14 Απριλίου, 2016

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

 

Στο στόχαστρο ο Ελληνισμός.Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»: «Αραπιάς άτι, Γάλλου νούς, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Αγγλου* πόλεμος μέγας πολεμά, βαρε τό καλυβάκι…»

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
ΜΕΡΟΣ Δ΄/.Ιδού πώς έγραφεν ο άοίδιμος εκείνος Βασιλεύς τοις άπολειφθείσι τής Συνόδου Έπισκόποις ίνα, χάριν τής έν Κυρίω ομοφωνίας, συμφωνήσωσι καί εκείνοι τοις κατά Θεόν γενομένοις:«Κωνσταντίνος Νικητής Μέγιστος Σεβαστός, ταις Έκκλησίαις».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

 

Καρέ καρέ η πρόκληση των Ρώσων πάνω από αμερικανικό αντιτορπιλικό. Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά «επιθετικών» υπερπτήσεων πάνω από ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ - ΜΑΖΙ ΤΟΥ 25 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ 53 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη το Σάββατο στη Λέσβο, του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.Στη Λέσβο έφτασαν τη Δευτέρα απεσταλμένοι του Πάπα Φραγκίσκου, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα, υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος για να μεριμνήσουν για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε διευκρινίσεις για την καταβολή του δώρου του Πάσχα προχωράει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στις Οινούσσες αλλά και στο βόρειο τομέα (περιλαμβανομένου του Κιλκίς και της Ειδομένης) διέταξε το πρωί της Πέμπτης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

 

Τι είναι ο Μεγάλος Κανόνας, πότε ψάλλεται
και γιατί ονομάστηκε έτσι.

Η Πέμπτη εβδομάδα των Νηστειών είναι το λειτουργικό αποκορύφωμα της Τεσσαρακοστής. Οι ακολουθίες είναι μακρότερες και εκλεκτότερες.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ

 

Ένα νέο νόμισμα βγάζει η Γερμανία, το οποίο θα έχει την αξία των 5 ευρώ και θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε συλλέκτες, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν το νέο αυτό κέρμα. Παρ' όλα θα επιτρέπεται η χρήση του στη χώρα για πληρωμές.

ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Εμμέσως πλην σαφώς, γνωρίζουμε πως πριν από κάθε εκλογές, το ΔΝΤ και οι θεσμοί προωθούν εμμέσως τον υποψήφιο που έχουν επιλέξει, ο οποίος αποτελεί από το πουθενά "φαβορί" για να νικήσει τις εκλογές. 

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τις τελευταίες ημέρες κάποια δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου στην Τουρκία, τα οποία δηλώνουν σύμφωνα με τα οποία, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πληθώρα «φίλων» στο εξωτερικό, οι οποίοι υπογείως προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Ποιοι είναι όμως οι πιο επιφανείς «φίλοι» του Τούρκου Προέδρου;

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Ο Γερμανός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε σήμερα πως οι επαφές μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν επαρκείς. Το σχόλιο ήρθε ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, παρουσίασε στη Βουλή όλα τα στοιχεία, τα οποία αφορούν τους φόρους που εισπράττονται από τα πλοία. Επιπλέον, διαβίβασε και τα ποσά που καταβάλουν οι εφοπλιστές, βάσει του συνυποσχετικού οικειοθελούς φορολόγησης.