17 Ιουνίου, 2016

ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Αγαπητοί Φίλοι καλό απόγευμα από το Κολυμπάρι Χανίων. 

-Η τοπική κοινωνία εδώ είναι διχασμένη. Άλλοι είναι ενήμεροι για τα όσα γίνονται στην περιοχή τους και, άλλοι, έχουν πλήρη άγνοια.

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤOΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

 

Στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τάσσεται ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για τη διεξαγωγή της Μεγάλης Συνόδου, με συνέντευξή του που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα». Συνάμα είπε ότι αισθάνεται «ντροπή» για τους απέχοντες από τη Σύνοδο.

ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

 

Η ουκρανική Βουλή ζητά Αυτοκεφαλία από το Φανάρι.Την άμεση παρέμβαση του στα εκκλησιαστικά ζητήματα της Ουκρανίας με σκοπό την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας ζητά με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, το Κοινοβούλιο της χώρας.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος απέστειλε συγχαρητήριο γράμμα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εξ αφορμής των ονομαστηρίων του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που λήγουν στις 30 Ιουνίου, μετά από τις πολλοστές παρατάσεις που έχουν δοθεί. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού την έγκαιρη ενημέρωση των παρόχων υγείας αλλά κυρίως των ασφαλισμένων, καθώς οι τελευταίοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από 1 Ιουλίου.

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΩΣ

 

Το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία προβλέπει την πιθανή εφαρμογή "στρατιωτικής ισχύος" και στο πλαίσιο της "επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας".

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ "ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ" ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, των πανελληνίων εξετάσεων, προκύπτουν συζητήσεις γύρω από το επίπεδο απόδοσης και την πτώση της γλωσσικής και κριτικής ικανότητας των μαθητών. Οι προβληματισμοί ωστόσο παραμερίζονται σύντομα και ξαναρχίζουμε κάθε Σεπτέμβριο τη νέα σχολική χρονιά στο ίδιο μοτίβο, με την ίδια λάθος συνταγή και δίχως καμία ουσιαστική ελπίδα να αλλάξει το παραμικρό.

ΖΗΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ «ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

 

Απόκλιση από τη θέση της Ουάσινγκτον. Oμάδα «διαφωνούντων» διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησε σε διπλωματικό τηλεγράφημα που συνέταξε σφοδρή κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη σύρραξη στη Συρία, ζητώντας στρατιωτικά πλήγματα εναντίον δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ. Στο τηλεγράφημα υποστηρίζεται ότι το στάτους κβο ευνοεί τη Δαμασκό και δεν δημιουργεί πίεση για διαπραγματεύσεις με τους αντικαθεστωτικούς.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

 

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι αιμοσταγείς άνδρες του ISIS στα πολιτιστικά μνημεία της Παλμύρας έγιναν παγκόσμιο δημοσιογραφικό γεγονός εγείροντας με τον τρόπο αυτό την παγκόσμια αποτροπή για τους φανατικούς μουσουλμάνους.

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΣΟΥ!

 

Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστος Βαλταδώρος, χαρακτήρισε "ισλαμικό μνημείο εδώ και αιώνες" την Αγία Σοφία, σε μία περίοδο κατα την οποία η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της εναντίον της Ελλάδας.

ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ

 

Ο Σπετίμ Ιντρίζι, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), με αφορμή τον ντόρο που έχει προκληθεί από το πανό που ανάρτησαν οι Αλβανοί στο EURO. Ο Ιντρίζι καταγγέλει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το Τσάμικο ζήτημα και πως αυτό έχει ενταχθεί στην ατζέντα των προς επίλυση θεμάτων Ελλάδος και Αλβανίας.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ

 

Παραιτήθηκε από τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο Ιωάννης Δούκας, εκφράζοντας, με αυτό τον τρόπο, τη διαφωνία του στην πολιτική που ασκείται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΟΤΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Οι άγριες διαθέσεις των Τούρκων και τα παιχνίδια στο Αιγαίο είναι πλέον κάτι περαιτέρω από ευρέως γνωστά, καθώς πραγματοποιούνται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως!