28 Ιουνίου, 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ν.Δ


Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η υπόθεση με το πλοίο NOOR ONE μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην υπόθεση αυτή τα συστημικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται παρά ελάχιστα και πάντα απο πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρχικά και στη συνέχεια η ίδια η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της αιτιολογεί πλήρως γιατί η υπόθεση έχει πάρει αυτή την τροπή, αφού ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή τα νόμιμα.

Η υπόθεση αποτελεί επιτυχία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος κατάφερε και συνομίλησε σε βάθος με τον κρατούμενο ισοβίτη εφοπλιστή Γιαννουσάκη.

Ο  οποίος στη συνέχεια ζήτησε την βοήθεια του Υπουργού Άμυνας για να λάβει μέτρα ασφαλείας, ώστε να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση αυτή που αφορά όχι 2,5 αλλά 3,5 τόνους ηρωϊνης και λαθραίο πετρέλαιο.

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την υπόθεση είναι καταπέλτης και δημιουργεί θέμα στη Νέα Δημοκρατία και τις στοχεύσεις της από τις επιθέσεις εναντίον του Πάνου Καμμένου.

Εκπληκτική για τους ...αδαείς είναι η στάση του Ομίλου Αλαφούζου. Αφού επι μήνες ζάλισε το κοινό μέσω των εκπομπών του Κυριάκου Θωμαίδη εναντίον του αντιπάλου εφοπλιστή Β. Μαρινάκη και του Ομίλου του, τώρα καταλογίζει στην κυβέρνηση όλη την υπόθεση!!!

Ιδού η ανακοίνωση:
Η ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε και όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί.

Καλούμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσουν ευθέως:

1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;

2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;

3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δεν λένε ονόματα;

4.Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;

5.Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν.

Στη Βουλή, άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας «σκευωρία σε βάρος του, η οποία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της ενημέρωσης».

Το κύριο πρόσωπο σε βάρος του οποίου στρέφεται ο κ. Μαρινάκης είναι ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος εμφανίζεται σε δημοσιοποιημένες συνομιλίες να συνομιλεί με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη, ο οποίος εκτίει ποινή για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-1.

Παράλληλα, με τη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Μαρινάκης στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ο οποίος είχε οποιαδήποτε μορφή συμμετοχική δράση στην εναντίον του σκευωρία, που, όπως τονίζει σε δήλωσή του, εξυφάνθηκε εις βάρος του, ενώ ειδική αναφορά κάνει στη δήλωσή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμένο.

Την εν λόγω αναφορά παρέλαβε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χρεωθεί σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, για να ξεκινήσει άμεσα η διερεύνηση της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει και μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν. Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. 

Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού "κιτρινισμού" και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν. Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».

O πόλεμος είχε και συνέχεια και όλα δείχνουν ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη στο άμεσο μέλλον. Όχι μόνο γιατί θα γίνει συζήτηση στη Βουλή και όλοι γνωρίζουν οτι ο Π. Καμμένος στη Βουλή αντιδρά ως ταύρος στο υαλοπωλείο.

Αλλά διότι ακόμα δεν γίνεται καμία αναφορά στην (και από) την υπηρεσία που άνοιξε την υπόθεση αυτή: την περίφημη αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA. Yποθέσεις που στην Ελλάδα ξεκίνησαν από την υπηρεσία αυτή (Λαιμός Κονδυλιός, Χαϊκάλης κ.α.) είχαν πολύ θεαματική κατάληξη...

ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Στον επι ελληνικού εδάφους πόλεμο ο πρωθυπουργός κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι για μια ακόμη φορά δεν λέει ονόματα, όπως την κάλεσε από χθες και συγκεκριμένα τονίζει ότι η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση 258 λέξεων, χωρίς ένα όνομα. 

«Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει:

«Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης  Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. 

Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι ‘’ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο’’».

Νωρίτερα η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ουσία του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους;

Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών;

Σε κάθε δε, πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός και οφείλει να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα της κοινής γνώμης, ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει. Σιωπά.

Τη Δευτέρα στη Βουλή είναι υποχρεωμένος να έλθει να απαντήσει σε όλα αυτά, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης που έχει κατατεθεί.

Εκτός αν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση που του παρέχει ο κυβερνητικός του συνεταίρος.

Γιατί είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του.

Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους.

Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση.

Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα. Και τους θυμίζουμε τη γνωστή φράση του Μάνου Χατζιδάκι: “Όταν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”!».


Δεν υπάρχουν σχόλια: