19 Οκτωβρίου, 2017

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr, η αμερικανική εταιρεία Tellurian, φέρεται να είναι υποψήφιο επενδυτής για το 20% που έχει εναπομείνει στην εταιρία Gastrade, η οποία  διαχειρίζεται το έργο του πλωτού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης.

Η Tellurian, όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία που μπαίνει στο επενδυτικό σχέδιο της κατασκευής του πλωτού σταθμού, καθώς, ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει και η βουλγαρική εταιρεία BEH.

Για την Tellurian, αξίζει να αναφερθεί ότι στη διοικητική ομάδα της εταιρίας ανήκει ο Amos Hochstein, ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ, στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Σε ένα άλλο μέτωπο ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, είναι ένας αρκετά γνωστός Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, ιδίως στην Ελλάδα λόγω των πολλών του δηλώσεων κατά των ιστορικών ψεμάτων των Σκοπιανών για τον Μέγα Αλέξανδρο, τη Μακεδονία και τη Βουλγαρία.

Μάλιστα, σε μια συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι «προσφέρω ένα εκατομμύριο σε όποιον βρει αρχαίο κείμενο που να γράφει ο Σαμουήλ ήταν Σλάβος-«Μακεδόνας» αναφερόμενος σε Βούλγαρο τσάρο, τον οποίο προσπαθούν οι Σκοπιανοί να οικειοποιηθούν.

Αυτόν, λοιπόν, τον καθηγητή φαίνεται ότι ο Μπορίσοφ θα τον καθαιρέσει λόγω των απόψεών του. Μάλλον ο Μπορίσοφ θέλει να κάνει μια στροφή για καλή γειτονία με την πΓΔΜ κι ο Ντιμιτρόφ αποτελεί εμπόδιο.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του πρόσφατα σε Βουλγαρικό κανάλι πως «Χαίρομαι που μετά από μάχη ετών, ο ψευτο-μακεδονισμός κατέρρευσε. Δεν είναι τυχαίο ότι χλευάστηκα. 

Όταν τους είπα ότι θα τους προσφέρω ένα εκατομμύριο ευρώ εφ’ όσον μου δείξουν ένα χειρόγραφο ή έγγραφο από τον 6ο αιώνα έως τον 19ο , όπου θα υπάρχει στη γλώσσα τους οι λέξεις Μακεδόνας ή μακεδονικός/ή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: