25 Απριλίου, 2018

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣΕΛΑΙΟΥ;

 

Με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο φεστιβάλ φούντας. Σε διήμερο πανηγύρι η Νεολαία του Τσίπρα και του Καρανίκα θα διαφημίσει την κάνναβη.

Τελικά οι εξαγγελίες και η ψήφιση του νόμου για τη φαρμακευτική κάνναβη και η επιστράτευση του περισπούδαστου συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα για τη «μελέτη» ανάπτυξης της βιομηχανικής χρήσης του φυτού είχαν έναν σκοπό. 

Επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η επιχείρηση «διαφήμισης» της κάνναβης το προηγούμενο διάστημα ήταν ο προπομπός για τη βαθύτερη επιδίωξη -λίγο καιρό πριν από την περιβόητη έξοδο από τα Μνημόνια- της πλήρους νομιμοποίησης της χρήσης της κάνναβης ως ναρκωτικού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του βάζουν φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα τους στο νέο διήμερο φεστιβάλ φούντας στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου, με τίτλο «YES WE CAN–NABIS» στον Πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ στο Μεταξουργείο. 

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της ιατρικής αλλά και της «ψυχαγωγικής» κάνναβης στη χώρα.

Χωρίς πρόσχημα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει την κάνναβη ως ναρκωτικό καλώντας «τους νέους και τις νέες να δώσουν το “παρών”.

Ώστε όλοι μαζί να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε, αφενός για τις δυνατότητες αξιοποίησης των προϊόντων κάνναβης σε βιομηχανικό και φαρμακευτικό επίπεδο, αφετέρου για την ψυχαγωγική της διάσταση» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Η διημερίδα την οποία οργανώνουν οι νέοι θα περιλαμβάνει συζητήσεις, έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης, προβολές και άλλες ενημερωτικές δράσεις. Βεβαίως, από αυτήν θα «παρελάσουν» πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. 

Μεταξύ των επιφανών στελεχών του κόμματος που θα δώσουν το «παρών» είναι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα αναλύσει διεξοδικά τον ρόλο της βιομηχανικής κάνναβης στο νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο οποίος θα μιλήσει για το δικαίωμα στο φάρμακο και στην αξιοπρεπή πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία, και ο βουλευτής Λέσβου και φαρμακοποιός Γιώργος Πάλλης, γνωστός και από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σποτ της κυβέρνησης για την κάνναβη. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας θα έχει σημαίνοντα ρόλο καθώς θα είναι ο βασικός ομιλητής στη συζήτηση για τη λεγόμενη «ψυχαγωγική κάνναβη» που όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει... 

Στην ίδια συζήτηση θα μιλήσουν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νίκος Παρασκευόπουλος, η Μαρία Γιαννακάκη, γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βασίλης Γκιτάκος, διευθυντής ΚΕΘΕΑ, και ο Δήμος Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, ψυχίατρος.

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣΕΛΑΙΟΥ;
Τόν τελευταο καιρό κατατέθηκε στή Βουλή σχετικός Νόμος γιά τό Κανναβινέλαιο ( χασισέλαιο) γιά τή χρησιμοποίησή του ς ναλγητικό γιά τόν καρκίνο τελικο σταδίου καί σέ λλες φαρμογές, π.χ. ατισμός.

ντύπωση μάλιστα προκάλεσε καί νάμιξη στό νομοσχέδιο ατό το Συμβούλου Στρατηγικς το Πρωθυπουργο, το περιβόητου κ. Καρανίκα, ποος τόνισε τή σημασία πενδυτικν κινήσεων καί σχεδίων σχετικά μέ τό κχύλισμα ατό, πού προέρχεται πό τό φυτό τς νδικς Κάνναβης.

Συγκεκριμένα νδική Κάνναβη ποτελεται πό δύο συστατικά, τήν Κανναβιδιόλη καί τήν Τετραϋδροκανναβινόλη. πρώτη, χει χρησιμοποιηθε πειραματικά σέ πολλές φαρμογές, π.χ. ς ναλγητικό, στόν ατισμό κ.ο.κ.

Τετραϋδροκανναβινόλη, μως, προκαλε σημαντικο βαθμο βλάβη στόν προμετωπιαο φλοιό το γκεφάλου καί προκαλε ψυχωσικς τάξης συμπτωματολογία, παραισθήσεις καί ψευδαισθήσεις, παραληρηματικές δέες καί νίοτε πιθετική συμπεριφορά. 

Μάλιστα, στή χρόνια χρήση, ο λλοιώσεις πού προκαλονται στούς νευρνες εναι μή ναστρέψιμες.

Τό ρώτημα, πού τίθεται εθέως στήν Κυβέρνηση, εναι μήπως μέ τή νομιμοποίηση το Κανναβινελαίου νοίγει σκός το Αόλου, γιά τή νομιμοποίηση τς νδικς Κάνναβης, πρόταση, τήν ποία εχε διατυπώσει εθέως καί πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου;

να λλο ρώτημα πού τίθεται, εναι διαθεσιμότητα τν ναλγητικν στόν καρκίνο τελικο σταδίου, λλων ναλγητικν, πού χρησιμοποιονται τόσα χρόνια γιά ατό τό σκοπό. Πρός τί, λοιπόν, χρήση χασισελαίου; 

Ατό γείρει σχυρές πόνοιες γιά τή νομιμοποίηση τς Κάνναβης, γιατί πως γίνεται καί στήν λλανδία, πού κυκλοφορε νόμιμα καί πάρχουν καί σχετικά καταστήματα (Cannabis shops), χι μόνο δέν μειώθηκε χρήση της, λλά αξήθηκε μέ γεωμετρική πρόοδο.

ναρωτιέμαι, τέλος, πο δηγούμαστε; Μλλον σέ μιά κοινωνία χωρίς θικούς φραγμούς καί μέ ναν κώδικα ξιν σοβαρά τραυματισμένο καί σχεδόν νύπαρκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: