22 Μαΐου, 2017

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΔΑΥΛΕΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

 

Εκοιμήθη το Σάββατο 20/5/2017 η Οσιωτάτη Μοναχή Χριστοδούλη (Παπαθανασίου) Καθηγουμένη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ Δαύλειας Βοιωτίας.

Η Γερόντισσα αγαπούσε ιδιαιτέρως την Εκκλησία παιδιόθεν καθώς και την πνευματική ζωή. Η ζωή της εκυλούσε ήρεμα με προσευχή, εκκλησιασμό και διακονία.

Ήταν άνθρωπος της σιωπής, πρότυπο υπακοής και ταπείνωσης στον εκάστοτε τοπικό Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας. Ήταν ελεήμων, φιλάνθρωπη και ακτήμων με αβραμιαία φιλοξενία στους επισκέπτες της Μονής καθώς και η πνοή των Κατασκηνώσεων της Ι.Μ.Θ και Λεβαδείας στη Δαύλεια Βοιωτίας.

Δεν παρατηρούσε τίποτα και κανέναν, δεν εσχολίαζε, δεν κατέκρινε και δεν κατηγορούσε, αγαπούσε ιδιαιτέρως τις Ιερές ακολουθίες και η ψυχή της εστολίζετο με το ένδυμα της μνήμης θανάτου και τα υψοποιά δάκρυα.

Το όνομα του Χριστού και της Παναγίας καθώς και το κομβοσχοίνι ήταν η ολοήμερη συντροφιά της. Ήταν πάντα γαλήνια και ήρεμη, έτοιμη πάντα για την υπακοή, την καλλιέργεια της ψυχής της, τη διακονία και την ενέργεια της αγάπης.

Η ζωή της απέριττη  και λιτή, τηρούσε δε αυστηρά την νηστεία. Με διάκριση και ευγενή συμπεριφορά εχειρίζετο  τα πνευματικά της Μονής τέκνα. Πολλά θα μπορούσαν να γραφούν για τα χαρίσματα και την ψυχή της Γερόντισσας Χριστοδούλης.

Εμείς σήμερα όμως ταπεινά ευχόμεθα όπως ο Αναστάς Κύριος της Ζωής και του Θανάτου ας αναπαύσει την ψυχή Της και ας την κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της σεβαστής και αξέχαστης Γερόντισσας Χριστοδούλης.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ: Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 3 μ.μ. στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: