20 Ιουλίου, 2016

ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

Εντύπωση, για να μην πούμε κατάπληξη, μας προξένησε το γεγονός, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο γραφείο του τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ

 

Περισσότερα από 50.000 άτομα έχουν συλληφθεί, καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από την τουρκική κυβέρνηση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στο στόχαστρο του Ερντογάν βρίσκονται εκπαιδευτικοί - στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-, στρατιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι.

Ε ΟΧΙ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

 

Βαρθολομαίος: ''Όταν ο Θεός θελήσει θα προχωρήσουμε στην ποθητή ενότητα'. Συνέντευξη του κ. Βαρθολομαίου δημοσιεύει χθες η ιταλική εφημερίδα La Repubblica με ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της Πανορθόδοξης Συνόδου που έλαβε πρόσφατα χώρα στην Κρήτη.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 

Η πρόταση του Πάπα  και η επιθυμία του κ. Βαρθολομαίου για μια κοινή ημέρα εορτασμού για το χριστιανικό Πάσχα δεν είναι ρεαλιστική».Αλλά ούτε και τωρινή έρχεται από τον Μάρτιο του 1975 τον τότε Πατριάρχη κυρό Δημήτριο όπου στις Πασχάλιες Ευχές του προς τον τότε Πάπα Ρώμης Παύλο τον ΣΤ΄ έγραφε:

ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 - 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 
 20 Ιουλίου - Επέτειος Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο το 1974 - ….. και το προδοτικό Πραξικόπημα Σήμερα, συμπληρώνονται 42 χρόνια από το 1974, που έγινε η βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑI ΠΡΟΣΕΥΧΗ

 

ν πάρχει µεγαλειωδέστερος συνδυασµς τς προσευχς µ τν παιδεία.φ’ σον παιδεία σηµαίνει συνειδητ προσπάθεια, γι ν καταστε νθρωπος κενο, πο φείλει ν εναι, «κατ’ εκόνα κα καθ’ µοίωσιν Θεο».

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΟΠΛΟ

 

Με πάσα προσοχή παρακολουθεί η Κυβέρνηση τις εξελίξεις στην Τουρκία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, η οποία προσομοίωσε προληπτικά πλήγματα κατά λιμανιών και αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας αναφορά στις εκτοξεύσεις τριών πυραύλων που πραγματοποίησε χθες.

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η ανάγκη συγκρότησης ενός Εθνικού Σχεδίου για τις Μεταμοσχεύσεις αναδείχθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Ο υπουργός ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία έτσι ώστε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς να καταρτιστεί τους επόμενους μήνες το Εθνικό Σχέδιο.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ;

 

Καθώς περνούν τα εικοσιτετράωρα όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι το αληθινό πραξικόπημα δεν ήταν των ασύντακτων και ασυντόνιστων μονάδων που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αλλά του ίδιου του Ερντογκάν και του βαθέως κράτους που ο ίδιος έχει συγκροτήσει τόσα χρόνια.

† ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ

 

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ:Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ο σημαντικότερος προφήτης του Θεού, γιος του Σωβάκ καταγόμενος από τη Θέσβη της Γαλαάδ. Έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ..

ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Mε γρήγορο ρυθμό προχωρά η διαδικασία προκαταγραφής του αιτήματος ασύλου για όσους πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα πριν από τις 20 Μαρτίου, ημέρα έναρξης ισχύος της αμφισβητούμενης διακήρυξης Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό, και δεν μπόρεσαν να φύγουν καθώς έκλεισαν τα βόρεια σύνορα και ο βαλκανικός διάδρομος προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΩ BREXIT

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρουσίασε την Τρίτη τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook), στις οποίες εκτιμάται ότι η ανάπτυξη το 2016 θα επιβραδυνθεί στο 3,1%, έναντι 3,2% που εκτιμούσε τον Απρίλιο, ενώ για το 2017 το ΔΝΤ αναμένει πως ο ρυθμός επέκτασης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα ανέλθει στο 3,4%, έναντι 3,5% που ανέμενε προ τριμήνου.

«ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ» 14 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

 

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… δεκατέσσερα πλοία του τουρκικού Ναυτικού «αγνοούνται» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.Ένα θρίλερ με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής για την ανατροπή του Ερντογάν.

ΣΤΑ 240 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2009-2012

 

Δάνεια ύψους 240 εκατ. ευρώ, πήραν από την Αγροτική Τράπεζα (ATE), σε διάστημα τεσσάρων χρόνων (2009-2012), ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Αυτό προκύπτει από την κατάθεση του πρώην διοικητή της Τράπεζας Θόδωρου Πανταλάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

 

Ο οίκος S&P Global Ratings αξιολόγησε την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank  με αρνητικό πρόσημο, αναφέροντας στην σχετική έκθεση ότι το Brexit αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, είναι βέβαιο ότι δεν θα βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση της τράπεζας.