20 Ιανουαρίου, 2018

ΥΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΛΟΓΩ ΗΠΑ

 

Πτώση μεγαλύτερη του -1% καταγράφει σήμερα  το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία αντιστάθμισε την πτώση των αποθεμάτων αργού της χώρας.

Ειδικότερα, περί τις 9:17 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,58 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,34% στα 63,09 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, η παραγωγή των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018 ανήλθε στα 9,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας πλέον αρκετά κοντά στο να «σπάσει» το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερήσιας παραγωγής.

Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η ANZ Bank, η σταδιακή πτώση της ζήτησης καθώς και η απομάκρυνση των επενδυτών από το πετρέλαιο ενδέχεται να οδηγήσουν σε μία βραχυπρόθεσμη περίοδο αδυναμίας για τον μαύρο χρυσό.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να δέχονται στήριξη από την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, με την αναλυτές να εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι η πτώση δεν πρόκειται να είναι σημαντική.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια, στα 412,65 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: