σε πράγματα που έχω πει δύο χρόνια πριν  ή στο βιβλίο μου εδώ και καιρό». 

Συνεχίζοντας ο πρώην Υπουργός αναφέρει ότι «ο λόγος για αυτό τον αυτοεξευτελισμό της δημοσιογραφίας είναι τόσο απλός όσο και θλιβερός: 

Τα πτωχευμένα ΜΜΕ και το χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο πασχίζει να μη γίνει καμία σοβαρή συζήτηση επί του σημαντικότερου εθνικού ζητήματος: την ερημοποίηση της χώρας, που φέρνει το μη βιώσιμο χρέος και τα νέα δάνεια με τα οποία η ολιγαρχία προσποιείται ότι απέφυγε την… χρεοκοπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: