23 Ιουλίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: «Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δέχτηκαν πριν από λίγο, οι πρυτανικές αρχές. Στο σημείο, βρίσκονται ειδικές μονάδες της αστυνομίας, οι οποίες ερευνούν τους χώρους.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα 52χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, που κρατούνταν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Ο 52χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε. Νεκρός με τραύμα στο κεφάλι βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 83χρονος άνδρας μέσα στη μονοκατοικία όπου διέμενε στα Καμίνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόρτα του δεν ήταν παραβιασμένη και στο εσωτερικό του σπιτιού του δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης. Τον ηλικιωμένο βρήκε νεκρό μία γειτόνισσά του, η οποία και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, με στήριξη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συνεδρίαση, συνεχίστηκε η προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Κριτσωτάκη και της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, που είχε σημειωθεί κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή. Έντονοι διαξιφισμοί και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Κόσμος: Νέες εκτιμήσεις σχετικά με την κατάρριψη του Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από τους αυτονομιστές, που το πέρασαν για άλλου είδος αεροπλάνο. Βάσει των νέων στοιχείων, δεν επιβεβαιώνεται η άμεση ανάμειξη της Ρωσίας στο γεγονός. Η διεύθυνση της Wall Street Journal ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης την ευθύνη για την οποία ανέλαβε στο Twitter ένας χάκερ ο οποίος προσέφερε προς πώληση κωδικούς πρόσβασης στον σέρβερ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας.

Οι βρετανικές αρχές θα αναλάβουν την ανάλυση των δεδομένων των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών. Οι αναλύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, ωστόσο, οι Ολλανδοί θα κληθούν να αποφασίσουν ποια στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα. Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό σημείο της ιρανικής πρωτεύουσας. Η επίθεση σημειώθηκε σε φυλάκιο της Αστυνομίας και σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον πέντε από τα θύματα ήταν αστυνομικοί.

To Μουντιάλ τελείωσε, η Βραζιλία δεν έκανε και την καλύτερη εμφάνισή της, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου. Η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις έναντι του βασικότερου αντιπάλου της.

Οικονομία: Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 1.156,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%. Περισσότεροι από 346.000 φορολογούμενοι είχαν κληθεί από το 2013 να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσής τους προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάρισή τους. Από αυτούς, οι 6.451 δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στο κάλεσμα και τώρα οι ΔΟΥ τούς αναζητούν.

Την άποψη ότι η δημοσιονομική ενοποίηση της ζώνης του ευρώ θα διευκόλυνε την κατανομή των κινδύνων και τις προσαρμογές διατυπώνουν στελέχη του ΔΝΤ σε έκθεση με θέμα «Η προσαρμογή στις ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης: Πρόοδος, Προκλήσεις και Πολιτικές». Για την Ελλάδα αναφέρει ότι οι περικοπές στους μισθούς δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα, αντίθετα οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα.

Αθλητισμός: Στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κλαμπ Μπριζ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωκράτης Διούδης. Ο 21χρονος διεθνής, με την ομάδα της Ελπίδων, γκολκίπερ ανακοινώθηκε από το βελγικό σύλλογο για 2+1 χρόνια. Η Μπριζ συμφώνησε με τον Άρη στα 200.000 ευρώ, ενώ η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης θα διατηρεί και ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 15%. Ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης η απόκτηση του Φακούντο Περέιρα από τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνια.

Ο Περέιρα αν και βρισκόταν στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, στην Ολλανδία, αρκετές μέρες την Τρίτη προπονήθηκε για πρώτη φορά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Η Σέλτικ μπορεί να έχασε τον Γιώργο Σαμαρά από το ρόστερ της, ωστόσο, έχοντας πρωταγωνιστικές τους Φαν Ντάικ και Πούκι, νίκησε εύκολα με 4-0 την Ρέικιαβικ και τελικά προκρίθηκε δια περιπάτου στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, υπήρχαν κάποιες ανησυχίες. Στον επόμενο γύρο πέρασε και η Καραμπάγκ του πρώην «δικού» μας Σουμπίνιο.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ (24 ΙΟΥΛΙΟΥ)

776 π.Χ: Πραγματοποιείται η έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.

1903: Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο. Το μοντέλο Α κόστιζε 850 δολάρια και είχε τελική ταχύτητα 48 χλμ/ώρα.

1949: Ο Τίτο κλείνει τα στρατόπεδα του «Δημοκρατικού Στρατού» που λειτουργούν επί γιουγκοσλαβικού εδάφους.

1953: Αρχίζει η πολύκροτη δίκη του Νίκου Πλουμπίδη στο Στρατοδικείο Αθηνών.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:

1957: Γεννιέται στο New Jersey των. Η.Π.Α ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής Νίκος Γκάλης.

1973: Γεννιέται ο αμερικανός αθλητής του στίβου Moris Green, ο οποίος υπήρξε και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα.

ΘΑΝΑΤΟΙ:

1996: Αφήνει την τελευταία της πνοή η, μεγαλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός, Αλίκη Βουγιουκλάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: