12 Οκτωβρίου, 2010

ΕΙΣ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΡΓΙΑ Ο π. ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

image

Σε αργία ο ιερέας που κοινώνησε α λα παπικά

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε βαρύ εκκλησιαστικό παράπτωμα που υπέπεσε κληρικός της. Σε επ’ αόριστον αργία τέθηκε με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου ο ορθόδοξος ιερέας που κοινώνησε με όστια, όπως προβλέπει το λατρευτικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Επίσης, σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις για το ίδιο θέμα Η αποκάλυψη έγινε από τον μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, ο οποίος είχε συντάξει και αποστείλει σχετική επιστολή.

Ο Μητροπολίτης είχε αποστείλει προ ημερών επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και του ανέφερε ότι «κατά την 18ην Διεθνή Οικουμενική Σύνοδον Ορθοδόξου Πνευματικότητος, την διεξαχθείσαν εν τη Διορθοδόξω Μονή Bose Ιταλίας, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου, ορθόδοξος ιερεύς εγγεγραμμένος εν τη δυνάμη των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) κεκοινώνηκεν μετά των παπικών όστιαν εν τη υπό των Λατίνων τελεσθείσαν λατρευτικήν σύναξιν, παρουσία Ελλήνων ορθοδόξων αρχιερέων και καθηγητών πανεπιστημίων».Σύμφωνα μάλιστα με τον μητροπολίτη Γλυφάδας:

«Διά τους διαπράξαντας κληρικούς το ανωτέρω ολίσθημα-πλάνη, οι ιεροί κανόνες είναι αυστηρότατοι και ορίζουν καθαίρεσιν». Ο συγκεκριμένος ιερέας που υπέπεσε σε αυτό το ολίσθημα και ετέθη σε αργία είναι ιερατικός προϊστάμενος σε πολύ γνωστή εκκλησία του κέντρου των Αθηνών και κατά καιρούς έχει ενοχλήσει με κάποιες απόψεις τους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: