21 Απριλίου, 2016

Η ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 

Όταν το 2003, ο τότε Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν διακήρυξε ότι η Νεοσυντηρητική Ιμπεριαλιστική Συμμαχία των ΗΠΑ είχε ήδη κατακτήσει το Ιράκ και ότι ήταν καιρός να βαδίσουν εναντίον της Λιβύης, της Συρίας και του Ιράν... μάλλον λογάριαζε, βέβαια, χωρίς τον ξενοδόχο! Κι αυτός δεν είναι άλλος από το αιώνιο φάντασμα της Ρωσίας που πλανιέται πάλι πάνω από την κατεχόμενη Ευρώπη...

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 

ΜΕΡΟΣ Ι΄/ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟΝ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΑΣΧΑ».Έάν μέχρι τούδε υπήρχε παραμικρά αμφιβολία είς τόν νουν τών ευλαβών τών ενδιαφερομένων διά τήν πίστιν των, ώς' πρός τάς προθέσεις τών εφευρετών τών μεταρρυθμίσεις, ώς πρός τό άν έπρεπε νά θεωρήται ή μετατροπή του Εορτολογίου τής Όρθοδοξίας πράγμα άδιάφορον, ώς πρός τό ότι ήτο ενέργεια ουχί κατά Θεόν καί ότι διά κακόν τής Εκκλησίας έφευρέθη, αυτή διαλύεται όλοκληρωτικώς, νομίζομεν, διά τών ανανεωθεισών κινήσεων περί «Κοινού Πάσχα», περί εκμοντερνισμού των κληρικών, περί συγχρονισμού του χριστιανικού και άλλων πρωτοφανών ασεβειών.

ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να διεξαγάγουν έκτακτο συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, εάν οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρωθούν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ σήμερα, επισημαίνοντας πάντως ότι οι συνομιλίες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Σύντομη παρουσίαση των γεγονότων στην Ελλάδα και τον Κόσμο όπως κατεγράφησαν τις 10:00 το πρωί. Στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλα τα ΜΜΕ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έπειτα από σύσκεψη των προέδρων και των μελών όλων των ΔΣ των Σωματείων της Ενημέρωσης που συγκάλεσε για το Ασφαλιστικό.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ PIERCE COLLEGE ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Το προσφυγικό ζήτημα, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, καθώς και κοινωνικά θέματα, όπως η καύση των νεκρών, το σύμφωνο συμβίωσης και η εκκλησιαστική περιουσία ήταν τα θέματα που έθεσαν μαθητές γυμνασίου και λυκείου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΞΑΙΡΕΣΗ" ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 

Διευκρινίσεις για την παραδοχή του Γ. Κατρούγκαλου ότι οι συντάξεις των βουλευτών μένουν εκτός του νέου ασφαλιστικού δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, εξηγώντας πως οι συντάξεις αυτές, καθώς δεν είναι ανταποδοτικές, είναι αδύνατο να υπαχθούν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει:

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ!

 

Τον Μάρτιο, ο μακελάρης του Όσλο  Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ διαμαρτυρήθηκε εγγράφως ότι ο καφές που του σερβίρουν στη φυλακή είναι κρύος και τα γεύματά του ζεσταμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, πράγματα που χαρακτήρισε "χειρότερα από το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού".

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

 

Στον “τρελό” λόγο εξαιτίας του οποίου είναι ορατός ο κίνδυνος μίας νέας κρίσης στην Ελλάδα αναφέρεται με δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, σχολιάζοντας αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

«Τελειώνει» τους Τούρκους η Αμερική, καθώς προχωρά στην δημιουργία κουρδικού κράτους. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακοινώσει προ πολλού, πως θεωρεί «τρομοκράτες» τους Κούρδους, ωστόσο οι ΗΠΑ αποφάσισαν να λάβει τις περιοχές Azaz, Cobanbey, Aktarin, Munbij και Gandura της βόρειας Συρίας, το κουρδικό PYD.