22 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΜΑΧΜΟΥΤ ΑΜΠΑΣ

 

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Μαχμούτ Αμπάς, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη που συνόδευε τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο Μακαριώτατος και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής αντάλλαξαν ευχές για τις εόρτιες ημέρες των Χριστουγέννων.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

 
Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε τον κ. Μαχμούντ Αμπάς με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στο σώμα του Κοινοβουλίου κάνοντας έκκληση να μην μετατραπεί η πολιτική διένεξη για το παλαιστινιακό ζήτημα σε θρησκευτική, γιατί αυτό, όπως είπε, θα δώσει έδαφος σε εξτρεμιστές, απηύθυνε κατά την ομιλία του στην αίθουσα της Γερουσίας, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....


Η ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΑΓΗΣΕ

 

Ναυάγιο υπήρξε στη Διορθόδοξη Επιτροπή για τη σύνταξη του Κανονισμού εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου. Η αποτυχία των δεκατεσσάρων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα επί θέματος όχι ουσίας, δείχνει τη δυσκολία που υπάρχει στο να πραγματοποιηθεί η Πανορθόδοξη Σύνοδος. Οι πιθανότητες έχουν περιοριστεί σημαντικά.

ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ!...

 

Τελειώσαμε, λοιπόν, και με τις πολύκροτες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον ως προς τον πρώτο γύρο, αφού, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα.  

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Δυναστεία του Ηρακλείου - Η εισβολή των Περσών του 614 μ.Χ., ίσως να επέφερε καταστροφές και στη Βηθλεέμ, όμως η γερή κατασκευή δεν επέτρεψε ανεπανόρθωτες υλικές ζημιές. Οι βλάβες επιδιορθώθηκαν εύκολα και η εκκλησία επανήλθε στην αρχική της κατάσταση.

ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΦΕΟΥΔΑΛΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ένας λαός που άκουγε για πατρίδα, θρησκεία κι οικογένεια και στην καλύτερη περίπτωση σφύριζε αδιάφορα (για να μη φανεί πως είναι έξω από τη «μόδα»), ή στη χειρότερη λυσσομανούσε φανατισμένα ενάντιος· ένας λαός δηλαδή αποκομμένος από τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και την ιστορία του· ευάλωτος πια στη δημαγωγία, τη θολοκουλτούρα και τον άκρατο καταναλωτισμό.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

Στην αξία συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος χθες σε ομιλία του προς τους μαθητές του Ναυπλίου στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα προς την Υφυπουργό Παιδείας ότι οι πρόγονοί μας δεν αγωνίστηκαν απλώς για να τους γράψει η ιστορία, αλλά για την πίστη και τα ιδανικά τους.

ΣΥΡΙΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

 

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές που πιστεύεται ότι διεξήγαγαν αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στο κέντρο της πόλης Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης η ΔΟΥ της Νέας Ιωνίας μετά από τηλεφώνημα που έγινε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

«13 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ»

 

Για 13 μειώσεις στις συντάξεις «δια χειρός» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί για 13η σύνταξη, κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του.

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SU-24

 

Μπροστά σε "τοίχο" φαίνεται πως βρέθηκαν οι ρωσικές έρευνες, σχετικά με την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 από το τουρκικό F-16, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ MIRAGE-2000!

 

Είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ σε ό,τι έχει να κάνει με το στρατιωτικό τομέα. Σε αυτή τη συνεργασία φαίνεται πως προσπαθεί να μπεί σφήνα η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί εάν σκεφθεί κανείς τις αντιστάσεις επ΄αυτού που προβάλλει η Γερμανία και όχι μόνο. “Είμαι προβληματισμένος από την μη εποικοδομητική συμπεριφορά του ταμείου σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα.