20 Μαρτίου, 2018

ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΤΗΣ MOODY’S

 

Έπειτα από την υποβάθμιση δεκατεσσάρων τουρκικών τραπεζών πριν από δέκα ημέρες, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s απειλεί με αντίστοιχη κίνηση και τη θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας, Garanti Bank.

Συγκεκριμένα, η Moody’s ανακοίνωσε ότι έθεσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (σήμερα στη βαθμίδα Α3) των καταθέσεων της Garanti Bank International (GBI), με έδρα την Ολλανδία, υπό παρακολούθηση για υποβάθμιση.

H κίνηση αυτή, αναφέρει ο οίκος, ακολουθεί την υποβάθμιση των ομολόγων του τουρκικού κράτους στη βαθμίδα Ba2 με σταθερή προοπτική από Ba1 με αρνητική προοπτική. 

Η οποία ανακοινώθηκε στις 7 Μαρτίου και προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη διάβρωση της θεσμικής ισχύος του και τον αυξημένο κίνδυνο ενός εξωτερικού σοκ λόγω του αυξημένου εξωτερικού χρέους και των πολιτικών κινδύνων.

Μεταξύ των δεκατεσσάρων τραπεζών που είχε υποβαθμίσει ο Moody’s στις 9 Μαρτίου ήταν και η Garanti Bank.Μετά από αυτή τη συνολική υποβάθμιση ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε εξαπολύση δριμεία επίθεση κατά της Moody’s

Δεν υπάρχουν σχόλια: