20 Μαρτίου, 2018

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Το θέμα των υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου «πρέπει να λυθεί », δήλωσε ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλάρι.

Μετά από συνάντηση με τον γγ του ΑΚΕΛ ο Ιταλός πρέσβης είπε ότι η ΕΝΙ είναι ανεξάρτητη εταιρεία, γνωρίζει, πρόσθεσε, πως «είναι δεσμευμένη να εργαστεί στην Κύπρο και εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι βρίσκονται στο νησί και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση».

Ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού επανέλαβε στον Ιταλό διπλωμάτη τη θέση του κόμματος ότι η Τουρκία και ο Μουσταφά Ακιντζί πρέπει να κατανοήσουν πως έχει σημασία να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και να υπάρξει λύση το συντομότερο, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Αυτός, είπε, «είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπιστούν και τα θέματα των υδρογονανθράκων». Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στην οποία συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, η επιθετικότητα της Τουρκίας και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Σίσι επαναβεβαίωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών θα συνεχίσει να εμβαθύνεται.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με το Κάιρο για το θέμα της διοχέτευσης του φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» σε τερματικό σταθμό της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: