22 Ιανουαρίου, 2017

ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Η απάντηση της Γερμανίας στις ΗΠΑ είναι ο Ευρωστρατός. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  υποσχέθηκε  να αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία ενός νέου στρατού της ΕΕ, ο  οποίος  θα υπερασπιστεί την Ευρώπη ενάντια στους «κινδύνους» της κυβέρνησης Τραμπ.  

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Από την άποψη ορισμένων από τους παραδοσιακούς μας εταίρους , καθώς και σχετικά με τις διατλαντικές σχέσεις  δεν υπάρχει αιώνια εγγύηση για μια στενή συνεργασία με εμάς τους Ευρωπαίους.

Είμαι πεπεισμένη  ότι η Ευρώπη και η ΕΕ θα πρέπει να μάθουν να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες στον κόσμο».«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτήν περίοδο. Θα ήταν αφελές να βασιζόμαστε  πάντα σε άλλους για να λύσουμε τα προβλήματα στη γειτονιά μας», είπε η ίδια.

Αν σκεφτεί κανείς τις δηλώσεις Τραμπ για την κακή λειτουργία του ΝΑΤΟ και την πίστη που έχει εξαγγείλει προεκλογικά (να δούμε αν θα το εφαρμόσει), στον απομονωτισμό του Δόγματος Μονρόε, τότε ναι ο Ευρωστρατός φαντάζει η μόνη λύση για την επιβολή της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Η οικονομία μόνο δε φτάνει…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: