24 Μαΐου, 2015

«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

Από σήμερα αγαπητοί φίλοι του Ιστολογίου μας  μπορείτε να διαβάσετε σε επτά συνέχειες εμπεριστατωμένη μελέτη για τον Παπισμό και την Ουνία, της Ι.Μ.Παρακλήτου.
 Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
  
Πρόλογος: Οι σύγχρονες προσπάθειες γιά την έπαναπροσέγγιση του χριστιανικού κόσμου είναι φυσικό νά έχουν ευρύτατη αποδοχή, έπειδή, αφενός, αποτελούν τήν ανθρώπινη συμβολή στήν ιερή υπόθεση της ενότητας καί, αφετέρου, διεξάγονται σέ μιά έποχή πού ό κόσμος, κατακερματισμένος από πολύμορφες αντιθέσεις, αναζητεί μέ αγωνία ενοποιητικά στοιχεία.

ΠΑΖΑΡΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ

 

Κορυφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση με τα βλέμματα πολλών να στρέφονται στην «Αριστερή Πλατφόρμα» με την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη την Κυριακή να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Για αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ «να πακετάρει όλους μαζί τους αντιπάλους του» μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στα σενάρια να κατέβει το κόμμα του σε τυχόν εκλογές σε συνεργασία με άλλα κόμματα. «Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς» πρόσθεσε.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια με ηλεκτρικό ρεύμα, εικονικές εκτελέσεις: οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι αυτονομιστές αντάρτες υποβάλουν συχνά σε βασανιστήρια αιχμαλώτους και πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ 318 ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω

 

σημεριν Κυριακ εναι φιερωμένη στος γίους Πατέρες τς Α΄ Οκουμενικς Συνόδου, ποία συνλθε τ τος 325 μ.Χ. στ Νίκαια τς Βιθυνίας κα θεμελίωσε τν πίστη τς κκλησίας στ θεανδρικ πρόσωπο το Κυρίου ησο.

«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΝΑ GREXIT»

 

Την ευχή να υπάρξει μια «γρήγορη συμφωνία» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εξέφρασε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από τη Λισαβόνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

ΑΓΡΙΟ ΚΑΡΦΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

 

Αν είχε γίνει μεταξύ δυο celebrities, σίγουρα οι περισσότεροι θα το ονόμαζαν ξεκατίνιασμα. Όμως όταν γίνεται σε επίπεδο συνόδου κορυφής, έχει άλλο... background. Έτσι όταν ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε "χαίρε δικτάτορα!" στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας όταν ο δεύτερος μπήκε στο χώρο της συνόδου κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, τα χαμόγελα διατηρήθηκαν στα πρόσωπα, η φράση όμως έπεσε καταπέλτης!

ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Δεκάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι με θερμά χειροκροτήματα και λουλούδια συνόδευσαν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στην περιδιάβαση τους σε δρόμους της διχοτομημένης Λευκωσίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Πέντε νεαροί Τυνήσιοι που επιχείρησαν να φτάσουν δια θαλάσσης στη Λαμπεντούζα, στη νότια Ιταλία, ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα στα ανοιχτά της Τυνησίας ενώ η ακτοφυλακή της χώρας διέσωσε άλλους 49 ανθρώπους.