08 Νοεμβρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (8/11/2017)

 

Ελλάδα:Να απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο από την κυβέρνηση, εξαιτίας των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμφωνία ύψους 66 εκ. ευρώ.

Που φέρεται – σύμφωνα με τη ΝΔ - «να υπέγραψε με έναν ύποπτο μεσάζοντα χωρίς διαφάνεια και με παράκαμψη του νόμου», ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers ήταν καθόλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή, δήλωσαν στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων, στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων σε υποκατάστημα τράπεζας ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στη Σαρωνίδα.Την εξάπλωση των κρουσμάτων βίας στην ελληνική πρωτεύουσα σχολιάζει η Handelsblatt, ενώ η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στο έργο του διακεκριμένου έλληνα ερευνητή Βασίλη Ντζιαχρήστου στη Γερμανία.

Κόσμος:Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον Ντέιβιντ Πάτρικ Κέλεϊ που σκόρπισε τον θάνατο σε εκκλησία των Βαπτιστών στο Σαδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκστρατεία σε λόμπι με στόχο να αλλάξουν οι συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή φαίνεται να πραγματοποίησε ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας όπως προκύπτει από αποκαλύψεις που έφεραν στο φως τα Paradise Papers.

Το δρόμο για ένα θρίαμβο στις γενικές εκλογές του 2018 άνοιξε για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η επικράτησή του, έναντι του λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία.

«Μη μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγκγιάνγκ.

Μιλώντας ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» για να προσθέσει ότι «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Από το 2013, στις ΗΠΑ σημειώνεται καθημερινά μία μαζική επίθεση με όπλο κατά μέσο όρο την ημέρα. Το 2017, μόνο τις 109 από τις 310 μέχρι στιγμής ημέρες (ως και τις 5 Νοεμβρίου) δεν σημειώθηκε κάποια μαζική δολοφονία με όπλο στις ΗΠΑ! 

Τις υπόλοιπες 201 ημέρες σημειώθηκαν συνολικά 377 μαζικές δολοφονίες από οπλοφόρους! Σ’ αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε έρευνα που δημοσιεύει ο Monde.

Οικονομία:Σε ένα ιδιαίτερο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την προεκλογική εξαγγελία «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τις διαδηλώσεις εναντίον των πλειστηριασμών, τώρα σπεύδει να βρει λύσεις ώστε να διεξαχθούν κανονικά.

Απογοητευτικές είναι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα, όπως δείχνει το Εβδομαδιαίο Δελτίο του ΣΕΒ, καθώς η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην ανεργία, τις χαμηλότερες αμοιβές, υψηλό κίνδυνο φτώχειας και υψηλή καταπόνηση όσων εργάζονται.

Οι επενδύσεις δύο γιγαντιαίων ρωσικών εταιρειών και οι διασυνδέσεις τους με φορολογικούς παραδείσους, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δημοσιογράφων που ερευνούν τα Paradise Papers. 

Πρόκειται για τη δεύτερη σε ενεργητικό κρατική ρωσική τράπεζας VTB και την, επίσης ελεγχόμενη από τη ρωσική κυβέρνηση, κορυφαία στον κόσμο εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom στο Twitter και στο Facebook αντιστοίχως.

«Έχουν υπάρξει πολλές αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεων, μειώσεις που αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα κοινωνικής αδικίας στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιώργος Σταυρόπουλος στη Βουλή.

Βάσει των επισημάνσεων της Επιτροπής το Ασφαλιστικό, οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, αναδεικνύονται στους σημαντικότερους τομείς παραβίασης των δικαιωμάτων, στους οποίους οφείλει να ενσκήψει η Πολιτεία.

Σε συνολικά 1.667 κοινούς ελέγχους τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 452. Οι έλεγχοι αφορούσαν 9.025 εργαζόμενους και εντοπίστηκαν να θίγονται οι 920 ή ποσοστό 10,19%.

Επιβλήθηκαν 508 πρόστιμα ύψους 4, 18 εκατ. ευρώ. Τα δεδομένα αυτά δίνει το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης επεξεργασίας των στοιχείων του πιλοτικού προγράμματος στοχευμένων ελέγχων στην περιφέρεια Αττικής, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Αθλητισμός:Στην 28η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της UEFA, με 59.560 βαθμούς, ανάμεσα σε 442 ομάδες, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, υψηλότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Χαμόγελα ανακούφισης στη Γιουβέντους και στην Εθνική Κροατίας για τον Μάριο Μάντζουκιτς, μετά την ανησυχία από τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Μπενεβέντο.

Ο επιθετικός των «μπιανκονέρι», που έχει ήδη ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για τους αγώνες των πλέι οφ με την Ελλάδα, είχε αποχωρήσει με πρόβλημα στον δεξί μηρό.

Με απουσίες ολοκληρώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει των αγώνων μπαράζ με την Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι Καρνέζης, Γιαννιώτας, Μήτρογλου και Παπασταθόπουλος ήταν απόντες, καθώς αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή ως το τέλος της ημέρας.

Στο 0-0 έμειναν Λεβαδειακός και Λαμία στον αγώνα που έκλεισε την 10η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν δοκάρι στο 43' με τον Τριποτσέρη. Οι νεοφώτιστοι, όμως, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το διπλό, καθώς έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 62' λόγω της αποβολής του Μεντί.

Αυτοκριτική από τους παίκτες του ζήτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στη διάρκεια της ομιλίας που τους έκανε για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. 

Ο τεχνικός των «πρασίνων» ήταν ιδιαίτερα επικριτικός ως προς το θέμα της νοοτροπίας που παρατηρείται στα εντός και εκτός έδρας ματς, προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να το αλλάξουν αυτό και τους ζήτησε τη γνώμη τους για το τι φταίει και δεν έχουν πετύχει εκτός έδρας νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: