22 Ιουνίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Σχεδόν ένας τόνος ηρωίνης βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση λιμενικών σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαμπρικά. Συνελήφθησαν 14 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 986 κιλά ηρωίνης, που θεωρείται ότι συνδέονται με την υπόθεση που βγήκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη» δηλώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσει την προσεχή Κυριακή 22 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης «Live Well». «Στήριξα τη χώρα μας στις πιο δύσκολες στιγμές της μετά τον Εμφύλιο, ποτέ όμως δεν χτύπησα ανθρώπους στο ψαχνό» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο θέμα με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. Με σημείο αφετηρίας τον Λευκό Πύργο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ υπερηφάνειας (Gay Pride) της Θεσσαλονίκης με σύνθημα «Ώρα για μας». Η παρέλαση ακολούθησε τη διαδρομή Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο. Μέγα πλήθος, παρών και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Κόσμος: Βαθαίνει η κρίση στο Ιράκ, με την σουνιτική ISIS να επεκτείνει τα τελευταία 24ωρα τον έλεγχό της σε τμήματα της χώρας ενώ -με φόντο μία Βαγδάτη που φαίνεται όλο και πιο αδύναμη- οι ενδείξεις σεκταρισμού πληθαίνουν: Τα όπλα κατά των τζιχαντιστών παίρνουν πολιτοφυλακές που σχηματίζονται από σιίτες. Η πίεση στον πρωθυπουργό Μαλίκι να παραιτηθεί μένει αμείωτη, δεχόμενος «συστάσεις» και από τον ανώτατο σιίτη πνευματικό ηγέτη της χώρας για αλλαγή πλεύσης. Σημάδια κατάρρευσης ελάχιστα 24ωρα μετά την κήρυξή της δείχνει η μονομερής εκεχειρία που κήρυξε το Κίεβο στις ανατολικές επαρχίες: Η χλιαρή υποστήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο σχέδιο συνδυάζεται με το ευθύ «νιέτ» των ενόπλων αλλά και την ύπαρξη «σχεδίου Β», με το οποίο προειδοποιεί ο Ποροσένκο τους ενόπλους.

Περικυκλωμένος από δυνάμεις του νοτιοκορεατικού στρατού βρίσκεται ο στρατιώτης που, για άγνωστο λόγο, πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του, ο οποίος και εντοπίστηκε οπλισμένος μετά από ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών. Από πυρά του ισραηλινού στρατού σε ξεχωριστά περιστατικά έπεσαν νεκροί δύο Παλαιστίνιοι, ένας στη Ναμπλούς και ένας στη Ραμάλα, καθώς συνεχίζεται η γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών ισραηλινών εφήβων που θεωρείται ότι έχουν απαχθεί από μέλη της Χαμάς -αλλά και οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Γάζα σε ισραηλινά εδάφη. Να πολεμήσουν τη μαφία ζήτησε από τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαβρία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αφορισμένους» τους μαφιόζους της Ντραγκέτα, που δρουν στην περιοχή. «Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί» είπε ο ποντίφικας.

Οικονομία: Τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή της γραμμής 4 των Μητροπολιτικών Σιδηροδρόμων των Αθηνών προκρίνει πλέον το υπουργείο Υποδομών ελλείψει πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα κοινοτικά κονδύλια. Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet με την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών. Πιο εύκολη από ποτέ έχει γίνει, με την βοήθεια της τεχνολογίας, η ασφάλιση αυτοκινήτου, όμως όσοι επιλέξουν το Διαδίκτυο για το σκοπό αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί.

Αθλητισμός: Ο Παναγιώτης Κονέ, αναμένεται να αποχωρήσει από την Μπολόνια μετά το τέλος των υποχρεώσεων του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω του υποβιβασμού της ιταλικής ομάδας στη Seria B. Ο Έλληνας μέσος όμως, δεν θα δυσκολευτεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς ήδη τρεις ομάδες από την Ιταλία φαίνεται να τον έχουν στην μεταγραφική του λίστα. Ο λόγος για τις Τορίνο, Σαμπντόρια και Παλέρμο. Μια σπουδαία διάκριση ήρθε για τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ανταμείφθηκε από τον κόσμο για τις καλές του παρουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αφού σε ψηφοφορία στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook βγήκε μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα του Μουντιάλ μέχρι τώρα. Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Χοσέ Χολέμπας χαρακτήρισαν «τελικό» τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο. Οι διεθνείς τόνισαν ότι η Εθνική θα μπει για τη νίκη απέναντι στους Ιβοριανούς τους οποίους χαρακτήρισαν πολύ καλή ομάδα. Επίσης, αναφέρθηκαν και στην επιθετική δυστοκία της γαλανόλευκης, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ξεκούραση για τους βασικούς στην προπόνηση.
 
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (21 ΙΟΥΝΙΟΥ)

1913: Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη μάχη του Κιλκίς.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1837: Ερνέστος Τσίλερ, Γερμανός αρχιτέκτων με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου και σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1987: Fred Astaire, Αμερικανός ηθοποιός που άφησε εποχή με τα χορευτικά του κόλπα και όχι μόνο.

1997: Γιώργος Θέμελης, διεθνούς φήμης πιανίστας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: