18 Ιανουαρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ελλάδα: «Είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση... Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο» προειδοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς. Τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται «ένα δυνατό τιμόνι» και χαρακτηρίζει «καλαμπούρι» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα.

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» ανέφερε. Θράκη, το όνομα «Μακεδονία», η μη αποδοχή οποιουδήποτε σχεδίου Ανάν 2, ΑΟΖ καθώς και ιδιωτική περιουσία και χαμηλή φορολογία αποτελούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό» τονίζει στη Realnews ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 «μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου με πήρε τηλέφωνο και μού είπε ότι θα προτείνει εμένα ως πρωθυπουργό.» Σκληρή απάντηση από το ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση από έξι άτομα δέχθηκε ιδιοκτήτης καταστήματος στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Ν. Ηράκλειο αργά το βράδυ του Σαββάτου. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν στην καφετέρια, ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη και τον πυροβόλησαν στο χέρι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν σε οικία όπου διέμενε 54χρονη γυναίκα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Αφού την έδεσαν με μονωτική ταινία, την έκαψαν στο πρόσωπο με ηλεκτρικό σίδερο και της απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Κόσμος: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια διαδηλώσεων στον Νίγηρα κατά των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ανακοίνωσαν οι αρχές, ανεβάζοντας σε δέκα τον απολογισμό των νεκρών στη διάρκεια δύο ημερών βίας.

Νέα διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Ο δεύτερος από τους δράστες της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ο Σερίφ Κουασί, τάφηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε ανώνυμο τάφο στο προάστιο Ζενβιλιέρ του Παρισιού, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του.

Ιρανικό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο εφημερίδας που δημοσίευσε μία φωτογραφία του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι να φορά μία κονκάρδα με το σύνθημα «Je Suis Charlie», με την οποία εξέφραζε τη στήριξή του στους Γάλλους για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Εκατομμύρια άτομα συγκεντρώθηκαν σε πάρκο στην Μανίλα για την θεία λειτουργία που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέπτεται τις Φιλιππίνες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να μάθει να θρηνεί» για τους κινδύνους των φτωχών, πεινασμένων, άστεγων και κακοποιημένων παιδιών. Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε περίπου 350 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ. Τα μέλη των Γιαζίντι - σχεδόν όλοι ηλικιωμένοι- πέρασαν από την περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος σε εκείνη που ελέγχουν οι Κούρδοι, κοντά στο Κιρκούκ.

Οικονομία: Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι 11:00-18:00. 

«Εάν η χώρα μας εκβιαστεί, δεν θα το υπομείνουμε απλώς παθητικά. Θα ήταν οι Έλληνες, οι οποίοι για μια δημοκρατική απόφαση που πήραν, θα εκβιάζονταν» τονίζει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - και, όπως γράφει η εφημερίδα, πιθανός υπουργός Οικονομικών μιας ενδεχόμενης κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ - Γιάννης Δραγασάκης.

«Η προεκλογική πολιτική ασάφεια σε συνδυασμό με την υπερβολή δηλώσεων και υποσχέσεων δημιουργεί φόβο στους μικρομεσαίους και έχει οδηγήσει την αγορά σε 'αδράνεια' πράξεων και σκέψεων» σημείωσε σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Αθλητισμός: Οι φήμες που ήθελαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Ιρίνα Σάικ να μην είναι πια μαζί επιβειβαιώθηκαν από τον μάνατζερ της Ρωσίδας καλλονής. Δεύτερο πιάτο στην πρεμιέρα του Β' γύρου της Σούπερ Λιγκ με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναιτωλικό και να είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά.

Ο Ατρόμητος θα πάρει «ξεκούραστα» τρεις βαθμούς, καθώς ο αγώνας με την - αποχωρήσασα - Νίκη Βόλου ματαιώθηκε, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προβάδισμα - λόγω έδρας  για τη νίκη υποδεχόμενος τον Πανθρακικό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης δοκιμάζεται στην έδρα του Λεβαδειακού σε μία δύσκολη αναμέτρηση. Θλάση στον δικέφαλο είναι η αρχική εκτίμηση για τον τραυματισμό του Αριέλ Ιμπαγάσα. 

Ο έμπειρος άσος του Πανιωνίου, τραυματίσθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (1-1) και σήμερα, Κυριακή, θα επανεξετασθεί από το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» για να διαπιστωθεί ακριβώς, η σοβαρότητα του τραυματισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: