25 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

image2

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η Παρθένος Μαρία, έφυγε από το Ναό, όπου υπηρέτη και πήγε στη Ναζαρέτ, διέφερεν δε απ' όλας τας παρθέ­νους δια το φρόνιμον του χαρακτήρος της. Εκεί ο Ιωσήφ την εζήτησεν από τους ιερείς. Τότε οι ιερείς την αρραβώνιασαν. Όταν ήταν αρραβωνιασμένη η Μαρία παρουσιάσθηκε ο Άγγελος και της είπε «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία. Ο Κύριος μετά σου. Ευλογημένη είσαι συ απ' όλας τας γυναίκας». Η Μαρία εταράχθη, όταν ήκουσεν αυτόν τον χαιρετισμόν. Ο Άγγελος όμως την καθησύ­χασε και της είπε: Μη φοβείσαι, Μαρία, σου φέρω καλήν αγγελίαν. Ευρήκες μεγάλην χάριν εις τον Θεόν. Θα γέννησης υιόν, ο οποίος θα ονομασθή Ιησούς. Αυτός θα είναι ο Σωτήρ του Κόσμου. Η Μαρία είπε: «Πώς μπορεί να γίνη αυτό;» Ο Άγγελος απεκρίθη: «Θα γίνη με την βοήθειαν του Θεού». Τότε η Μαρία είπε: «Αφού ο Θεός το θέλει, ας γίνη το θέλημα Του». «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτο μοι κατά το ρήμα Σου».

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 εις Αγίαν Λαύραν ο Π. Πατρών Γερμα­νός υψώνει (το λάβαρον) την σημαίαν της επαναστάσεως. Ο Μπέης της Μάνης απευθύνει προκήρυξιν προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις στην οποίαν εξηγείται ο λόγος της ανάγκης προς επανάστασιν του Ελληνικού Έθνους. Το διευθυντή-ριον των Πατρών αποστέλλει προκήρυξιν προς τας ευρωπαϊκός δυνάμεις. Στο χωρίον Βουνάρια Πυλίας συνάπτεται μάχη μεταξύ Ελλήνων επαναστατών υπό τους Μαυρομιχαλαίους κατά των Τούρκων, με αποτέλεσμα την νίκην των Ελ­λήνων.

Το 1826 γίνεται στην Κλείσοβα (νησίς του Μεσολογγίου) σφοδρά μάχη με­ταξύ των Ελλήνων επαναστατών υπό τον Κίτσον Τζαβέλλαν και Τουρκοαιγυ-πτίων. Κατά την μάχην αυτήν οι Έλληνες επέτυχον λαμπράν νίκην φονεύσα-ντες υπέρ τους 1000 εχθρούς, και τον αρχηγόν των επιτιθεμένων Χουσεΐμπεη.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται μάχες προφυλακών.

Το 1921 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται μικροσυμπλοκαί μεταξύ των Ελ­λήνων και Τούρκων εις περιοχήν Κοβαλίτσας.

Το 1922 η ελληνική στρατιά της Μ. Ασίας δρα δια πυροβολικού και περιπό­λων.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι Ιταλοί επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των Ελλήνων εις τον τομέα Σεντέλι και αποκρούονται.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: