01 Ιουλίου, 2016

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Έντονος προβληματισμός διακατείχε χθες το κυβερνητικό «στρατόπεδο» -στα διαλείμματα φυσικά της διαχείρισης του προβλήματος με την Cosco-προβληματισμός από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Τόσο η δημοσκόπηση της Pulse, τρεις ημέρες πριν, όσο και οι τάσεις της MRB χθες, κατέδειξαν διαφορά κοντά στις έξι μονάδες (λίγο κάτω, λίγο πάνω) και άρα εν πτήσει προς το Πεκίνο, το επιτελείο του πρωθυπουργού θα είναι με το μυαλό στην τρίτη δημοσκόπηση των ημερών.

Απόψε το βράδυ, η δημοσκόπηση του Νίκου Μαραντζίδη και του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του «Σκάι» θα δώσει μια πιο ασφαλή εικόνα για το πού κινούνται τα πολιτικά πράγματα. 

Το Μέγαρο Μαξίμου καίγεται να κρατηθεί η διαφορά σε ανατρέψιμα πλαίσια, έτσι ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση.

Οι επιτελείς του Α. Τσίπρα μελετούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και προσπαθούν να βρουν λύσεις. Το μήνυμα της κάλπης (των δημοσκοπήσεων) παραμένει το ίδιο πάντως: ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, η ΝΔ δεν «τσιμπάει». 

Το γεγονός ότι η συσπείρωση της ΝΔ έχει ήδη χτυπήσει «ταβάνι», όταν εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένη λίγο πάνω από το 50%, είναι ένα θέμα προς ανάλυση. Ενώ η ελπίδα της κυβέρνησης παραμένει ζωντανή όσο οι διαρροές της προς την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένουν (ακόμη) μικρές.

Με τον Κ. Μητσοτάκη να προηγείται στο δίπολο, και την ΝΔ να προηγείται σε όλους τους τομείς (εκτός από την πάταξη της διαφθοράς που παραμένει, όπως φαίνεται, την τελευταία «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ), η κυβέρνηση καλείται να λάβει τώρα τα μηνύματα, πριν να είναι (για εκείνην) αργά... 

Από τις χθεσινές τάσεις φαίνεται, ωστόσο, και ποιοι είναι εκείνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που αντέχουν ακόμη... Ο Δ. Παπαδημούλης (με 21,5% θετικές γνώμες). ο Γ. Δραγασάκης (με 18,2% ευνοϊκές γνώμες), η Ρ. Δούρου (με 18%), ο Ε. Τσακαλώτος (με 17,4%) και ο Π. Κουρουμπλής (με 16%) είναι η «πεντάδα» στην οποία θα πρέπει μάλλον να στηριχτεί περισσότερο στο εξής ο Α. Τσίπρας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: