10 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 «Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από τη συνάντησή του με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι «οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ακόμη, είπε ότι στην επόμενη ΔΕΘ «τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και πρότεινε «να υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στη διάρκεια της διοργάνωσης». Νωρίτερα, ο κ.Τσίπρας επιθεώρησε τα έργα του μετρό στον σταθμό Νέας Ελβετίας.

«Το μετρό Θεσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες, κι αυτό είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για την πόλη και τη χώρα μετά από 5 χρόνια καταστροφικής κρίσης», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «αυτό το έργο πνοής θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων».

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς.Το πρόγραμμα της κυβέρνησης «για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων».

Αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων,  στις 8μ.μ. εγκαινιάζοντας την 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης.

Την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης θα διαδηλώσουν τα συνδικάτα που έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, το ΠΑΜΕ και η ΛΑΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στις 5 οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστών, καθώς και κινήσεις πολιτών, έχουν δώσει «ραντεβού» στην Καμάρα και την πλατεία Σιντριβανίου.

«Από τη ΔΕΘ απευθύνουμε κάλεσμα λαϊκής αντεπίθεσης, τα συσσίτια για λίγους δεν είναι παροχή, είναι κοροϊδία», τονίζει στα ΝΕΑ ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα παραβρεθεί στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Η επετειακή 81η ΔΕΘ, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυση του εκθεσιακού φορέα της χώρας, θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες.

Η 81η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο εκθετών (1.015) και εκθεσιακού χώρου (έχουν καλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι), ενώ οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες.

Η «τιμώμενη» Ρωσία, είναι παρούσα στην έκθεση με πολλές επιχειρήσεις και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά σε ανώτατο επίπεδο το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

«Με 13 θεματικά αφιερώματα και ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που καλύπτει κάθε επιθυμία και ηλικία, η 81η ΔΕΘ έχει θέσει ως προτεραιότητες την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, αλλά και την διασκέδαση» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση τής διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo AE.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής:

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου

9:30: Επιθεώρηση των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης

11:00: Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς

11:45: Συνάντηση με τη διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΘ Helexpo, επίσκεψη σε περίπτερα της 81ης ΔΕΘ, εγκαίνια του περιπτέρου της Ρωσίας (Τιμώμενη Χώρα στην 81η ΔΕΘ)

14:30: Γεύμα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

20:00: Ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς, Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου13:00: Συνέντευξη Τύπου, 
Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.Σημειώνεται ότι το Σάββατο έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενάντια στο «μαύρο», σε όσα ιδιωτικά κανάλια δεν πήραν τηλεοπτική άδεια και στην απώλεια περίπου 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μέρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το προσφυγικό, που πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την 81η ΔΕΘ και στις 20:00 θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12 Σεπτεμβρίου.Στις 12:00 συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στο Περίπτερο 8.

Στις 16:00 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα συναντηθούν με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
 
Στις 20:00 οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσουν σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

13 ΣεπτεμβρίουΣτις 12:30 ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

14 Σεπτεμβρίου.Στις 12:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Στις 14:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο Περίπτερο 8.
 
Στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο Περίπτερο 8.
 
Στις 18:00 ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo

15 Σεπτεμβρίου.Στις 12:00 ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο Περίπτερο 8.

Στις 13:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, στο Περίπτερο 8.
 
Στις 16:00 ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και στελέχη της Δημοκρατικής Ευθύνης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στο Περίπτερο 8.Στις 18:00 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στελεχών της Χρυσής Αυγής, στο Περίπτερο 8.
 
16 Σεπτεμβρίου.Στις 12:00 ο γραμματέας της Εθνικής Ενότητας, Τάκης Μπαλτάκος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο Περίπτερο 8.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: