30 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

image233333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Ιωάννης ο συγγραφέας της Κλίμακας. Όταν έγινε 16 χρόνων επήγε εις το Σίναιον όρος και έγινε μοναχός και επί 19 χρόνια εδιδάχθη και κατηχήθη στα ιερά βιβλία από τον πνευματικόν του Γέροντα. Μετά τον θάνατον του πνευματικού Γέροντος κατοίκησεν σε μεμονωμένον κελλί του μοναστηρίου Θολά και έμενε 40 χρόνια. Εκεί απέκτησε μεγάλην φήμην. Περνούσε τον βίον του με νηστεία, προσευχή και μελέτη. Καθημερινά προσήρχοντο πολλοί και άκουαν τους λόγους του. Μεταξύ αυτών ήλθε και έγινε μοναχός ο Μωϋσής, ο οποίος κάποτε που κινδύνευσε σώθηκε με την προσευχήν του Ιωάννου. Επίσης εθεραπευσε τον μοναχόν Ισαάκ. Δια τα μεγάλα θαύματα και την πίστιν προς τον Θεόν έγινε ηγούμενος και εξεδήμησεν προς Κύριον. Συνέγραψε την θείαν και αγίαν Κλίμακα (περιέχει διδάγματα και μαθήματα καλών έργων).

2) Οι άγιοι Ιωάδ ή Ιωήλ και Ιωάννης.

3) Ο άγιος Ιωάννης πατριάρχης Ιεροσολύμων.

4) Η αγία Ευβούλη. Μητέρα του αγίου Παντελεήμονος.

5) Ο άγιος νεομάρτυρας Ζαχαρίας. Εμαρτύρησε από τους Αγαρινούς στην Κόρινθο.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 στο Σωληνάρι της Πυλίας οι Τριφύλιοι επαναστάται υπό τους Παπατσώρην, Γρηγοριάδην κλπ. μάχονται εναντίον των Τούρκων και τους τρέπουν σε φυγή.

Το 1822 ο Καρά Αλής βομβαρδίζει την επαναστάτημένην νήσον Χίον και αποβιβάζει πλήθος στρατευμάτων τα οποία αρχίζουν την καταστροφήν.

Το 1896 αποθνήσκει στις Κάννες της Γαλλίας ο εκλεκτός πολιτικός Σπυρί­δων Τρικούπης.

Το 1919 το Ελληνικόν εκστρατευτικόν σώμα που με συμφωνία των συμμά­χων πήγε στη Ρωσία μάχεται εναντίον τω μπολσεβίκων στη Ουκρανία.

Το 1920 σε ολόκληρο το μέτωπο στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1921 ο ελληνικός στρατός επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο Τεπέ-αίρ-Όλούκ και τους καταδιώκει.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο ο αγώνας μεταξύ των εμπολέμων Ελλήνων και Ιταλών περιορίζεται σε δράσι πυροβολικού και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: