13 Σεπτεμβρίου, 2016

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ

 

Κυβέρνηση: Είμαστε κοντά σε συμφωνία- Υπερταμείο, δημοσια περιουσία και κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια στην ατζέντα των συνομιλιών. Άρχισαν χθες, Δευτέρα, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΑΤΕΧ ΑΛ ΣΑΜ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ο οποίος πλήττει στόχους των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία πρέπει να συνεχίσει να θεωρεί το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα τρομοκρατική οργάνωση και να πλήττει αποφασιστικά τις θέσεις του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

 

Το συνταγματικά αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο όριο της προσωπικής και λειτουργικής τους ανεξαρτησίας, που αποτελεί το θεμέλιο της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, παραπέμπουν δικαστικοί λειτουργοί ως «απάντηση» στην αναφορά Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν πρόκειται να ακυρώσει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πέταξαν σήμερα το πρωί πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη μαχητικής ισχύος, αλλά και ενεργού αμυντικής συμπαράστασης των ΗΠΑ, προς τη Νότια Κορέα, μετά την 5η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Παρασκευή.

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ξεπέρασαν τους 60.000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης σήμερα, Τρίτη. Στις 183 οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο στα νησιά.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΣΟ

 

Τον αγιασμό στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την εκκίνηση των δράσεων για τη νέα Εκκλησιαστική Χρονιά και τα μαθήματα δεξιοτήτων, που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος το ΚΕΣΟ.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ 60 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ξεπέρασαν τους 60.000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

 

Στα πρόσωπα και στην αμυντική βιομηχανία μπλοκάρει προς ώρας η συμφωνία για το νέο Υπερταμείο, το παζάρι για το οποίο συνεχίζεται με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

50000 ΡΩΣΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

H πρόσφατη συνάντηση Λαβρώφ-Κέρι στην Ελβετία έδειξε πως οι σχέσεις των δύο Υπερδυνάμεων βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αφενός μεν το πρόβλημα είναι η Συρία και το μέλλον αυτής. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να ελέγξουν το μέλλον της Συρίας, δίχως εμπλοκή των Ρώσων, κάτι που όπως είναι λογικό ο Πρόεδρος Πούτιν δεν ανέχεται.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

Αυτό που ακουγόταν υπογείως και με επιφύλαξη, αλλά δεν επιβεβαιωνόταν,  τελικά είναι αλήθεια,  μια πραγματικότητα. Βλέπεται η πολιτική δεν έχει όρια και δεν υπακούει σε συναισθηματισμούς, προκαταλήψεις και γενικές αντιλήψεις. Οδηγός είναι και έτσι πρέπει να είναι, τα συμφέροντα μιας κρατικής οντότητας. Παραδοσιακοί εχθροί ή φίλοι; Μάλλον δεν ισχύει για όλους και για πάντα. Το αποδείξανε πρόσφατα το Ισραήλ και Σαουδική Αραβία. Έχουμε και λέμε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

«Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει επενδύσεις», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε βιομηχανία η οποία παράγει οπτικές ίνες, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας. Με μια έμμεση όσο και σαφή αναφορά, κατά κύριο λόγο στην Γερμανία, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θέλησε να προσθέσει:

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σε εφαρμογή ετέθη, η εκεχειρία στη Συρία - η οποία και θα είναι διαρκείας επτά ημερών - έπειτα από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την παύση των εχθροπραξιών στη χώρα, καθώς οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προετοιμάζονται για να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους των πληγέντων περιοχών και ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για συγκρούσεις, ακόμη και τα τελευταία λεπτά προτού τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία.