13 Μαρτίου, 2018

ΜΑΧΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου κατασκόπου στο Σάλσμπερι. Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως αν μέσα σε 36 ώρες η Ρωσία δεν εξηγήσει το πώς έφτιαξε τον νευροτοξικό παράγοντα.

Όπου δηλητηρίασε τον Σεργκέι Σκριπαλ, θα υποστεί μεγάλες συνέπειες και κατά τη γνώμη της, η Μόσχα είναι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλμ.


Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, να αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί της πρωθυπουργού είναι πολιτικά υποκινούμενοι και βασισμένοι σε μια προβοκάτσια:

«Πρόκειται για τσίρκο στο βρετανικό κοινοβούλιο. Το συμπέρασμα είναι προφανές: πρόκειται για άλλη μια πολιτική, μιντιακή εκστρατεία, βασισμένη σε μια προβοκάτσια».

Απάντηση έδωσε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συμβούλεψε τους βρετανούς να ξεκαθαρίσουν πρώτα την υπόθεση πριν αρχίσουν να συζητούν το περιστατικό με τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα θερμοκήπιο του Εθνικού Κέντρου σιτηρών στην πόλη Κρασνοντάρ, δημοσιογράφος του ΒΒC.

Ρώτησε τον ρώσο πρόεδρο αν θεωρεί πως η Ρωσία ευθύνεται για το περιστατικό αυτό για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Ξεκαθαρίστε τα πράγματα εκεί στην χώρα σας και μετά θα συζητήσουμε γι αυτό μαζί σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: