19 Νοεμβρίου, 2017

ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Το Ριάντ θα παραδώσει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή της Γερμανίας, κατά των σχολίων του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ομόλογό του από το Λίβανο, ανέφερε σήμερα η Σαουδαραβική Υπηρεσία Τύπου (SPA).
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Gabriel επέκρινε την παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου. Η δήλωση του έχει περιγραφεί όχι μόνο ως «εσφαλμένη» αλλά και «εξωφρενική και αδικαιολόγητη» από τη Σαουδική Αραβία.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας κλήθηκε στο Ριάντ για διευκρινίσεις μετά από τις παρατηρήσεις του Βερολίνου,οι οποίες θεωρήθηκαν αποσταθεροποιητικές από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Διαμάχη Ιράν-Σαουδικής Αραβίας. Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν είναι δύο περιφερειακές δυνάμεις που από καιρό ανταγωνίζονται για επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό το Ριάντ να υποχρέωσε σε παραίτηση τον Λιβανέζο πρωθυπουργό, επειδή οι Σαουδάραβες αισθάνονταν ότι ο Hariri δεν είχε κάνει αρκετά για να αντισταθεί στη Χεζμπολάχ.

Η οργάνωση αυτή υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι μια πολιτική δύναμη με μεγάλη επιρροή στον Λίβανο. Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους πολλοί φοβούνται ότι η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει σε εμφύλιο πόλεμο σύντομα, με αφορμή την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: