17 Ιουνίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα:Την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού στο αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του πατέρα του στην Χαλκιδική. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλούν τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση. Ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών Πειραιά απολογήθηκαν την Τρίτη, οι πρώτοι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Όλοι δήλωσαν ότι είναι αθώοι και ότι τους παγίδευσαν στην υπόθεση. Αναμένεται η απόφαση των εισαγγελικών αρχών για το αν θα προφυλακισθούν.

Για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την σταδιακή μείωση φόρων συνομίλησαν Σαμαράς και Σόιμπλε στο γεύμα που δόθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΕΛΚ στην Λισαβόνα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην εικοσάλεπτη συνομιλία τους αναφέρθηκαν και στο θέμα του ελληνικού χρέους, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο και μετά. Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η υπόθεση ανθρωποκτονίας 41χρονης άστεγης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή τις πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα στη Γλυφάδα. Δράστης είναι ένας 22χρονος, ο οποίος ήθελε να την θυσιάσει στον σατανά, όπως δήλωσε. Ο ίδιος ομολόγησε ότι σχεδίαζε και άλλη ανθρωποκτονία. Τι λέει ο πατέρας του θύματος.

Νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία θα προβλέπεται καταδικαστική απόφαση και όχι απλά αμετάκλητη παραπομπή για την αναστολή προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών που διαπράττουν αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κόσμος: Oι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν την Τρίτη στη σύλληψη τουλάχιστον έντεκα αξιωματικών της αστυνομίας στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών που στόχευαν τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνέλαβαν σε μυστική επιχείρηση στο έδαφος της Λιβύης έναν εκ των φερόμενων ως αρχηγών των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη το 2012.

Ο συλληφθείς -ο πρώτος για την επίθεση- κρατείται εκτός Λιβύης και θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ, όχι στο Γκουαντάναμο. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αποδόση Δικαιοσύνης» τονίζει ο Μπαράκ Ομπάμα έχοντας επικριθεί βαρύτατα για την μέχρι στιγμής αποτυχία να εντοπιστούν και να προσαχθούν οι υπαίτιοι. Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται έφηβος Ρομά ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από περίπου δέκα άτομα που τον θεώρησαν ύποπτο για διάρρηξη, επίθεση την οποία καταδίκασε με σκληρό τρόπο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Τη σύλληψη των δραστών ζητά η Ρουμανία, λέγοντας ότι περιμένει επιβεβαίωση για το εάν ο νεαρός ήταν όντως Ρουμάνος όπως μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ.

Δυναμιτίζει το κλίμα ο θάνατος Ρώσου δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης από πυρά όλμου εν μέσω συγκρούσεων ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ. Ο δημοσιογράφος υπέκυψε στο νοσοκομείο, ενώ αγνοείται η τύχη συναδέλφου του ηχολήπτη. «Έγκλημα των ουκρανικών δυνάμεων» καταγγέλλει η Ρωσία. Έμφαση στην χαλάρωση της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας αναζητά ο Ματέο Ρέντσι, με αντάλλαγμα στήριξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν. 

Ο απερχόμενος επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, δήλωσε την Τρίτη ότι η EE επεξεργάζεται «ερμηνεία των δημοσιονομικών κανόνων της για να εξυπηρετήσει το αίτημα της Ιταλίας να επικεντρωθεί η πολιτική στην ανάπτυξη».

Οικονομία: Το δίλημμα ανάμεσα στην αξίωση σφιχτών, αλλά σταθερών και δημοσιονομικών αποτελεσμάτων και στη δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να βγει η κάθε ευρωπαϊκή χώρα από τη δίνη της κρίσης, αναδείχθηκε ως κυρίαρχο στην επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας - Δημόσιο Λογιστικό, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Με ήπια πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κινούμενη σε πτωτική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.258,48 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,30%. Την παραμονή της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου στη θέση της γγ του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την τοποθέτηση του Χριστόδουλου Στεφανάδη στη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και του Μανώλη Μαματζάκη στη θέση του γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αθλητισμός: Οι Βέλγοι αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας την Τρίτη (19:00) την Αλγερία, σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 58.259 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Μεξικανό Μάρκο Ροντρίγκες. Ρωσία και Νότια Κορέα αναμετρώνται τα ξημερώματα της Τετάρτης για τον ίδιο (8ο) όμιλο στην -χωρητικότητας 42.968 θεατών- «Ρantanal Arena» της πόλης Κουιαμπά, με διαιτητή τον Αργεντινό Νέστορ Πιτάνα.

Ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη για χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικών διώξεων, όπου ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη και, αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος. Η ΟΠΑΠ κατάφερε να φέρει ένα κομμάτι της…Βραζιλίας στην Αθήνα και για την ακρίβεια στη Βούλα, διαμορφώνοντας το «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ» beach! To νέο μεγάλο ραντεβού στο γήπεδο της ΟΠΑΠ είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.00) οπότε η εθνική μας ομάδα παίζει «τελικό» -πρόκρισης με την Ιαπωνία.


 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ (17 ΙΟΥΝΙΟΥ)

1936: Ken Loach, σημαντικός Βρετανός σκηνοθέτης.

ΘΑΝΑΤΟΙ

2007: Gianfranco Ferre, Ιταλός μόδιστρος παγκοσμίου φήμης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: