19 Οκτωβρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (19/10/2017)

 

Ελλάδα:Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια της χώρας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές που υστερούν σε συγκεκριμένα μαθήματα ή και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις βαθμολογικές τους επιδόσεις.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η μείωση της σχολικής διαρροής. Μάστιγα αποτελεί η παράνομη πώληση πλαστών φαρμάκων μέσω του διαδικτύου όχι μόνο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά ακόμη και στη χώρα μας.

Ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα πλαστά φάρμακα βρίσκουν τρόπο και καταλήγουν ακόμη και στα φαρμακεία και πωλούνται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ένταση σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου». Τα 50 περίπου άτομα που βρέθηκαν έξω από το θέατρο δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος».

To θέμα με τα αμπελοπούλια της Κύπρου και της λαθροθηρίας τους στις βρετανικές βάσεις στο νησί έφτασε στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο!Συγκεκριμένα, με αφορμή τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, Βρετανοί βουλευτές κατέθεσαν γραπτές ερωτήσεις, ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα.

Μαθήματα για μικρούς «μηχανικούς», «επιστήμονες», αλλά και «καλλιτέχνες» animation θα παραδώσει από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν  προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής που συναρπάζουν παιδιά όλων των ηλικιών.

Κόσμος:Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα κλείσει τα σύνορά της με το βόρειο Ιράκ «ανά πάσα στιγμή» μετά το κλείσιμο του εναερίου χώρου της για την περιοχή.

Αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet, επαναλαμβάνοντας έτσι την απειλή που είχε διατυπώσει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων. Η Αλυόνα Ζαίτσεβα, κόρη του Ρώσου ολιγάρχη Βασίλι Ζάιτσεβ, ήταν η υπεύθυνη για το πολύνεκρο τροχαίο στην Ουκρανία.

Η Μαδρίτη έχει δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν να πάρει πίσω την απόφασή του να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τα κόμματα του συνασπισμού «Τζαμάικα» να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να δεσμευθεί την Πέμπτη ότι θα κάνει όσο το δυνατόν ευκολότερο για τους πολίτες των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στη χώρα της να παραμείνουν μετά το Brexit.

Οικονομία:Τα πάνω – κάτω έρχονται στις συντάξεις όσων αμείβονται με το ειδικό μισθολόγιο του Δημοσίου.Σε βραχνά για χιλιάδες φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές εξελίσσονται οι κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά τους στοιχεία.

Είναι γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται για νέο γύρο κατασχέσεων σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τρέχει να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλη τη χώρα το υπουργείο Οικονομικών για να προλάβει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει τις νέες τιμές ζώνης όπως ορίζει το Μνημόνιο.

Το σχέδιο για την αναπροσαρμογή περιέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου. Επίσης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός.

Κολλημένο στο θέμα του ύψους που θα έχουν τα κτίρια, και ιδίως οι έξι ουρανοξύστες που προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο, βρίσκεται ακόμη το θέμα του Ελληνικού. Στην… απόσυρση του ΕΝΦΙΑ αλλά και την αντικατάστασή του με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) προχωράει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αθλητισμός:Παρά την ήττα του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα (3-1), χθες στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης της UEFA, με 27.200.

Τόνισε πως η ομάδα του θα διεκδικήσει στη συνέχεια το καλύτερο που μπορεί κι αυτή είναι η 3η θέση στον όμιλο, που θα την οδηγήσει στο Europa League.Αναμφίβολα ο Δημήτρης Νικολάου ήταν από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

Η Γιουβέντους φαινόταν ότι θα μπει σε περιπέτεια, καθώς το 1-1 με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Allianz Stadium» παρέμενε ως το 84ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Ντόουγκλας Κόστα, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, σέντραρε από δεξιά και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά σημείωσε το νικητήριο γκολ της πρωταθλήτριας Ιταλίας (2-1), που έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: