19 Νοεμβρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (19/11/2017)


Ελλάδα:«Στην πορεία εξόδου σε πρώτη φάση διορθώνουμε και προφυλάσσουμε αυτούς που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, και δεν παραλείπουμε σε αυτή την προσπάθεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα που δίδεται για δεύτερη χρονιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε για την κατάστασή της. 

«Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μιας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» τόνισε.

«Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος. Στην μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται». Αυτό υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στα όσα δήλωσε νωρίτερα το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης  θεώρησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει «όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας, αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε. 

«Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει  «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει», όπως σημείωσε.

Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε χθες Παρασκευή από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Η εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II βρέθηκε στα Εξάρχεια από ενδιαφερον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν άνθρωποι.

Κόσμος:Η Σαουδική Αραβία θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι κρατείτο παρά τη θέλησή του στο Ριάντ, ανέφερε σήμερα το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τη συγγνώμη του ΝΑΤΟ μετά την εμφάνιση του ονόματός του σε ένα «πίνακα του εχθρού» σε μία άσκηση, λέγοντας πως αυτή η ασεβής συμπεριφορά δεν μπορεί να συγχωρεθεί τόσο εύκολα.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Αλ Χαρίρι έγινε δεκτός σήμερα το μεσημέρι από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μια συνάντηση την οποία θα ακολουθήσει γεύμα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ - ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον, έλαβε μέρος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Κριστόφ Καστανέρ εξελέγη σήμερα, όπως αναμενόταν, επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατία Εμπρός  (La République en marche) κατά τη διάρκεια του συμβουλίου του κόμματος στο Σασιέ, κοντά στη Λιόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Οικονομία:Νέα επιδείνωση καταγράφηκε στους δείκτες μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων στο γ΄ τρίμηνο του 2017, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εισοδημάτων, της υψηλής φορολογίας που στεγνώνει τα νοικοκυριά και του καθεστώτος... ασυλίας για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που εκμεταλλεύονται την καθυστέρηση στην έναρξη των πλειστηριασμών.

Καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου της στο ΟΤΕ το 2018, η αναμενόμενη αύξηση των μερισμάτων θα αποτυπωθεί και στην πορεία της μετοχής του οργανισμού εκτιμούν ξένες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, θεωρώντας πως η εταιρεία όπου η γερμανική Deutsche Telekom κατέχει το 40%, παρουσιάζει έναν ισχυρό ισολογισμό, ενώ οι συνεχιζόμενες επενδύσεις (θα κορυφωθούν στα 800 εκατ. ευρώ το 2017) στηρίζουν την ανάπτυξή του και την ηγετική του θέση στην αγορά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Μιριέλ Πινεκό προωθούν πρόγραμμα για την ενίσχυση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης ώστε να εκσυγχρονιστεί η αγορά εργασίας και να «παντρεύονται» οι κατάλληλοι εργαζόμενοι με τις κατάλληλες θέσεις.

Παρά τις αντιδράσεις συνδικάτων για τις επιχειρούμενες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, ο Μακρόν και η Πινεκό προχωρούν σε σειρά διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος.

Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους στη Δυτική Αττική και στη Σύμη.

Τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σύμης της ΠΕ Ρόδου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αθλητισμός:Στη μέχρι σήμερα τρίτη καλύτερη άμυνα της La Liga (πριν το ματς η Λεγανές είδε δεχτεί μόλις 8 τέρματα), η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει 3 γκολ και με το 3-0 να διευρύνει το αήττητο που έχει στους 19 αγώνες.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Χετάφε, η οποία επικράτησε εύκολα με 4-1 της Αλαβές, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της La Liga, με ηγέτη τον Αμπελ Ροντρίγκες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 11η αγωνιστική της Super League, ωστόσο, το ματς που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι της Κυριακής, που θα γίνει στην «Λεωφόρο» με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Το Σάββατο, η αυλαία άνοιξε με τον ισόπαλο αγώνα ανάμεσα στη Λαμία και στην Κέρκυρα (Λαμία - Κέρκυρα 1-1), ενώ η Λάρισα νίκησε τον Απόλλων Σμύρνης με γκολ στο 86' (Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης 1-0). Η αυλαία του Σαββάτου πέφτει με τον αγώνα Ολυμπιακός - Λεβαδειακός στις 19:30.

Τα κατάφερε ξανά! Με γκολ του Ντέλετιτς στο 86΄ η ΑΕΛ πήρε ακόμα μία πολύτιμη νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο AEL FC Arena και «εκτοξεύτηκε» στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας της Super League μετά από 11 αγωνιστικές.

Η αγωνιστική των φαβορί στην Premier League είναι η 12η. Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ ξεπέρασαν άνετα τα «εμπόδια» των Λέστερ, Γουέστ Μπρομ και Σαουθάμπτον, αντίστοιχα, με τους πρωταθλητές να πετυχαίνουν την πιο εμφατική νίκη με το εκτός έδρας 4-0 επί της Γουέστ Μπρομ. 

Το μεγάλο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, Αρσεναλ-Τότεναμ, έληξε υπέρ των γηπεδούχων με 2-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Ολιβιέ Ζιρού, πήρε τη μεγάλη νίκη με τα γκολ των Μουστάφι (36') και Σάντσες (41').

Μπορεί να προερχόταν από απραξία δύο ετών, αλλά στην τρίτη κατηγορία της Ελβετίας ο 36χρονος Τζιμπρίλ Σισέ κάνει τη διαφορά! Ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι τοπ σκόρερ με τη φανέλα της Ιβερντόν καταγράφοντας στο ενεργητικό του 15 γκολ σε 16 αγώνες πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: