14 Μαρτίου, 2011

ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 14/3/2011

 image Το περιοδικό Ελεύθερη Πληροφόρηση, που εκδίδει ανά δεκαπενθήμερο ο ακοινώνητος, πρώην Αττικής και Μεγαρίδος και νυν Έλους Νικόδημος Γκαντζιρούλης, από το τεύχος 250 1/4/09 μέχρι και σήμερον τεύχος 296 – 1/3/2011, καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν επίεσε την Ιεραρχία να τον επαναφέρει ως κανονικό Μητροπολίτη και να του άρουν το Επιτίμιο της Ακοινωνησίας, όπου του έχει επεβληθή επί εποχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Ο Μακαριώτατος πρόσφατα έφερε το θέμα στην Ιεραρχία, και αυτή με την σειρά της το απέρριψε κατά πλειοψηφία. Το ίδιο είχε συμβεί και επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Το καλογερικό πείσμα όμως και το θράσος του Έλους Νικοδήμου δεν έχουν όρια, αφού στο τελευταίο τεύχος, έφθασε στο σημείο να συμβουλεύει γράφοντας στον Αρχιεπίσκοπο να καρτερεί, σιωπηλά στη θύρα, το αμάξι της φυγής.

Δυστυχώς τον παρέσυραν τον Έλους, σε σκολιούς δρόμους, για να αποδείξει πόσο κακός Μοναχός και Επίσκοπος υπήρξε. Δεν μου μένει αμφιβολία ότι αυτά, του τα υποδεικνύουν υποθέτω για να τον εκθέτουν, κάποιοι Ζωϊκοί, Σωτηρικοί, ή του Σταυρού και τέλος κάποιοι που το παίζουν Θεολόγοι – αθεολόγητοι στυλ Τελεβάντου και κάποιοι υποκριτές στυλ Τσολογιάνη. Δεν έχει αντιληφθεί άραγε ο αξιολύπητος Έλους Νικόδημος, ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν παραιτείται;

Ο Προκαθήμενος πρέπει να γνωρίζει ο Έλους, ότι δεν παραιτείται αλλά θυσιάζεται μόνον, όταν αυτό είναι πρός το συμφέρον της Εκκλησίας και μόνον! Η εποχή του εκφοβισμού περί δήθεν σφαγιάσεως της Εκκλησίας από κάποιους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ίσως ο Γκαντζιρούλης να θυμάται τα γεγονότα του 1967 και να παρηγορείται με τις ηλίθιες ιδέες του που γράφει, και να τις θεωρεί γνησίως εκκλησιαστικές.

Κάποια στιγμή όμως η Εκκλησία πρέπει να απαλλαγεί από τον σκανδαλοποιό και κατ’ επάγγελμα συκοφάντη, αφήνοντάς τον να πνιγεί μέσα στην απύθμενη δεξαμενή της χολής του. Για να απαλλαγεί όμως η Εκκλησία και ο λαός, διότι δεν μπορούμε να υπομένουμε και να ανεχόμεθα, τόσες συνομωσίες εις βάρος του Αρχιεπισκόπου, μέσα από τα κατάπτυστα κείμενα του Γκαντζιρούλη, θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος, να τον παραπέμψει για καθαίρεση  στο Συνοδικό Δικαστήριο δι’ Αρχιερείς

α) για Τυρεία,

β) Συνομωσία και

γ) Φατρία,

Βάσει του 34ου Κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου, 18ος της 4ης Οικουμενικής Συνόδου, 55ος των Αγίων Αποστόλων - παραπομπή 1, και 3ος της εν’ Αγίας Σοφίας Συνόδου.

Τέλος επειδή κακώς Ιερουργεί ο Γκαντζιρούλης ως ακοινώνητος, διακωμωδώντας το Αρχιερατικό αξίωμα θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να κάνει χρήση από σήμερα τον Κανόνα Ι’ των Αγίων Αποστόλων περί ακοινωνήτων.

Voiotosp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: