20 Ιουλίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας απέπλευσε το Σάββατο το πλοίο «Αριάδνη», από Πειραιά για Χίο-Μυτιλήνη, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας. Δύο αστυνομικοί, ένας αστυφύλακας και ειδικός φρουρός, συνελήφθησαν την Παρασκευή στον Πειραιά όταν προσπάθησαν μαζί με συνεργό τους να προβούν σε ανάληψη μετρητών από λογαριασμό θανόντα.

«Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά» αναφέρει σε άρθρο του στον κυριακάτικο Τύπο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ξαφνική μπόρα ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αττική. Το φαινόμενο ήταν έντονο και είχε αρκετή διάρκεια, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Η πυροσβεστική δέχθηκε 110 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Μετά τις έρευνες στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου, όπου εντοπίστηκε το σπίτι του Ν.Μαζιώτη, το πρωί του Σαββάτου νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στο Ν.Κόσμο. Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες στο κρησφύγετο του Ν.Μαζιώτη στο Μαρούσι. Η Αντιτρομοκρατική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό των συνεργών του Ν.Μαζιώτη και για το λόγο αυτό έχει δοθεί στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.

Κόσμος: Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει ένα πεντάχρονο παιδί από το Λίβανο, καθηγούμενο από τη φωνή ενός ενήλικα, να χτυπά άγρια με ξύλο και στη συνέχεια με τα πόδια και τα χέρια ένα μεγαλύτερο αγόρι που πιθανώς είναι πρόσφυγας από τη Συρία. Οι αρχές του Λιβάνου έχουν διατάξει τη διενέργεια έρευνας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και εξετάζεται εάν η φωνή του ενήλικα που ακούγεται ανήκει στον πατέρα του πεντάχρονου.

Μία οβίδα πέφτει σχεδόν κάθε 30 δευτερόλεπτα στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς απαντά με βροχή ρουκετών και ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει. Περισσότεροι από 40 οι νεκροί στη Γάζα το Σάββατο (ανάμεσά τους και πολλά παιδιά), δύο στρατιώτες και ένας πολίτης νεκροί στο Ισραήλ. Λαθρέμποροι σκότωσαν το Σάββατο 15 αιγύπτιους συνοριοφύλακες κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Ουάντι αλ-Γκαντίντ που βρίσκεται στα σύνορα Σουδάν - Λιβύης.

Εξοργισμένη δηλώνει η Ολλανδία, χώρα καταγωγής πολλών από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, από τις πληροφορίες που θέλουν τους αυτονομιστές να κακομεταχειρίζονται τις σορούς των επιβατών του αεροπλάνου. Ο ολλανδός πρωθυπουργός είπε ότι ο Πούτιν έχει μια τελευταία ευκαιρία να δείξει ότι επιθυμεί σοβαρά να βοηθήσει στην έρευνα.

Η ουκρανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι διαθέτει «ισχυρά στοιχεία» πως οι χειριστές του πυραυλικού συστήματος που κατέρριψε το Boeing στην ανατολική Ουκρανία είναι ρώσοι υπήκοοι. «Πρέπει να ανακριθούν αμέσως» ανέφερε το Κίεβο, καλώντας τη Μόσχα να δώσει τα στοιχεία των χειριστών.

Οικονομία: Ανοιχτά προβλέπεται να μείνουν τα καταστήματα την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, λόγω των εκπτώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Νομοθετική λύση που θα ανοίξει το δρόμο για ρυθμίσεις με γρήγορες διαδικασίες σε «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων θα φέρει τον Αύγουστο στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, θα προβλέπονται τρεις διαφορετικές διαδικασίες διευθετήσεων, ανάλογα με το μέγεθος της υπερδανεισμένης εταιρείας.

Παταγώδη αποτυχία όλων των προηγούμενων προσπαθειών συμμαζέματος των ασφαλιστικών ταμείων καταδεικνύουν τα στοιχεία μελέτης του ΚΕΠΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Η μελέτη θέτει και το περίγραμμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση το φθινόπωρο.

Αθλητισμός: Με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μπόγιαν Κρκιτς, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Gallega». Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Γαλικίας, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την πρόταση των Ερυθρολεύκων και πλέον το μόνο που απομένει είναι η επιβεβαίωση από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Περιστερίου, ο Ατρόμητος κέρδισε την Καλλιθέα με σκορ 3-0, εν όψει της προετοιμασίας του για τα προκριματικά του Europa League. Την πόρτα της εξόδου από τη Ρεάλ Μαδρίτης «κοιτάζει» ο Ίκερ Κασίγιας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Confidencial», το οποίο αναπαραγάγουν στην Αγγλία, ο Ισπανός πορτιέρο θέλει να «σπάσει» το συμβόλαιο του με την Μαδριλένικη ομάδα για να υπογράψει με την Άρσεναλ.
 
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (20 ΙΟΥΛΙΟΥ)

1917:Υπογράφεται η συνθήκη της Κέρκυρας, με την οποία οι Σέρβοι, Κροάτες και Σλοβένοι δημιουργούν το κράτος της Γιουγκοσλαβίας.

1936:Πρώτη τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Η φλόγα θα φτάσει στο Βερολίνο 11 ημέρες αργότερα, από 3.840 λαμπαδηδρόμους.

1969:Οι Αμερικανοί αστροναύτες Νιλ Αρμστρονγκ και Έντουιν Ολντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι, που πατούν τη Σελήνη.

1974:Απόβαση και εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο με την κωδική ονομασία "Αττίλας". Γενική επιστράτευση στην Ελλάδα.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:

1934:Γεννιέται η μεγάλη μας ηθοποιός, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

1947:Γεννιέται ο Μεξικάνος ρόκερ Κάρλος Σαντάνα

ΘΑΝΑΤΟΙ:

1973:Πεθαίνει ο ειδικός στις πολεμικές τέχνες ηθοποιός, Μπρους Λι.

2001: Χάνει την ζωή του κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της Συνόδου των G8 στη Γένοβα της βόρειας Ιταλίας, ο νεαρός ακτιβιστής Carlo Giuliani αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.

2002:Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Μιχάλης Κρητικόπουλος αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών κατά τη διάρκεια αγώνα παλαιμάχων στην Άνδρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: