28 Φεβρουαρίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Άριθμ. Πρωτ. 741
Άριθμ. Διεκπ. 335

ΑΘΗΝΗΣΙ 17 Φεβρουαρίου 2015

Πρ
ς
τήν
εράν ρχιεπισκοπήν θηνν και τάς εράς Μητροπόλεις τς κκλησίας τς λλάδος

Διά το
παρόντος διαπέμπομεν μν, συνημμένως, τό π᾿ ριθμ. πρωτ. 3005/2/443η/12.2.2015 γγραφον τς λληνικς στυνομίας, περί ξαφανίσεως το Εαγγέλου Γιακουμάκη το νδρέου καί τς Μαρίας, κ Ρεθύμνου Κρήτης, τν 20, φοιτητο ες τήν Γαλακτοκομικήν Σχολήν Κατσικ ωαννίνων καί διαμένοντος ες τήν φοιτητικήν στίαν τς ς ερηται Σχολς. Διατυπώνεται πόθεσις, κ τινων πληροφοριν, τι γκαταβιο πιθανς ες τινα ερν Μονν ν λλδι.

πειδ ο λόγοι ερέσεως το νωτέρω τυγχάνουν σοβαροί, καί ο οκεοι ατο νησυχοσι περ ατο, παρακαλομεν μς πως, εαρεστούμενοι, νεργήσητε τά δέοντα διά τήν διερεύνησιν τς πιθανότητος νωτέρω μνημονευόμενος νά ερίσκηται ες τινα εράν Μονήν συχαστριον τς καθ᾿ μς Θεοσστου παρχας.
  
ντολ καί ξουσιοδοτήσει τς ερς Συνόδου

ρχιγραμματες
Μεθώνης Κλήμης

Το ως άνω Εγκύκλιο Σημείωμα αφορά τον Φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που αναζητά η εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ της κ. Νικολούλη.

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:...... «Μπορεί να «είμαστε το νέο, το καινούριο, η ελπίδα για την αλλαγή», αλλά «δεν είμαστε και χθεσινοί», καθώς σαν κόμμα και παράταξη «έχουμε ιστορία αγώνων μεγάλων και κρίσιμων», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Το μελάνι πάνω στο χαρτί της συμφωνίας που υπέγραψαν από κοινού η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ακόμη δεν έχει στεγνώσει. Κι όμως, η σπέκουλα γύρω από το αν η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ζητήσει κι άλλα χρήματα έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Πολυνομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των εξετάσεων για τον διορισμό εκπαιδευτικών αναμένεται να κατατεθεί εντός Απριλίου στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

 

Μέτρα για τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων - κυρίως στον δημόσιο τομέα και τις τράπεζες - θα τεθούν επί τάπητος τις επόμενες ημέρες.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

 

Την επόμενη Πέμπτη η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ. Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, το ζήτημα έχει επεξεργαστεί συνολικά και δεν αρκείται στην επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου, αλλά αντιμετωπίζει τις παθογένειες του παρελθόντος. Μάλιστα, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης αλλοδαπών στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 32.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Σε σύντομο χρόνο αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 32.000 ανέργων σε δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (με τη συμμετοχή των κ.κ. Πατούλη, Καφαντάρη, Μουράτογλου, Δανιηλίδη και Μπίρμπα.

† ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

  

γιος Θεόδωρος καταγόταν π τ Εχάϊτα κα ζησε στν ράκλεια το Πόντου, στν ρχαία χώρα τς Βιθυνίας, π Λικινίου (307 – 323 μ.Χ.). Κατεχε νώτερο βαθμ στ στρατ τς νατολς.