19 Νοεμβρίου, 2017

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ STATE DEPARTMENT

 

Ταξιδιωτική οδηγία."H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων", αναφέρει το State Department στο πλαίσιο ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε για την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

"Οι αμερικανοί πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις", αναφέρει χαρακτηριστικά. "Οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Φινλανδία. 

Αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα και τα παρακλάδια τους είναι ικανές να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη",  επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους.

Υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τρομοκράτες που εμπνέονταν από το Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, στις 19 Δεκεμβρίου, και εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: