11 Μαρτίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

image2335

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Σωφρόνιος πατριάρχης Ιεροσολύμων. Γεννήθηκε εις Λιβανοστέφανον της Δαμασκού πλησίον της Φοινίκης από γονείς σώφρονες (τον Πλινθά και την Μυρώ). Ήταν ευφυής, προικισμένος με πολλές γνώσεις, ενάρετος και ασκητής, αν και ζούσε στην πόλη. Έπειτα πήγε στο μοναστήρι του Μεγάλου Θεοδοσίου και απ' εκεί εις την Αίγυπτον. Θεραπευθείς εις τους οφθαλμούς από τους αγίους Αναργύρους Κύρον και Ιωάννην πήγε εις Ιεροσόλυμα, όπου χειροτονήθηκε επίσκοπος. Την ποίμνην αυτήν εποίμανε με φροντίδες και κό­πους, διότι εκτός των άλλων επολέμησε την αίρεσιν των Μονοθελητών. Έγρα­ψε πολλά συγγράμματα, εν δε εξ αυτών είναι «Ο υπερθαύμαστος βίος της I-σαγγέλου Μαρίας της Αιγύπτιας». Εκεί εποίμανε επί τρία χρόνια το ποίμνιον του Χριστού και απεδήμησε προς Κύριον.

2) Ο άγιος ιερομάρτυρας Πιόνιος. Ήταν πρεσβύτερος στη Σμύρνη.

3) Ο άγιος Γεώργιος ο νεοφανής και θαυματουργός. Ενδυθείς το μοναχικόν σχήμα περιήρχετο τα διάφορα μέρη εκήρυττε τον λόγον του Θεού.

4) Οι άγιοι Γεώργιος ο Σιναΐτης, Θαλλός, Ευθύμιος ο Ρώσσος και Θεοδώρα η Βασίλισσα.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 ο Λυκούργος Λογοθέτης επαναστατεί ολόκληρον την νήσον Χίον.

Το 1919 το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στη Ρωσία μάχεται εναντίον των Ρώσων.

Το 1920 στο μέτωπο Μ. Ασίας γίνεται δράσις περιπόλων.

Το 1921 η XI Ελληνική Μεραρχία στη Μ. Ασία συνάπτει σφοδρή μάχη ενα­ντίον των Τούρκων παρά το Κιρκ-Μπουνάρ της Νικομήδειας και κατανικά αυ­τούς. Το Γ' Σώμα Ελλ. στρατού συνεχίζει την επίθεσίν του εναντίον των οχυ­ρών θέσεων των Τούρκων, οι οποίοι υπερασπίζουν το Δορύλαιον.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία με δράση πυροβολικού μάχεται εναντίον των Τούρκων.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο δια τρίτη κατά σειρά ημέρα τα Ιταλικά στρα­τεύματα υπό τον Μουσολίνι συνεχίζουν τη σφοδρή επίθεσί των εναντίον των Ελληνικών θέσεων ιδίως εις τον τομέα Σεντέλι-Τρεμπεσίνα-Μπούμπεσι. Η επί-θεσις ουδέν κέρδος εδαφικόν επέφερε εις τους Ιταλούς. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε το Ληξούριον.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: