02 Αυγούστου, 2015

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Πως μπορούσε να εμποδίσει την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και το «μηχανισμό» στήριξης αν τα είχαμε εφαρμόσει έγκαιρα, αλλά ακόμη και εάν ξεκινούσε σήμερα η εφαρμογή τους, η Ελληνική Οικονομία, θα μπορούσε να επανέλθει σχετικά γρήγορα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να εμφανίσει ένα πραγματικό και αληθινό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, που δεν θα προκύπτει από την οικονομική εκμηδένιση των πολιτών της Ελλάδος :

Αν οι Ευρωπαίοι έβλεπαν μια τέτοια γενναία πολιτική νοικοκυρέματος και συμμόρφωσης της χώρας μας από τον Οκτώβρη του 2009, θα έδειχναν την επιβαλλόμενη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και θα αποφεύγαμε την πολυετή περιπέτεια του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ροκάνισε πολύτιμο χρόνο με ανούσια ταξίδια και συζητήσεις και έτσι η κρίση χρέους έγινε κρίση δανεισμού.Για την καθυστέρηση αυτή πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Στη δικαιοσύνη επίσης πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών των τελευταίων ετών.

Πρέπει να μπει στο Σύνταγμα της χώρας όρος για οροφή ελλείμματος στο 3% επί του ΑΕΠ, γιατί το ρουσφέτι και το βόλεμα έχουν δηλητηριάσει το χαρακτήρα των νεοελλήνων.

Το πρώτο πράγμα είναι να σωθεί η οικονομία, το δεύτερο να αποδοθεί η αξιοπρέπεια στον κάθε 'Ελληνα, στην καθεμιά Ελληνίδα.

-Απαγόρευση δεύτερης και πλέον σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των 1.000 € μήνα.

-Απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1.000 €.

-Περικοπή σύνταξης για όσους διαθέτουν εισοδήματα άλλα, ικανά να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

-Απόλυση όλων των αργομίσθων από το δημόσιο.

-Άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι (κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών).

-Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη.

-Μέγιστη υπηρεσία στην Πρωθυπουργία οι δύο θητείες.

-Την άμεση απόλυση από τη Bουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές. (Υπολογίζονται σε 1200 άτομα).

-Πρόσληψη στη Βουλή νέων υπαλλήλων μόνο μέσω Α.Σ.Ε.Π.

-Μείωση κατά 20% όλων των μισθών και συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υπερβαίνουν τα 2.000 € μηνιαίως. (Για ποσά κάτω των 2.000 € το μήνα δεν προβλέπεται καμία περικοπή).

-Κατάργηση διπλοθεσίας και πολυθεσίας και απαγόρευση στο ίδιο πρόσωπο να παίρνει πλέον της μιας σύνταξη.

-Όλοι οι 'Ελληνες πολίτες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 τους χρόνια, με μόνη εξαίρεση τους ασθενείς.

-Θέσπιση φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες γης και διαμερισμάτων επί της διαφοράς μεταξύ τιμής πώλησης και τιμής αγοράς. Απαλλάσσεται ολοσχερώς η πρώτη και δεύτερη κατοικία κάθε οικογένειας.

-Αύξηση του ΦΜΑΠ και του φόρου κλίμακας για έσοδα από ενοίκια σε οικογενειακές μερίδες διαθέτουσες πλέον των τριών κατοικιών.

-Μείωση κατά 50% των αποδοχών όλων των εκλεγμένων και διορισμένων αξιωματούχων, όπως των: Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών,Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών.

-Μείωση των συμβούλων των υπουργών και επιστροφή αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία, κόμματα και βουλευτές, στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν. (υπολογίζονται σε 12.000 άτομα). 

-Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με κάθε μέσο και θέσπιση γενναίων κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων.

-Υποχρεωτική για τις τράπεζες ρύθμιση όλων των δανείων, επαγγελματικών και προσωπικών, που έχουν χαρακτηριστεί από το 2009 και μετά ως “κόκκινα δάνεια”.

-Διαχωρισμός των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και στα λοιπά ταμεία επαγγελματιών, στους τομείς Σύνταξης και Υγείας για όσους επαγγελματίες έχουν δυσκολία ή και αδυναμία πληρωμής, από το 2009 και μετά.

-Διαγραφή των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και στα λοιπά ταμεία επαγγελματιών του τομέα Υγείας. 

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ΟΑΕΕ και τα λοιπά ταμεία επαγγελματιών, έχουν επιβάλει χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί, αποκλείοντας τους ανασφάλιστους ασφαλισμένους τους από νοσοκομειακή περίθαλψη και λοιπές παροχές υγείας.

Επιπλέον, για τις οφειλές αυτές, η διοίκηση του ΟΑΕΕ, απειλεί με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των ανασφάλιστων ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων. Ο παραλογισμός συνεχίζεται με την απαίτηση του ΟΑΕΕ, για καταβολή των εισφορών αυτών σε άτομα που αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

-Κεφαλαιοποίηση των οφειλών του τομέα Σύνταξης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν στον οργανισμό.

-Θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800€ μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων 'Ελληνες πολίτες. (Έναρξη του μέτρου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν).

-Φόροι σε σπίτια θα μπαίνουν μόνο σε όσους έχουν στο Ε9 περισσότερες των 2 κατοικιών. Οι 2 πρώτες κατοικίες κάθε οικογένειας απαλλάσσονται.

-Θέσπιση φόρου υπεραξίας 30% στις αγοραπωλησίες γης και διαμερισμάτων με απαλλαγή για πρώτη και δεύτερη κατοικία.

-Συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στα κέρδη των επιχειρήσεων, με ειδικό νόμο πλαίσιο.

-Ισοφάριση δικαιωμάτων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα, εντός 5ετίας μέσω εξίσωσης αποδοχών και δικαιωμάτων.

-Διόρθωση του λάθους που έγινε με μείωση των κατωτέρων ορίων μισθού ώστε η ελάχιστη αμοιβή να μην υπολείπεται των 800 € το μήνα (Έναρξη του μέτρου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν).

Η πολυθεσία 250 χιλιάδων συμπολιτών μας, οι διπλές και τριπλές συντάξεις 200 χιλιάδων συμπολιτών μας, το ότι εργάζονται 400 χιλιάδες συνταξιούχοι συμπολίτες μας καίτοι η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1000 € (κάτι που απαγορεύεται αυστηρά σε όλα τα κράτη της Ευρώπης).

Η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος με τεράστια ετήσια ποσά, ο διορισμός χωρίς ΑΣΕΠ στη βουλή 1700 αργομίσθων συγγενών των βουλευτών, η αργομισθία 12 χιλιάδων αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων του δημοσίου που «σουλατσάρουν» σε κόμματα, υπουργεία, βουλευτικά γραφεία.

Οι προσλήψεις ως stage, ή συμβασιούχων σε δήμους, ΔΕΚΟ, το ευρύτερο δημόσιο, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, η γενικότερη αχαλινωσία αυτά όλα έφεραν την πτώχευση και όσο συνεχίζουμε σαν χώρα στην ίδια πορεία, η κατάληξη θα είναι λίαν δυσάρεστη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: