12 Αυγούστου, 2017

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΣΠΙΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

 

Διαβάζοντας με πολλή προσοχή το άρθρο σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης των ξενοδοχείων στην πύλη της Γιάφφας (Petra & Imperial) στην ιστοσελίδα arxon.gr, μείναμε σε δυο στοιχεία της απόφασης του Ισραηλινού δικαστή:

1.Τα ξενοδοχεία δεν πουλήθηκαν άλλα ενοικιάστηκαν μακροχρόνια (μέσω προσωπικών ενεργειών του τότε εκκλησιαστικού υπαλλήλου Ν. Παπαδήμα) και

2.Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι διεφθαρμένος. Δεδομένου δε και της παλαιάς δήλωσης του Πατριάρχη Ειρηναίου ότι είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις παράνομες δραστηριότητες Παπαδήμα.

Εύκολα συμπεραίνει κάθε καλόπιστος αναγνώστης πως τεκμηριωμένα πλέον είναι πέρα για πέρα αθώος και το θύμα των γεγονότων του 2005.

Την πιστοποίηση της αθωότητας του Πατριάρχη την κάνει ένα προσωπο που δεν έχει κανένα λόγο να μεροληπτεί υπέρ του Πατριάρχη. Ο Ισραηλινός δικαστής.

Και καταδεικνύει με τον πλέον ακαταμάχητο τρόπο, το μέγεθος της σκευωρίας. Και αυτά σε ένα Κράτος που δεν έχει κανένα ενδοιασμό να στείλει στη φυλακή Πρωθυπουργούς και Προέδρους της Δημοκρατίας (δες περιπτώσεις Έχουντ Ολμέρτ & Μοσέ Κατσάβ).

Αλλά και η κυβέρνηση του αειμνήστου Αριέλ Σαρόν, δεν έπαψε να αναγνωρίζει τον Πατριάρχη Ειρηναίο, ως κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Μήπως ήξερε κάτι;

Έπρεπε να αντικατασταθεί ο Σαρόν, από τον μετέπειτα τρόφιμο των ισραηλινών φυλακών (για διαφθορά) Ολμέρτ ώστε να αναγνωριστεί η σημερινή ηγεσία του Πατριαρχείου. Και να αρχίσει η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις γης με υπογραφή Θεοφίλου.

Και παρόλα αυτά οι κονδυλοφόροι που βυσσοδομούσαν το 2005 κατα του Πατριάρχη Ειρηναίο να σιωπούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε, τίποτε για τις συμφωνίες.

Ελάχιστες αλλά ηρωικές φωνές κατα του αυθαίρετου εγκλεισμού, για οκτώ περίπου χρόνια, του κανονικού Πατριάρχη, στο κελί του, απ' όπου δεν θα του επέτρεπαν να βγει αν δεν θα επιβαρυνόταν η υγεία του και δεν έμπαινε σε κίνδυνο η ζωή του.

Φτάσαμε από το 2005 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2007 που αναγνωρίστηκε η σημερινή ηγεσία του Πατριαρχείου (μετά μάλιστα από αίτημα και της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας) την κανονικότητα της Ορθοδοξίας και την Αποστολική Διαδοχή στα Ιεροσόλυμα, να την διαφυλάσσουν οι απόγονοι των σταυρωτών του Χριστού!!!

Από τότε και ύστερα κανένα ενδιαφέρον για τον Πατριάρχη Ειρηναίο. Σελίδες όμως για την κατάσταση της υγείας του Παπαγεωργόπουλου, του Τσοχατζόπουλου, του Λαυρεντιάδη και άλλων VIP κρατουμένων των ελληνικών φυλακών, άφθονες.

Ποιος ασχολείται με τον Πατριάρχη σήμερα και κατα πόσο ο δολοφονικός πολυετής εγκλεισμός που βίωσε ίσως να επέδρασε στην υγεία του; Εξάλλου, είναι πανελληνίως (και όχι μόνο) γνωστή η είδηση, πως έβγαζε τα δόντια του δένοντάς τα με σπάγκο επάνω στις πόρτες!!!

Και βέβαια κανείς επίσημος που ενεπλάκη στην απομάκρυνση του δεν ομιλεί για θέμα αποκατάστασης. Η Παλαιστινιακή Αρχή από το 2005 και τώρα το Ισραήλ τον παραδίδουν άσπιλο. Η Ελληνική δικαιοσύνη (ΝΣΚ 2012) το ίδιο.

Και όμως... Ούτε η Ορθοδοξία, ούτε η Ελληνική Πολιτεία μιλάνε δημοσίως για επανόρθωση της αδικίας. Ο κ. Αθ.Τσότσος έγραψε πολύ σωστά ότι: ο Πατριάρχης Ειρηναίος υπήρξε θύμα γεωπολιτικών συμφερόντων (Κιβωτός Ορθοδοξίας - φ. 059, 03/08/2017).

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: