30 Ιανουαρίου, 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ CNN GREECE

 

-«Να υψώσουμε τη φωνή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τους πούμε, κοιτάξτε δεν μπορείτε να μιλάτε για μία Ένωση αλληλεγγύης, όταν δείχνετε αυτή την περίεργη εγωκεντρική στάση για τον δικό σας τον τόπο».

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η κυβέρνηση κλείνει το αγροτικό ζήτημα από δύο πλευρές: Πρώτα καταστρέφοντας τους νυν αγρότες κατατάσσοντάς τους ως επιχειρηματίες μέσω του νέου φορολογικού και αγροτικού και δεύτερον βάζοντας ως ανταγωνιστές τους επιχειρηματίες που θα παίρνουν δημόσια...

O ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, διοικήσεις τραπεζών και ΔΣ ανεξαρτήτων αρχών που θα διορίζονται χωρίς να επεμβαίνουν τα πολιτικά κόμματα ή αλλιώς η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου, θα είναι το τρίτο θέμα κλειδί μαζί με το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικό, που θα κρίνουν την πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου III.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Πρός τούς κπαιδευτικούς λων τν βαθμίδων

γαπητοί μας κπαιδευτικοί,
κατ’ τος ορτασμός τν φόρων τς Παιδείας μας, τν γίων Τριν εραρχν, εναι ριστη εκαιρία πικοινωνίας τς ποιμαίνουσας κκλησίας μέ Σς, τούς διδασκάλους καί κπαιδευτικούς τς Πατρίδος μας, ο ποοι δαπαντε τόν αυτό Σας στό λειτούργημα τς θικς, τς γνωσιακς καί τς πνευματικς διαπλάσεως, καθώς καί τς συγκροτήσεως τν μαθητν καί τν μαθητριν τν σχολείων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Μία εκδοχή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ήταν και η βασική πρόταση των γερμανών συμβούλων που είχαν προσλάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Νέων του Σαββάτου.

FRONTEX: ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η αναλογία των Σύρων μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με αυτή των Ιρακινών, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικών συνόρων Frontex.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ

 

Με μία αναδρομή στο παρελθόν και στη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες, το γερμανικό περιοδικό Spiegel εξηγεί πώς ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε από ήρωας των αγροτών, αντίπαλος. 

ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού, κατηγορεί το Υπουργείο Οικονομίας για «ξήλωμα» της δομής της, μέσω της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε την Τετάρτη, από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έδωσαν αυστηρή προθεσμία σε πέντε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων και η Ελλάδα, να διορθώσουν μέχρι 1η Φεβρουαρίου τα κρίσιμα κενά που παρουσιάζουν, αλλιώς θα χάσουν κάθε δικαίωμα σε ταξίδια χωρίς visa.

ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Άλλο ένα πλήγμα έρχεται για την τουρκική οικονομία, αφού η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ακύρωσε την έκπτωση που είχε στις τιμές πετρελαίου των Τούρκων πελατών, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του κλάδου.

† ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 

Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.