22 Μαρτίου, 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 

Στην αξιοποίηση σχολαζουσών γαιών αναφέρθηκαν σήμερα το πρωί κατά την συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Τσιρώνης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Τσιρώνης έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο την ιδέα αξιοποίησης των σχολαζουσών γαιών που ανήκουν σε ιδιώτες, στους Δήμους, στην Εκκλησία, αλλά και στο Δημόσιο , ώστε να εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο γιατί θα μπορέσει η Εκκλησία με δικές της εκτάσεις που είναι σχολάζουσες να προσφέρει εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, που θα μάθουν να ζουν κοντά στην φύση και να παράγουν αγαθά» τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «καταλήξαμε σε μία πρακτική πρόταση και δεν θα μείνουμε στα λόγια. Στην Βοιωτία, απ' όπου κατάγομαι, ένα μοναστήρι έχει ένα μεγάλο κτήμα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, αυτό το κτήμα, το οποίο είναι και τοπογραφημένο, να το αναθέσουμε στο υπουργείο, ώστε να γίνει ένα πρότυπο έργο».
----------------
Ο Πρέσβης του Πακιστάν στην Ελλάδα επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης του Πακιστάν στην Ελλάδα κ. Καλίντ Κάιζερ. Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη ο Πρέσβης του Πακιστάν συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο για ζητήματα της επικαιρότητας και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
--------------------
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει την προσπάθεια της Εκκλησίας.Την πρόθεση να συνδράμει στη στήριξη ευπαθών ομάδων οκτώ δήμων της Αττικής που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση εξέφρασε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

«Το Επιμελητήριο θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια της Εκκλησίας και θα διαθέσουμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να στηρίξουμε το έργο της» τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνοντας πως «οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται και την βοήθεια των εμπόρων. Η κρίση, άλλωστε, δεν πρέπει να χωρίζει τον κόσμο, αλλά να τον ενώνει».

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: