08 Αυγούστου, 2016

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

 

Πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή και το προσφυγικό, υπήρξε μια συνεννόηση μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Εκκλησίας.Στη συνέχεια, με αφορμή τις αποφάσεις - και κυρίως τις δηλώσεις - Φίλη για την Παιδεία, την κατάργηση της προσευχής και το μάθημα των Θρησκευτικών, η ένταση επανήλθε.

Mε αφορμή όμως  την εισβολή 26 αντιεξουσιαστών στον  Ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Θεσσαλονίκη την ώρα της θείας λειτουργίας και την χθεσινοβράδινη εισβολή από τους Αντιεξουσιαστές  στο Συνοδικό Μέγαρο η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας ενός και μόνο λόγου: το Μαξίμου για το θέμα της Θεσσαλονίκης έκανε τον Γερμανό.

Καμία τοποθέτηση άμεσα από πλευράς κυβέρνησης για την εισβολή, τη διακοπή της λειτουργίας, την ασεβή, οπωσδήποτε, πράξη, τα σπρωξίματα και τις φωνές στον ναό κατά παράβασιν του Άρθρου 200 του Ποινικού Κώδικα περί Διατάραξιν θρησκευτικών συναθροίσεων .

Λες και για την κυβέρνηση οι χριστιανοί που προσεύχονται στους ναούς είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες και ανάλογες πράξεις δεν πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα, κατά την προσφιλή φράση όλων των κομμάτων, στην περίπτωσή τους. Εκείνος ο ιερέας που τον έσπρωξαν και τον προπηλάκισαν, δεν πρέπει να δικαιωθεί ηθικά από το Κράτος; Όχι.

Αυτό δεν θα ευχαριστούσε μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που τους φταίει η ορθοδοξία και η πίστη στον Θεό για τη στραβωμάρα της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, δεν θα ευχαριστούσε τους αντιεξουσιαστές. Και η κυβέρνηση δεν θέλει να τα βάλει μαζί τους.

Η Κουμουνδούρου εξέδωσε μια ανακοίνωση μόνο και μόνο για να απαντήσει στον Κουμουτσάκο της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία απλώς ζητεί από την αντιπολίτευση «να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης τέτοιων ζητημάτων», καθώς, όπως αναφέρει, «το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν συνιστά αντικείμενο μικροπολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων».

Δεν είναι, όμως, ούτε θέμα θρησκευτικών πεποιθήσεων ούτε μικροπολιτικό παιχνίδι η ασέβεια σε ιερό χώρο. Σε οποιονδήποτε ιερό χώρο.  Τι θα έλεγε η κυβέρνηση αν κάτι ανάλογο συνέβαινε σε ένα τζαμί, σε μια πεντηκοστιανή εκκλησία, σε έναν χώρο σύναξης ιεχωβάδων ή ακόμα και στο ησυχαστήριο ενός γκουρού στο Κολονάκι;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γινόταν αν, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι θα έσπευδε να καταδικάσει το γεγονός. Η ασέβεια θα ήταν ίδια σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά η ασέβεια σε έναν ορθόδοξο ναό «δικαιολογείται» επειδή οι χριστιανοί είναι πλειοψηφία και κατεστημένο;

Ως προς τις καταλήψεις στα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση επέλεξε να τα ρίξει στους προβοκάτορες και στο παρακράτος, κάνοντας και εδώ το Γερμανό:«Συνιστά ενέργεια προβοκατόρικη, η οποία προσομοιάζει με πρακτικές τραμπούκων και παρακρατικών».

Προφανώς, για να υποβαθμίσει το γεγονός και να μην ανοίξει πόλεμο με τους αντιεξουσιαστές. Μόνο που οι αντιεξουσιαστές, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, δεν θα σταματήσουν εδώ. Αναμένεται κορύφωση της δραστηριότητας.

Αν συνυπολογίσουμε δε τον Ρουβίκωνα - ο οποίος προ ημερών άφησε να διαρρεύσει έγγραφο του υπουργείο Εξωτερικών - και τη νέα ομάδα ανερχόμενων «αστεριών» που έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον δικαστή, για την οποία η Αστυνομία λέει ότι είναι επικίνδυνη, εύλογα υποθέτουμε ότι δυστυχώς έχουμε πολλά να δούμε. Τι θα μπορούσε να είχε γίνει;

Κατ' αρχάς, θα μπορούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να εξηγήσει τι θα συμβεί με το ορφανοτροφείο το οποίο κατεδαφίζεται και θεωρητικά ήταν η αφορμή για την ασεβή εισβολή στον ναό. Θα μπορούσε όμως και το Κράτος να πει δυο λόγια προς υπεράσπιση των πιστών - τόσους και τόσους έχει υπερασπιστεί!

Δεν είναι δυνατόν μονίμως να κωφεύει σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου που πιστεύει στον Θεό, είτε αρέσει στους συριζαίους είτε όχι. Οι 26 πρόσφατα αθωώθηκαν για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας, και αυτό αφήνει εκτεθειμένη την Εκκλησία. Διερωτώμαι όμως έχει καταργηθεί και πότε το Άρθρο 200 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και πότε;

Ιδού τι γράφει το Άρθρο 200-Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων: 

1.Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μία ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

2.Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατ’ το πολίτευμα ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.

Η Εκκλησία στην ανακοίνωσή της στηλίτευσε - και έχει δίκιο - «την ως τώρα απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργούς» αλλά και την «εύγλωττη επίσης σιωπή επιστημονικών και ακτιβιστικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πιστούς, και νιώθουν ξεκρέμαστοι όταν το Κράτος δεν τους υποστηρίζει. 

Σε κάθε περίπτωση, οι χριστιανοί δεν είναι συλλήβδην ακροδεξιοί, μισάνθρωποι, φασίστες, όπως το ίδιο συμβαίνει με τους μουσουλμάνους, τους εβραίους και τους πιστούς όλων των θρησκειών.

Και, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει την ανομία και τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης ως τέτοιες, από όπου κι αν προέρχονται, από αντιεξουσιαστές και μη.

Αν συνεχίσει να κάνει τον Γερμανό και να ανέχεται «ξεσπάσματα», με σκοπό να τα υποβαθμίσει ή να τα εκτονώσει, θα περάσει στο τέλος την εικόνα της διάλυσης και της ανομίας που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ταραχή και μεγαλύτερα επεισόδια.

Σε κάθε περίπτωση, θύματα είναι οι πολίτες ασχέτως θρησκεύματος που έχουν δικαίωμα να ζουν σε ένα κράτος δικαίου. Και το κράτος δεν κυβερνάται με βατράχους!!!

Αίσχος στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.
Η χθεσινοβράδινη εισβολή στο Συνοδικό Μέγαρο,  φαίνεται καθαρά μετά από αυτό ότι η χώρα έχει γίνει πραγματικό "μπάτε σκύλοι αλέστε" με την ανοχή που δείχνει η παρούσα κυβέρνηση με το δεκανίκι της, τους ΑΝΕΛ σε κάθε είδους αναρχικούς μπαχαλάκηδες που νομίζουν ότι έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα να κάνουν καταλήψεις σε όποιο δημόσιο κτίριο η χώρο θέλουν και τώρα έχουν αρχίσει να εισβάλλουν και στις εκκλησίες!!!!

Voiotosp.blogspot.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: