21 Νοεμβρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (21/11/2017)

 

Ελλάδα:Άλλη μία σορός εντοπίστηκε πριν από λίγο στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στους 21.

Ξεκίνησε η ψυχρή «εισβολή» του καιρού μαζί με συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Ξεκινά σήμερα στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου όπου θα τεθούν στο «τραπέζι» ενεργειακά, οικονομικά και γεωπολιτικά θέματα.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από ιδιωτικό πάρκινγκ και λίγα μέτρα από την είσοδο της ΔΟΥ Κυψέλης, στην οδό Λευκάδας 33.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας παρατηρείται από νωρίς το πρωί εξαιτίας της νέας 24ωρης απεργίας στο μετρό.

Κόσμος:Σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες των κομμάτων που επρόκειτο να ενταχθούν στο συνασπισμό για σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινάει ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε μία προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

Ομάδα 20 Ουιγούρων, μειονότητα που δηλώνει διωκόμενη από το Πεκίνο, δραπέτευσε από κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών σκάβοντας μια τρύπα στον τοίχο του κελιού τους, ανακοίνωσαν οι ταϊλανδικές υπηρεσίες μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επιτρέψει την πλήρη εφαρμογή της πιο πρόσφατης εκδοχής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του αμερικανού προέδρου, μετά την απόφαση εφετείου της Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα η οποία προβλέπει πως μπορεί να τεθεί σε ισχύ μόνο ένα μέρος της.

Ένας αστυνομικός στο Σικάγο, την πόλη των βόρειων ΗΠΑ που έχουν σημαδέψει πολλά κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας, καταδικάστηκε τη Δευτέρα να εκτίσει πέντε χρόνια φυλάκιση διότι άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε έφηβοι, γνωστοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Χάμπστεντ στο βόριο Λονδίνο, με μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της και είκοσι ακόμα ανθρώπους να αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Οικονομία:Με εισοδηματικά, οικογενειακά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 1.000.000 νοικοκυριά έως τα μέσα Δεκεμβρίου μετά και την καθολική σχεδόν ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.

Μέχρι στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν πέρυσι τον Δεκέμβριο. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα από τις 21 έως 24 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί η τέταρτη δόση του επιδόματος τέκνων του ΟΓΑ.

Έναν φιλόδοξο προϋπολογισμό που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και στηρίζεται για άλλη μια φορά στις εισπράξεις υπέρογκων φόρων και εισφορών, καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018 ενσωματώνει επώδυνα μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί από τον περασμένο Μάιο αλλά ακόμη τα νοικοκυριά δεν τα έχουν βιώσει στην τσέπη τους.

Αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας βρίσκονται τα τέσσερα στα δέκα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat για το 2016 που δημοσιοποίησε η Eυρωπαική Ένωση.

Για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται με ποσοστό 37,5% στην τρίτη θέση ανάμεσα στο σύνολο των 28 χωρών μελών της ΕΕ και την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Αθλητισμός:Δήλωση μεταμέλειας από τον Ισπανό τεχνικό για την απαράδεκτη ενέργειά του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο γερμανός τεχνικός.

Με γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανέβηκε μόνη -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα από το 10 με κεφαλιά του Μολέντο.

Με γκολ του Λιβάγια στο 95' η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και να ανέβει μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Η Ξάνθη επικράτησε του Πανιωνίου στα Πηγάδια (Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0), ενώ ισόπαλοι αναδείχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός (ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1).

Μεγάλο διπλό σημείωσε ο Αστέρας στα Χανιά (Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-3). Η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες με τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (2-1). Επιστροφή στις νίκες για τη Γουότφορντ στην 12η αγωνιστική της Premier League. 

Μετά απο τρεις διαδοχικές ήττες, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ και παραμένει στο «πάνω μισό» του βαθμολογικού πίνακα. Στον πάγκο της Γουότφορντ έμεινε ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ ο Χοσέ Χολέμπας μπήκε στο 87΄ αντικαθιστώντας τον Κίκο Φεμένια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: