11 Οκτωβρίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα:Τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω της κρίσης, το μποτιλιάρισμα είχε περιοριστεί στις μεγάλες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου, όμως, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση 3% στον κυκλοφοριακό φόρτο σε βασικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι «η Βουλή έχει υποχρέωση να συμβάλλει μέσα από συνεννοήσεις να εκλέξει Πρόεδρο. Οι 180 βουλευτές αν υπάρξουν συνεννοήσεις μπορεί να βρεθούν».

Την αντίστροφη μέτρηση για την προεδρική εκλογή σηματοδοτεί η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ φαίνεται ότι εγκαινιάζεται, μέχρι την προεδρική εκλογή, μια περίοδος σκληρής πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία κύλησε χωρίς εκπλήξεις, υπήρξαν όμως απουσίες με νόημα, ενώ το ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξουν στην προεδρική ψηφοφορία οι 18 ανεξάρτητοι βουλευτές που τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ψήφισαν «όχι».

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, αλλά και απαγόρευση στάθμευσης, έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Παναθήναια 2014». Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Παρά την μείωση της τιμής, όμως, οι καταναλωτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για παραγγελίες προς το παρόν.

Κόσμος: Απελευθερώθηκαν 27 όμηροι στο Καμερούν που είχαν αιχμαλωτίσει ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ, ανάμεσά τους δέκα Κινέζοι και η σύζυγος του αντιπροέδρου της χώρας. Οι 27 είχαν απαχθεί τον περασμένο Μάιο. Ενώ οι αναφορές από το κουρδικό Κομπάνι στη βόρειο Συρία μιλούν για κατάληψη ακόμη και σχεδόν της μισής πόλης από την ISIS, αμερικανοί αξιωματούχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την επαρχία του Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν την Τουρκία, η οποία συμφώνησε μεν σε υποστήριξη εκπαίδευσης και εξοπλισμού της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης αλλά ο Λευκός Οίκος επιμένει «στην επιτάχυνση της τουρκικής βοήθειας». Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’, οι οποίοι όμως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει. Διεθνής ανησυχία για τον ιό, οι νεκροί από τον οποίο έχουν ξεπεράσει τους 4.000.

Έναν ιρακινό εικονολήπτη, τον αδελφό του και άλλα δύο άτομα εκτέλεσαν δημόσια οι τζιχαντιστές σε χωριό βόρεια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ο εικονολήπτης, πατέρας τριών παιδιών, είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος την 7η Σεπτεμβρίου. Μια γυναίκα που πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή της στη φυλακή, καταδικασμένη για μία δολοφονία που δεν διέπραξε, αθωώθηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο αποδέχτηκε ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση είχε πει ψέματα στις Αρχές.

Οικονομία: «Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για την εικόνα που αποκόμισε από τις επαφές του στην Ουάσιγκτον. Όσο-όσο πουλάνε πλέον οι Έλληνες την ακίνητη περιουσία τους για να πληρώσουν υποχρεώσεις, να αποφύγουν τους φόρους και τον κίνδυνο μεγαλύτερης μείωσης των τιμών.

Διαμερίσματα που δεν βρίσκουν ενοικιαστή, σπίτια στην επαρχία τα οποία δεν κατοικούνται καθώς ανήκουν σε κατοίκους που διαμένουν στην πόλη και καταστήματα ή γραφεία που δεν προσφέρουν ούτε ένα ευρώ στους ιδιοκτήτες τους παρά μόνο κόστος, βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εκποιήσεων. Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, σε συνεργασία με τη Socialab, Digital Marketing Agency ανακοίνωσε την έναρξη του 6ου κύκλου μαθημάτων, στις 29 Οκτωβρίου, που οδηγεί στην απόκτηση τού τίτλου Professional Diploma in Digital Marketing.

Αθλητισμός: Ο Ιμπραΐμ Αφελάι του Ολυμπιακού, βρήκε δίχτυα απέναντι στο Καζακστάν, πετυχαίνοντας το καθοριστικό γκολ για την Ολλανδία που όπως και η Ιταλία κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τους τρεις βαθμούς στη 2ηη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016. Στον αντίποδα η Κύπρος «πέταξε στα σκουπίδια» το «διπλό» στη Σλοβακία, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από το Ισραήλ. Η Λαμία επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Αγροτικού Αστέρα στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της Football League (Β΄Εθνική).

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ρέπετσας στο 82' αλλά στην συνέχεια αποβλήθηκε αφού ανέβηκε στην εξέδρα για να πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε με αποτέλεσμα να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μία κεφαλιά του Κοτσώνη στο 87' αποδείχτηκε αρκετή για τον Απόλλωνα ούτως ώστε να νικήσει 1-0 τον Φωστήρα στη Ριζούπολη και να μπει ιδανικά στο πρωτάθλημα του Νότιου Όμιλου της Football League. Την πλήρη στήριξη της ΕΠΟ έχει ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως κατέστησε σαφές η Ομοσπονδία, σε ερώτηση που δέχθηκε όσον αφορά το μέλλον του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής, ειδικά στην περίπτωση που οι αγώνες με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία δεν πάνε καλά.
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
2003:Γίνεται ο διαχωρισμός σιαμαίων κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη, μετά από χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Ρώμης
2009:Πεθαίνει ο αθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Βλάχος, που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2002(Σολτ Λέικ Σιτι) και του 2006(Τορίνο)
2010:Πεθαίνει ο μαθηματικός και ακαδημαϊκός, Νικόλαος Αρτεμιάδης
2003:Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τους Τορόντο Ράπτορς και χάνει στην έδρα του με 100-76
1954:Οι Βιετμίνχ αποκτούν τον έλεγχο από τους Γάλλους στο βόρειο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου στην περιοχή
1844:Γεννιέται ο Χένρι Τζον Χάιντς, επιχειρηματίας γερμανικής καταγωγής που έμεινε γνωστός λόγω της παραγωγής της γνωστής μαγιονέζας Heinz
1961:Γίνεται πράξη η μομφή κατά της Νοτίου Αφρικής για το Απαρχάιντ, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

1881:Γεννιέται ο Χανς Κέλσεν, αυστριακός νομικός και θεωρητικός του δικαίου, οπαδός της θεωρίας του νομικού θετικισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: