27 Απριλίου, 2010

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ 27/4/2010

ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ ΑΠΟΡΙΑ

image Αγαπητέ επισκέπτη του blog

Ο ως άνω εικονιζόμενος αν δεν γνωρίζεις είναι ο επικοινωνιολόγος κ. Σωτήρης Τζούμας. Είναι και αρθρογράφος σε διάφορες κατά καιρούς εφημερίδες. Ήταν και ο επικοιωνιολόγος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Ήταν και ο υπερασπιστής του πρώην Αττικής και νυν Μοναχού Μπεζενίτη το 2002. Είναι ο υβριστής διαφόρων Μητροπολιτών, μέσα από τα άρθρά του, όπως του πρώην Πειραιώς Καλλινίκου, του Ζακύνθου Χρυσοστόμου, του Ιωαννίνων Θεοκλήτου, του Φιλίππων Προκοπίου, του Δημητριάδος Ιγνατίου και άλλων. Είναι αυτός που δημοσιεύει ανυπόγραφα άρθρα στις εφημερίδες κατά Ιερωμένων και γενικά για άτομα της σημερινής διοίκησης της Εκκλησίας συμπεριλαμβανομένου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως ή διάψευσης σου παραθέτω τα κάτωθι κείμενα:

α) Κείμενο του ως άνω κυρίου στην εφημερίδα τα ΝΕΑ Ιούνιος 2002 μεταξύ άλλων γράφει…«Αποσπάσματα αυστηρώς ιδιωτικών συνομιλιών του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα δημοσιεύτηκαν και συζητήθηκαν με απίστευτη άνεση χωρίς κανείς από τους δημοσιογράφους να αναρωτηθεί ποιο ακριβώς είναι το μείζον αγαθό, ποιό είναι το δημόσιο συμφέρον που προστατεύεται με αυτή την «είδηση», ώστε να δικαιολογηθεί η παράνομη πράξη της χρήσης των υποκλαπέντων στοιχείων τον ιδιωτικού βίου ενός πολίτη-ακόμη και αν είναι κληρικός!

Δεν υπήρξε δημόσια αρχή σε αυτή την πολιτεία (που θέλει να λέγεται ευνομούμενη) που να συγκινηθεί από τη μεθοδευμένη ηθική δολοφονία ενός πολίτη, δεν υπήρξε δημοσιογράφος που να αρνηθεί τη συμμετοχή του στη διαπόμπευση ενός κληρικού. Δόθηκε το δικαίωμα στον κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη να δολοφονεί ιεράρχες, με το αισχρό επιχείρημα ότι ο διαπομπευόμενος σκανδαλίζει τους πιστούς, και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να του πει ότι και αν είχαν αντιληφθεί κάτι ανήθικο δέκα - είκοσι άνθρωποι, με τη διαπόμπευση σκανδαλίζονται όλοι οι πιστοί- εντός και εκτός Ελλάδας.

Για ποιους λοιπόν τάχα ενδιαφέρεται ο κ. Νικόδημος;». Και συνεχίζει: «Η Ιερά Σύνοδος έχει βεβαίως την υποχρέωση να σέβεται και να εφαρμόζει τους Ιερούς Κανόνες και έχει τους δικούς της λόγους να απαιτεί σεξουαλική αγνότητα των ηγετών της. Αλλά προτού ασχοληθεί με τον διασυρόμενο μητροπολίτη, θα πρέπει να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα της εναντίον όσων αυτοαναγορεύονται τιμητές της ηθικής των άλλων.

Και αν τα ΜΜΕ έχουν γράψει στα παλιά παπούτσια της πώλησης φύλλων ή της ακροαματικότητας και της τηλεθέασης τον σεβασμό του ιδιωτικού βίου, η Ιερά Σύνοδος πρέπει να αρνηθεί σύμπραξη σε κάθε προσπάθεια ηθικής δολοφονίας κληρικών και λαϊκών. Και ας αφήσει κάποιους δημοσιογράφους - ευτυχώς λίγους - να γίνουν πλέον οι κουκουλοφόροι vigilantes, αφού ζουν από το πόσους «εκτελούν».

β) Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς 11/1/2002, για τον ως άνω εικονίζόμενο

πειραιως 001γ) Η αποπομπή του ως άνω κυρίου κακήν κακώς, για τα ανυπόγραφα και συκοφαντικά κείμενά του και από την εφημερίδα το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ διαβάζουμε από την ιστοσελίδα www.inews.gr: 16/3/2010  ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΩ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!... Προβλήματα δεν έχουν μόνο οι μεγάλες εφημερίδες. Προβλήματα έχουν και οι μικρές. Τέλος από το Παρασκήνιο ο Σωτήρης Τζούμας. Τα πήρε στο κρανίο ο διευθυντής της εφημερίδας Γιάννης Ντάσκας γιατί έστελνε ανυπόγραφα κείμενα εναντίον συγκεκριμένων ιερωμένων για να δημοσιευτούν και σε όποιον τον ρωτούσε έλεγε ότι τα έγραψε ο Ντάσκας! Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη τρεις και τον τσάκωσε (ο Ντάσκας τον Τζούμα). Του τηλεφώνησε πριν από λίγες ημέρες ο... Αρχιεπίσκοπος για να ρωτήσει για ποιόν λόγο τον χτυπάει συνέχεια. Ο Ντάσκας έκπληκτος του είπε ότι δεν έγραφε αυτός τα κείμενα. "Μα ο Τζούμας μου έλεγε ότι εσύ τα γράφεις", απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος. Τρελάθηκε ο Ντάσκας και τον έστειλε στο σπίτι του. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!...

__________________________________

Η περί ήθους απορία μου, τέλος αγαπητέ επισκέπτη του blog είναι: πως ένας άνθρωπος σαν τον ως άνω εικονιζόμενο, που αν ξύσει τα δόντια του με οδοντογλυφίδα θα βγάλει πρόσφορο, δεν κατανοεί πόσο επιζήμια είναι αυτή η ψευδή αρθρογραφία και πόσο κακή εικόνα βγάζει προς την κοινή γνώμη για την Εκκλησία; Μπορεί για βιοποριστικούς λόγους να γράφει αυτά που γράφει, ορμόμενος πάντα από ευτελείς σκοπιμότητες και εγωϊσμό, αλλά θα περίμενε κανείς αυτός, που θήτευσε χρόνια κοντά σε έναν μεγάλο Αρχιεπίσκοπο όπως λέει ο ίδιος να ήταν πρώτα αληθινός, ταπεινός, πότε επιλήσμων και αφελής όπως δείχνει διότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι ολισθηρός.

Voiotosp.blogspot.com

1 σχόλιο:

F T L είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.