13 Οκτωβρίου, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. Ν. ΦΙΛΗ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι
κ. Φίλη, Μετά τις ατυχείς τότε δηλώσεις σας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ περί «εμπορίου λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας» στην Αθήνα  (11/5/2015), όπου ο τρόπος με τον οποίο εκφραστήκατε δείχνει περίτρανα την εμπάθειά σας στα Ιερά και τα Όσια, ήρθατε την Κυριακή με Συνέντευξή σας στο Βήμα 11/10/2015, όπως μας λέτε θρασύτατα ότι το Υπουργείο Παιδείας και μόνο εκείνο αποφασίζει για την εκπαίδευση των μαθητών.

Μέγα λάθος κ. Φίλη, λόγο έχει και η Εκκλησία για την εκπαίδευση και για τα διδακτικά βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και οφείλετε αυτό να το γνωρίζετε βλέπε: (ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Νόμος 590/1977 - ΦΕΚ 146/31-5-77 Τεύχος Α΄) Άρθρο 9. Παράγραφος γ)-δ)-ε)-στ)-ζ). Σελίς 41-42.

Δεν θα αναφερθώ προς το παρόν στα περί πρωϊνής προσευχής, στα περί του προαιρετικού μαθήματος των Θρησκευτικών που εσείς το λέτε μάθημα, «ομολογιακό, διαθρησκευτικό, ενημέρωσης και πολιτισμικό» ούτε στα περί των διακριτών ρόλων Εκκλησίας - Πολιτείας.

Επί των ημερών σας κ. Φίλη, επιθυμείτε το μάθημα των Θρησκευτικών, δυστυχώς να μην διδάσκεται επαρκώς διότι το κόμμα σας, τρανό παράδειγμα η Σία Αναγνωστοπούλου, με τις προκαταλήψεις σας, την έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματός σας, την άγνοια και την αδικαιολόγητη παρεξήγηση εν σχέση με τον Θεσμό της Εκκλησίας το μόνο που θέλετε να κατορθώσετε είναι να αποστερήσετε από την νεολαία την Ελληνική Ορθόδοξη χριστιανική λατρεία και γενικότερα από την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Αυτό πρέπει να σταματήσει και να εισάγετε εις τα σχολεία εν εκτάσει και συστηματικώς την πλήρη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν καλώς την ουσία και την μορφήν της Ορθοδόξου πίστεως και λατρείας. Με αυτόν τον τρόπο και μόνον θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Μόνο οι ανθέλληνες κ. Φίλη δεν το κατανοούν.

Το Ελληνικό Κράτος δεν διέπεται από κομμουνιστικό καθεστώς, όπως γνωρίζετε αλλά είναι Κράτος Δημοκρατικό και Ορθόδοξο!!! Τήν Αριστερά πού σήμερα θέλει νά εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δέν τήν συγκροτεί μόνον η αθεΐα η δική σας, αλλά και η πίστη πολλών άλλων υπουργών και μη, θέλετε νά τόν ξαναγυρίσετε πίσω;

Σεβαστείτε λοιπόν πρώτος εσείς τήν ετερότητα καί αφήστε στήν γωνία αυτό τόν ιδιότυπο θρησκευτικό ρατσισμό απέναντι στήν Ορθόδοξη πίστη. Αλλιώς θά κληθείτε νά απαντήσετε εάν τό κόμμα του οποίου είσθε Υπουργός σήμερα είναι ένα αθεϊστικό κόμμα, οπότε καί απολυταρχικό ή ένα δημοκρατικό κόμμα πού μπορεί νά περιέχει καί πιστούς καί άθεους πού όμως σέβονται αλλήλους.

Ο λαός σας εζήτησε καί σας εμπιστεύθηκε νά αντιμετωπίσετε τά προβλήματα του καί όχι, μερικοί από σας νά του ελέγξετε τήν συνείδησή του, εν πάση περιπτώσει εάν νομίζετε ότι έτσι είναι υπάρχει και το Δημοψήφισμα χωρίς ψευδοδιλλήματα εάν εφαρμόσετε όλα αυτά που σκέπτεστε για την Παιδεία.   

κ. Φίλη, με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι με τις τότε δηλώσεις σας για το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, προχωρήσατε σέ κάτι ανεπίτρεπτο καί ανεπίτρεπτο είναι η συκοφαντία πού γυρίζει τήν αριστερά πολλούς αιώνες πίσω. Αποδώσατε στην Εκκλησία τή μομφή ότι αντί νά οδηγεί τούς ασθενείς στόν ιατρό, τούς οδηγεί στούς αγίους, στά θαύματα, ίσως καί στήν δεισιδαιμονία. Μπορεί νά φανεί λίγο σκληρή, αλλά εγώ θά πω τή λέξη: ντροπή! Ντροπή, γιατί επιχειρήσατε συνειδητά μία διαστρέβλωση των πραγμάτων.

Θυμηθείτε κ. Φίλη ότι δέν είναι η Πολιτεία πρώτη πού λειτούργησε Νοσοκομεία, αλλά η Εκκλησία, πρέπει να γνωρίζετε ότι τά περισσότερα Νοσοκομεία στήν Αθήνα κτίσθηκαν σέ χώρους πού ανήκαν στήν Εκκλησία καί μέ χαρά τούς παρεχώρησε. Δεν πρέπει να ξεχνάτε επίσης ότι τά περισσότερα Νοσοκομεία έχουν Ναούς μικρότερους ή μεγαλύτερους πού συμπαραστέκονται στούς ασθενείς, αλλά καί στό έργο των ιατρών.

