06 Μαρτίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αρκετοί κρατούμενοι μετανάστες έχουν απελευθερωθεί τις τελευταίες μέρες από το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Ανάμεσά τους και οι Εμτεάς Ζουσέν και Μοχαμάντ Κασίφ, οι οποίοι μιλούν στο για τη σκληρή εμπειρία της κράτησης, τις απάνθρωπες συνθήκες αλλά και για τα σχέδια τους για το μέλλον τώρα που βρίσκονται επιτέλους από την έξω πλευρά του συρματοπλέγματος. 

Ανοιχτούς λογαριασμούς που πιθανότατα δεν θα κλείσουν ούτε στην κυριακάτικη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, άφησε το πολύωρο μπρα ντε φερ στην KO της ΝΔ.Οι γαλάζιοι βουλευτές διχάστηκαν ανάμεσα στην προεδρική πρόταση για εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος και στην πρόταση του νέου ηγετικού πόλου για τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου που θα κρίνει και την ηγεσία. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το έκτακτο συνέδριο, αλλά εγώ δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω» είπε στη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς. 

Δωρεάν εξέταση μαστού και μαστογραφίες, προσφέρει από την Δευτέρα 16 μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στην Ελλάδα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά μαθητών που εμπλέκονται σε περιστατικά bullying. 

Με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου) εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές καλούνται να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να προτείνουν τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Λάδι στη φωτιά ρίχνει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι δηλώσεις της οποίας έχουν προκαλέσει ενόχληση στην κυβέρνηση και το κόμμα της. 

Με δύο νέες συνεντεύξεις, αφ' ενός επιμένει στις απόψεις της για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στις ψηφοφορίες της Βουλής, αφ' ετέρου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Κόσμος: Βρετανία και Πολωνία προειδοποιούν εκ νέου τη Ρωσία πως η ΕΕ μπορεί να επιβάλει νέες κυρώσεις εάν δεν γίνει σεβαστή η - επισφαλής συμφωνία στο Μινσκ. Ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε συγκεκριμένα πως κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν εάν γίνει επίθεση στη Μαριούπολη - ενδεχόμενο για το οποίο υπάρχει διάχυτη ανησυχία. 

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του σε ομάδα στρατιωτών της συνοριοφυλακής, πριν βγει από τη θέση του οδηγού κραδαίνοντας μαχαίρι. Ο δράστης δέχθηκε πυρά επί τόπου και τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές. Ο εξόριστος αρχηγός της αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν, Ουμαραλί Κουβάτοφ, δολοφονήθηκε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, από άγνωστο που κατάφερε να διαφύγει. 

Ο Κουβάτοφ ήταν αρχηγός της εκτός νόμου «Ομάδας 24», είχε ζήσει στη Ρωσία και τα Εμιράτα πριν πάει πρόσφατα στην Τουρκία.Στο κεφάλι τραυματίστηκε ο Χάρισον Φορντ, όταν αναγκάστηκε να προσγειώσει το μικρό του αεροσκάφος έπεσε σε γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η κατάσταση της υγείας του 72χρονου ηθοποιού είναι «καλή προς μέτρια», και σύμφωνα με τους οικείους του οι τραυματισμοί δεν απειλούν τη ζωή του. 

Όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα βρισκόταν στον κινητήρα και ο Φορντ κατάφερε να οδηγήσει το αεροσκάφος σε ανοικτή περιοχή, αποφεύγοντας σπίτια κτίρια ή περαστικούς.Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια σε σιδηροδρομικό σταθμό στη πόλη Κουανγκτσόου, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας, προτού αστυνομικοί σκοτώσουν τον έναν εκ των δραστών και συλλάβουν έναν ακόμα ύποπτο.

Οικονομία:Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες και τις καταθέσεις παρείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να είναι επιτυχημένο και σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές αφενός να αξιολογούν θετικά τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση και αφετέρου να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στο κρίσιμο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Αθλητισμός: Στο τέλος της φαίνεται πως φτάνει η θητεία του Εμίρ Μπαϊράμι στον Παναθηναϊκό, αφού ο Σουηδός το τελευταίο διάστημα βρίσκεται με άδεια στην πατρίδα του, με σκοπό να εξεταστεί από δικό του γιατρό, αλλά και να αναζητήσει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.  

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η Παρασκευή, όσον αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, αφού στις 9.30 το πρωί εκδικάζονται από το ΣτΕ οι προσφυγές του Δήμου και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας κατά του σχεδίου ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς».

Οι προσφυγές που υπάρχουν είναι δύο. Η πρώτη είναι αυτή των 17 κατοίκων που είναι κατά του άρθρου 42 του ρυθμιστικού σχεδίου, καθώς πιστεύουν πως το έργο αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. 

 Με πολύ μεγάλη νίκη, που την καθιστά φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, έφυγε από το Τορίνο η Φιορεντίνα, η οποία επικράτησε της πρωταθλήτριας Γιουβέντους με 2-1 και, πλέον, την περιμένει στο «Αρτέμιο Φράνκι» για να ολοκληρώσει το έργο της. 

Ήρωας των «βιόλα» και απόψε ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος αναδεικνύεται σε πολύ μεγάλη μεταγραφή και υπήρξε σκόρερ και των δύο τερμάτων της ομάδας του (11΄, 56΄), ενώ για τους «μπιανκονέρι» είχε ισοφαρίσει ο Φερνάντο Γιορέντε στο 24ο λεπτό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: