04 Ιανουαρίου, 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Ελλάδα: Δύο άτομα επιχείρησαν να μπουν τα μεσάνυχτα σε στρατόπεδο της Αττικής, κόβοντας την περίφραξη. Στο στρατόπεδο, όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αντιαρματικά βλήματα, σήμανε συναγερμός και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ, τονίζοντας ότι «είναι ντροπή που δεν έχει συγχαρεί ακόμη την αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού».

Παραμένουν, αν και μειωμένα, τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, η χώρα θα βρεθεί ξανά σε κλοιό κακοκαιρίας με νέες χιονοπτώσεις και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες;

Πολλοί νομίζουν ότι το βασικό ζήτημα των εκλογών είναι αν την πρώτη θέση θα την καταλάβει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο κρίσιμο είναι το ερώτημα πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του ο Ευ.Βενιζέλος. Στο ερώτημα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον Γ.Παπανδρέου, απαντά: «Όπως του αρμόζει ιστορικά, ηθικά, εθνικά, παραταξιακά. Έλεος!»  

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χιόνια και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σταδιακά από σήμερα, Κυριακή. Τη Δευτέρα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν. Σε βαθμιαία πτώση η θερμοκρασία από τα βόρεια, όπου θα σημειωθεί παγετός. Παραμένουν αποκλεισμένα 13 χωριά στην Εύβοια.

Κόσμος: Κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος στο Βέλγιο θα υποβληθεί σε ευθανασία στις 11 Ιανουαρίου,  όπως ο ίδιος ζητούσε επί σειρά ετών υποστηρίζοντας ότι υπέφερε ψυχικά. Ο 52χρονος Φρανκ Φαν Ντερ Μπλίκεν, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει ποινή 30 ετών έχοντας καταδικαστεί για πολλούς βιασμούς και ανθρωποκτονία, είναι ο πρώτος κρατούμενος στον οποίο αναγνωρίστηκε προ μηνών το δικαίωμα τερματισμού της ζωής του μετά τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στο Βέλγιο το 2002.

Η Αίγυπτος διέψευσε ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στην Αμάλ Κλούνι, σύζυγο του Τζορτζ Κλούνι. Η τελευταία είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι οι αιγυπτιακές αρχές απείλησαν να την συλλάβουν τον Φεβρουάριο του 2014, ενώ ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει μια έκθεση επικριτική για το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου.

Η 114η σύνοδος του Κογκρέσου ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη με τους Ρεπουμπλικάνους να διαθέτουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1930, όπως και τον απόλυτο έλεγχο της Γερουσίας. Έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια, αλλά και οι πρώτες κόντρες με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Μέρος της εχθρικής και καταπιεστικής πολιτικής των ΗΠΑ χαρακτηρίζει η Βόρειος Κορέα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της, σε αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures εξαιτίας της κινηματογραφικής ταινίας The Interview.Οι κυρώσεις αφορούν τρεις εταιρείες, ανάμεσά τους την υπηρεσία πληροφοριών του Στρατού της Β.Κορέας και δέκα πρόσωπα που συνδέονται με τις πωλήσεις/διάδοση όπλων.

Φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία που μετέφερε τσιμέντο ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκωτίας και βυθίστηκε.  Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο. Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό του οκταμελούς πληρώματος, επτά εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες.

Οικονομία: Ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Διευκρινίσεις για τη φορολογική επιβάρυνση από φέτος όσων αμείβονται με «μπλοκάκι» παρέχει το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα για τα φορολογικά βάρη που φέρει το 2015 για μισθωτούς που αποκτούν εισόδημα και από μπλοκάκι.

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος είναι πιο δίκαιος για αυτήν την κατηγορία φορολογουμένων, υποστηρίζει μεταξύ άλλων το ΥΠΟΙΚ. Επίσης τονίζει ότι το τέλος επιτηδεύματος για όσους αμείβονται με «μπλοκάκια» θα παραμείνει μειωμένο στα 500 ευρώ. Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο θεωρεί πλέον αντιμετωπίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε:

«Η Ελλάδα τήρησε κατά το παρελθόν τις υποχρεώσεις της. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικας».

Αθλητισμός: Ο Ολυμπιακός ανοίγει την αυλαία στους αγώνες της Κυριακής για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, υποδεχόμενος τον Πλατανιά στις 15:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στις 17:15 ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Καλλονή, και ο Λεβαδειακός τον Εργοτέλη, ενώ στις 19:30, ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας του ΟΦΗ με τη Νίκη Βόλου έχει ματαιωθεί με υπαιτιότητα των φιλοξενούμενων. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με το ντέρμπι της Θράκης ανάμεσα στην Ξάνθη - και τον Πανθρακικό.

Ποδαρικό με το δεξί» για την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς στον εναρκτήριο αγώνα για την 17η αγωνιστική στην Primera Division, επικράτησε άνετα της Λεβάντε με 3-1. Τα τέρματα των «ροχιμπλάνκος» που «συγκατοικούν» στην 2η θέση με την Μπαρτσελόνα, πέτυχαν οι Γκριεζμάν (18`, 48`) και Γκοντίν (82`), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά με τον Ελ Ζαρ στο 62ο λεπτό.

Δύσκολη νίκη επί της Θέλτα, που από το 21ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Πλάνας), πέτυχε η Σεβίλη με 1-0, στο δεύτερο χρονικά ματς της αγωνιστικής.Την οργισμένη αντίδραση του Πανιωνίου προκάλεσε η διαιτησία του κ. Δελφάκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, όπου οι κυανέρυθροι ηττήθηκαν με 3-2. 

Οι Νεοσμυρνιώτες κάνουν λόγο για «σφαγή και αλλοίωση αποτελέσματος», μέσω γραπτής δήλωσης του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκου Ζαμάνη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: