10 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ κ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

 

Κύριε Τζούμα,
Στην Ιστοσελίδα σας 8/9/2016 αναρτήσατε κείμενο με τίτλο: «Πότε θα ασχοληθεί η ΔΙΣ με θέματα Μητροπόλεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την διοίκησή τους». Δεν σας κρύβω ότι το κείμενό σας μου θυμίζει κείμενο Ιατρού - Ψυχιάτρου όπου και αυτός πάσχει από την ίδια ασθένεια. 

ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 «Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από τη συνάντησή του με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι «οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε με έγγραφό του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης ότι «Το βέλτιστο σενάριο στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου, είναι να καλυφθεί το σύνολο των 2.000 θέσεων με διαμερίσματα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασκευή του οποιουδήποτε κέντρου φιλοξενiας».

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ» (Η ΟΡΧΟΜΕΝΙΩΤΙΣΣΑ) ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Η μονή της «Παναγίας Σκριπού» (ή Ορχομενιώτισσας) της Βοιωτίας, κοντά στον αρχαίο Ορχομενό, περιλαμβάνει το πιο σημαντικό μνημείο από τη σειρά εκκλησιών του τύπου «σταυροειδούς μεταβατικού» στον ελλαδικό χώρο.

ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΗΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και πρόσθεσε ότι θα αρχίσει αμέσως να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο απόφασης αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στο νησί της Θάσου, ενώ ήδη με εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Δήμου Θάσου δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ ένα σχέδιο για την κήρυξη εκεχειρίας στη Συρία, έπειτα από μια ημέρα μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Απαντώντας στον επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της ΝΔ, και πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, η Κομισιόν καταδικάζει απερίφραστα τις προσπάθειες των τουρκικών Αρχών να μετατρέψουν την Αγια-Σοφιά σε μουσουλμανικό τέμενος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και, δυστυχώς, παίρνει μαζί του και την Ελλάδα αν δεν βρεθεί μια άμεση λύση. Οι πολίτες βιώνουν μια δυσβάστακτη καθημερινότητα και μετά το πέρας του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με ταχείς ρυθμούς παρουσίασε στους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ KGB Ο ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ

 

Ισραηλινοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έγγραφα της περιόδου της Σοβιετικής Ένωσης αποκαλύπτουν ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς διετέλεσε την δεκαετία του 1980 πράκτορας των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, KGB.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί για να συζητήσει την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, δήλωσαν διπλωμάτες.