Ο λόγος του Θεού παραγγέλλει, νά τιμούμε τούς ιατρούς γιατί καί αυτοί δώρο του Θεού είναι. Η πίστη καί η προσευχή στηρίζουν τόν αγώνα του ασθενούς καί των συγγενών τους, (διαβάστε καί κανένα πόρισμα Συνεδρίου). Όσον αφορά γιά τό θαύμα το οποίο εμμέσως λοιδορήσατε, γιατί προφανώς δέν τό καταλαβαίνετε, ίσως θά έπρεπε νά ερωτήσετε κάποιον πού τό έχει ζήσει, ίσως  θά έπρεπε νά ερωτήσετε κάποιους γιατρούς πού τό έχουν ζήσει ακόμη καί κάποιους πού μίλησαν γιά κάποιο έκτακτο ιατρικό περιστατικό.

κ. Φίλη, πάντα θα υπάρχει στην Ελλάδα ο Χριστιανισμός τελεία και παύλα. Όσοι δεν πιστεύουν είναι δικαίωμά τους, όσοι πιστεύουν είναι πάλι δικαίωμά τους. Η πολιτεία και οι πολιτικοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να βρίζουν την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πει την άποψή του. Όμως όταν αγγίζεις την πίστη πάρα πολλών ανθρώπων καταλήγει σε σάτιρα και όχι σε άποψη.

Ποιος είναι ο σκοπός του πολιτικού, όσον αφορά τη θρησκεία; Να προβληματίσει ή να προκαλέσει γέλωτα; Τι σας ενόχλησε  κ. Φίλη που έγιναν τιμές Αρχηγού κράτους στο Ιερό σκήνωμα; Γενικότερα για να έχετε κάποια άποψη για την θρησκεία πρέπει πρώτα να έχετε και την κατάλληλη γνώση πάνω σε αυτήν.

κ. Φίλη, καθόλου δεν γνωρίζετε περί της Ορθοδοξίας γι' αυτό εκτίθεστε ανεπανόρθωτα όταν κρίνετε .Και αυτό διότι δεν γνωρίζετε πως σαφώς στο Νοσοκομείο και στον Γιατρό πηγαίνουμε για θεραπεία και την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες των Αγίων ζητούμε με την προσευχή μας . Εάν δεν πάμε στον γιατρό εκτός των άλλων διαπράττουμε και πνευματικό λάθος (αμάρτημα) το οποίο είναι ο εγωισμός αφού περιμένουμε εμάς να μας θεραπεύσει ο Θεός απευθείας, θεωρώντας πως δεν έχουμε την ανάγκη των συν-ανθρώπων μας.

Εσείς ως άθεος δεν μπορείτε να υποδείξετε στο 97% του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού για το πως θα τιμά τους Αγίους του. Αλήθεια πως θα σας φαινόταν εάν κάποια Οικουμενική Σύνοδος σας υποδείκνυε να μην καπηλεύεστε το όνομα και τους αγώνες της Αριστεράς; Διότι αυτό κάνετε..

κ. Φίλη, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και τα του Θεού τω Θεώ. Ασχοληθείτε  λοιπόν με το πρώτο και αφήστε τους υπολοίπους, όσοι πιστεύουν, να ασχολούνται και με το δεύτερο. Και οι υπόλοιποι, που με περίσσεια ειρωνεία (που συνήθως προκαλεί η ημιμάθεια) πετούν φιλοσοφικές κορώνες, και αστειεύονται με τα πιστεύω των άλλων, ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους και ας αφήσουν τον κόσμο να πιστεύει σε αυτό που κάνει καλό στη δική του ζωή.

Ο χριστιανισμός είναι θρησκεία θυσίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο, αν κάποιοι, μέσα από την θρησκεία, κάνουν κάποια λάθη ας κάνουν και αυτοί την αυτοκριτική τους, τουλάχιστον η ειλικρινή μετάνοια και η αναγνώριση λάθους είναι δείγμα θάρρους και σοφίας. Για όσους δεν τα καταλαβαίνουν, δικαίωμά τους, ας αφήσουν όμως κάποιους άλλους που θέλουν να κοιτάνε ψηλά να κάνουν αυτό που τους λέει η ψυχή τους.

κ. Φίλη, δυστυχώς υποκινείστε από το προσωπικό σας συμφέρον, στην πραγματικότητα όμως ολόκληρο το εγώ σας, με τις συγκεκριμένες σας δυνατότητες, έχει γίνει όργανο της μηχανής που δημιουργήσατε με τα ίδια σας τα χέρια. Τρέφετε την αυταπάτη πως είστε το κέντρο του κόσμου, παράλληλα όμως διαπνέεστε από την έντονη αίσθηση της ασημαντότητας, και αδυναμίας σας  όπως ένοιωθαν κάποτε οι προγονοί σας ενώπιον του θεού.

Εν κατακλείδι κ. Φίλη καλόν θα είναι όσον θα είστε στο Υπουργείο Παιδείας να μην ξεχάσετε ποτέ αυτά που σας είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχατε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή την 29ην Σεπτεμβρίου 2015.

Καιρός του λαλείν, καιρός του σιγάν κ. Φίλη.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
Voiotosp@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: