19 Μαρτίου, 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


 Ελλάδα: Τη διαφωνία του με αρκετές πτυχές του εγγράφου στο οποίο κατέληξαν οι Αναστασιάδης-Έρογλου εκφράζει ο τέως πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι στην Κύπρο «έγιναν εγκλήματα από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων». Την ώρα που ο αριθμός των πολιτών που πλήττονται από τη φτώχεια, ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και στερούνται ακόμη και βασικών αγαθών αυξάνεται στην Ελλάδα της κρίσης, οι κοινωνικές υπηρεσίες συρρικνώθηκαν δραματικά, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. 

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε φορτηγό όχημα κατά τη διάρκεια ελέγχων του λιμενικού σώματος στο λιμάνι της Κορίνθου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 345 κιλά ινδικής κάνναβης ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα. Ο εντοπισμός του φορτηγού οδήγησε στην ανακάλυψη συσκευαστηρίου ναρκωτικών ουσιών σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Για τουλάχιστον ακόμη τρεις εβδομάδες θα εξακολουθήσει να «χτυπά» στην Ελλάδα η γρίπη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 98 ανθρώπους. Ακόμη 48 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην Ζ' Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-16-17 Μαρτίου 2014 στα Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης και στη ‘’Στοά του Βιβλίου’’ και διοργανώθηκε από τη Φ.Ε.

Κόσμος: Εισβολή στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσας έκαναν φιλορώσοι από τις λεγόμενες «ομάδες άμυνας», υψώνοντας τη σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι Αρχές στην Κριμαία έχουν καλέσει όλους τους ουκρανούς να αποχωρήσουν από τις βάσεις, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και τις αποφάσεις του ρωσικού κοινοβουλίου. Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο εξάρθρωσαν οι αμερικανικές αρχές, ενώ συνέλαβαν και 14 άτομα. Το δίκτυο είχε περίπου 27.000 συνδρομητές, που ανέβαζαν και μοιράζονταν φωτογραφίες και βίντεο εκατοντάδες αγοριών.

Τα παιδιά «ψάρευαν» οι επιτήδειοι από τα social media. Στρατιωτικούς στόχους εντός Συρίας βομβάρδισε το Ισραήλ ως αντίποινα για την επίθεση με βόμβα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες. Ήταν το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία. Mία περιοχή περίπου ίση με το μέγεθος της Αυστραλίας πρέπει να ερευνήσουν οι 26 χώρες προκειμένου να εντοπίσουν - εφόσον ισχύουν οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει - το χαμένο Boeing. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες, για αυτό και η Κουάλα Λουμπούρ κάλεσε όλες τις χώρες να ελέγξουν και πάλι τα ραντάρ τους μήπως και ανακαλύψουν κάτι που τους είχε ξεφύγει, ώστε να περιοριστεί το εύρος. 

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αναχωρεί για την Κίνα, όπου θα περάσει επτά ημέρες σε μια επίσκεψη με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι. Μαζί της και οι δύο κόρες του ζεύγους, η 15χρονη Μάλια και η 12χρονη Σάσα.

Οικονομία: Ανάσα για την επιχειρηματικότητα είναι η συμφωνία με την τρόικα για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που οδήγησε τελικά σε αυτή, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού. Χρειάζεται επιπλέον βοήθεια, κούρεμα του χρέους και μια πιο υπεύθυνη στάση από την πλευρά της Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση, υποστηρίζει ο πρόεδρος του DIW Μ. Φράτσερ. Κατά 6,7% μειώθηκε ο αριθμός των μόνιμα ή παροδικά απασχολουμένων στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία το 2013. Οι θέσεις εργασίας στον τομέα το περασμένο έτος μειώθηκαν κατά 24.100 περίπου, καθώς χάνονταν ημερησίως, κατά μέσον όρο, 66 θέσεις.

Αθλητισμός: Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του προκλήσεις θα βρεθεί σήμερα στο Old Trafford o Ολυμπιακός. Ύστερα από το 2-0) στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (21:45, ΔΤ, Novasports 1) και ο Μίτσελ αυτό που ζήτησε είναι το εκτός έδρας γκολ.    Σε μια ρεβάνς τυπικής σημασίας, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-1 τη Σάλκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σφραγίζοντας την πρόκριση στους «8» του Champions League. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ξανά δύο γκολ (ενώ είχε και δύο δοκάρια), όπως και στο πρώτο ματς και έφτασε τα 41 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει ήδη 13 στο εφετινό Champions League. 

Άνετη πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης πήρε και η Τσέλσι, που με παρακαταθήκη το 1-1 της Κωνσταντινούπολης νίκησε 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Γαλατασαράι στο δεύτερο αγώνα, σημειώνοντας και τα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Τον στόχο της επίτευξης ενός εκτός έδρας γκολ, έθεσε ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρισε το βράδυ της Τρίτης, στο «Ολντ Τράφορντ», εν όψει της αυριανής ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League. 

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα επαναπαυτεί στο υπέρ της 2-0, αλλά θα παίξει με επιθετική φιλοσοφία για να σκοράρει ένα γκολ που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τους Πειραιώτες στους «8» της διοργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: